کد خبر: 4219420
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۴
به همت نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی

«عدالت پژوهی در آموزه‌های قرآن» به کتابفروشی‌ها رسید

کتاب «عدالت پژوهی در آموزه‌های قرآن» اثر سید علی‌نقی ایازی منتشر شد.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، کتاب «عدالت پژوهی در آموزه‌های قرآن» اثر سیدعلی‌نقی ایازی است که در پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۲۱۹ صفحه به چاپ رسید.  

عدالت بر اساس اعتقادات مذهبی، محور اصلی در نظام تکوین و تشریع عالم است و می‌تواند وصفی برای توسعه قرار گیرد و سازوکارهای آن را اصلاح و تنظیم نماید. بر این اساس، بررسی راهکارها و زمینه‌های عدالت اجتماعی مورد توجه اندیشمندان توسعه بوده و مطالعاتی از چند سو صورت گرفته است. بخشی از آن ناظر به چیستی عدالت و مفهوم شناسی است. بخش دیگر معطوف به چرایی عدالت است و اینکه اصولاً چرا باید عدالت ورزید؟ بالأخره شکل دیگری از مطالعه به چگونگی تحقّق عدالت می‌پردازد.

نوشتار پیش روی به بررسی چگونگی تحقق عدالت و زمینه‌های آن بر اساس منبع وحی و عترت پرداخته و در این مسیر با استفاده از روش نظریه زمینه‌ای به استخراج و تحلیل شرایط و زمینه‌های فردی - اجتماعی، تعاملات و فرایندهایی که به تحقق عدالت می‌پردازد، دست یافته است.

عدالت در تعامل با ایتام

افراد آسیب‌دیده می‌توانند به مثابه تهدید بالفعل یا بالقوه در مقابله نظم عمومی محسوب شوند؛ لذا از سایر افراد جامعه متفاوت تلقی می‌شوند. توجه و اهتمام به امور این طبقه از مردم، به بهبود مناسبات اجتماعی و مطلوبیت جامعه کمک قابل توجهی می‌کند. ایتام به عنوان کسانی که با از دست دادن یکی از اعضای رئیسه یا هر دوی آنها اختلالاتی در مناسبات اجتماعی‌شان به وجود می‌آید و احتمال اجحاف و ستم به ایشان از سوی بالادستان وجود دارد عدالت‌پیشگی با ایران زمینه بهبود وضعیت را فراهم می‌کند. پرهیز از تصرفات عدوانی این دسته از طبقه اجتماعی به بهبود وضعیت معیشتی کمک کرده، زمینه پیشرفت اقتصادی را موجب می‌شود.

هشدار آن دسته آیاتی که به عدالت ورزی در ازدواج با ایتام بدان تأکید شده نیز ترمیم در بهبود وضعیت اجتماعی را در پی دارد؛ چنانکه عدالت ورزی به شکل عام می‌تواند مشمول ابعاد متنوعی شود و به بهبود در مناسبات اجتماعی کمک کند.

انتهای پیام
captcha