به گزارش خبرنگار ایکنا، فهیمه فرهمندپور، رئیس شورای فرهنگی، اجتماعی خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مراسم تقدیر از عوامل و دستاندرکاران برنامه محفل که امروز شنبه، ۲۲ اردیبهشت ماه برگزار شد، گفت: در اواخر دهه ۸۰ جمعی از بانوان خدمت مقام معظم رهبری رسیدند و گلایه عمده این بود که در حوزه مسائل زنان و خانواده بسیاری از آنچه که ما مطالبه میکنیم تا اتفاق بیافتد، پیش نمیرود. مقام معظم رهبری در اشاراتی که در این جلسه فرموند، فرایندی را مورد تأکید قرار دادند که این حتماً باید طی بشود تا مطالباتی که ما در ساحت میدان متوقع آن هستیم در حوزه زنان و خانواده اتفاق بیافتد.
وی افزود: ما نیازمند یک محتوا و ادبیات در این حوزه هستیم که به لطف خدای متعال در آموزهای دینی به صورت غنی وجود دارد؛ بعد از آن ساحت سیاستگذاری، برنامهریزی و اجرا است. در توضیح این ساحتها مقام معظم رهبری تأکید میکنند اتفاقی که باید در این فرایند صورت گیرد، مسئله گفتمانسازی است. اینکه باید نسبت به چشماندازهای مطلوب بر مبنای پایههای نظری در حوزه زنان و خانواده گفتمانسازی شود. همچنین فرمودند اگر شما موفق بشوید گفتمانسازی در راستای تولید محتوای گفتمانی و گفتمانسازی صورت گیرد، این مسئله مانند هوا است و همه آن را تنفس میکنند.
رئیس شورای فرهنگی، اجتماعی خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این سالها ما جمع کثیری از بانوان که در حوزه زنان و خانواده فعال بودهایم، همیشه خلأ این جریان گفتمانساز در حوزه زنان و خانواده را احساس میکردیم؛ قطعاً رسانه ملی یکی از فضاهایی است که در این حوزه باید فرهنگساز و در گفتمانسازی ایفای نقش داشته باشد. البته در این زمینه اتفاقهایی رخ داده است و ما در هر شبکه یک گروه خانواده داریم و برنامههایی با کلیدواژه زنان، مادران و خانواده وجود دارد، اما حقیقت این است که میزان اثربخشی و اثرگذاری این برنامهها در طول این سالها قابل قبول نبوده است و با قلههایی که به دنبال آنها هستیم، فاصله داریم.
وی در ادامه با بیان اینکه برنامه محفل محصول گروه خانواده نیست و در عنوان و اسم آن هم نامی از خانواده و زن برده نشده است، گفت: اما با قاطعیت میگویم این برنامه یکی از خانوادهمحورترین برنامههایی است که توانست در ماه مبارک رمضان پخش بشود. این برنامه قرآن را به شکل اثربخش وارد سفره فرهنگی خانوادههای ما کرد و نشان داد طیف قرآنی یک جمعیت متنوع در کشور هستند و به خوبی نشان داد که خانوادههای قرآنی چقدر متکثر و متنوع هستند. محفل به شدت کارایی قرآن را برای متن زندگیساز در جامعه به رخ کشید.
فرهمندپور تصریح کرد: آنچه برای ما و همکارانمان شوقآفرین بود، نشاندادن نقشآفرینی محوری زنان در خلق و ایفای این موقعیتها بود؛ از خانمی که با قالیبافی بچههایش را با رزق حلال بزرگ میکرد تا خانمی که با فرزندان معلولش به سختی، اما توکل به خدای متعال زندگی میکرد. شما در این برنامه مرتبا پدر و دختر، پدر و مادر، مادر و دختر و خواهر و برادر قرآنی را مشاهده کردید و خدا را شاکرم که این برنامه در مقابل شبکههای خانگی خانواده موفق بوده است.
وی با بیان اینکه ما تا رسیدن به مسیر گفتمانسازی معطوف به خانواده تراز انقلاب و اسلام فاصله بسیار داریم، گفت: وقتی برنامهسازان محفل را مشاهده کردم، متوجه شدم که بخش خوبی از راه را رفتهایم و وقتی این فهم با نگاه خانوادهمحوری و کرامتبخش به خانواده در نگاه برنامهساز جوان ما وجود دارد، باید امیدوار باشیم که اگر این مسیر را با همین شکل ادامه بدهیم، میتوانیم امیدوار باشیم اتفاقات مبارکی شکل بگیرد و ما شاهد این باشیم که گفتمان مسلط بر جامعه گفتمان خانوادهمحور باشد.
رئیس شورای فرهنگی، اجتماعی خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مقام معظم رهبری بارها بر روی این موضوع تأکید کردهاند که خانوادهمحوری باید اصل همه اقدامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و... قرار گیرد. ما با این آرمان خیلی فاصله داریم و امیدواریم که این جریان در رسانه ملی ادامه پیدا کند.
انتهای پیام