کد خبر: 4220080
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۴

نسخه نفیس قرآن ایرانی در کتابخانه ترکیه

رئیس دانشگاه دوملوپینار در کوتاهیه ترکیه، یک نسخه قرآن نفیس کریم موجود در کتابخانه این دانشگاه که قدمت آن به قرن یازده میلادی می‌رسد و توسط هنرمندان ایرانی کتابت و تزئین شده را از نمونه‌های عالی هنر اسلامی دانست.

به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، سلیمان کزلتوپراک، رئیس دانشگاه دوملوپینار در شهر کوتاهیه ترکیه گفت که کتابخانه زیتین اوغلو در این شهر بیش از 2540 اثر دست‌نویس به زبان‌های عربی، فارسی و ترکی عثمانی را در خود جای داده است و همچنین شامل نمونه‌های نادری از هنر سنتی ترکیه است.

وی، یک نسخه قرآن نفیس کریم موجود در کتابخانه این دانشگاه که قدمت آن به قرن 11 میلادی می‌رسد و توسط هنرمندان ایرانی کتابت و تزئین شده را از نمونه‌های عالی هنر اسلامی دانست و تأکید کرد: این قرآن، گرانبهاترین قطعه این کتابخانه است که با ترجمه فارسی همراه است؛ کزلتوپراک همچنین از کمک‌های دانشگاه در حفظ این اثر هنری قدردانی کرد.

کزلتوپراک تأکید کرد که ترکانی که در نبرد ملازگرد در سال 1071 میلادی پیروز شدند، این سرزمین‌ها را نه فقط با قدرت نظامی، بلکه با علم و هنر فتح کردند.

وی با تأکید بر اهمیت قرآن در تمدن اسلامی ترکیه، این اثر را گواهی بر این اهمیت عنوان و بیان کرد: قرآن موجود در کتابخانه زیتین اوغلو از نظر صحافی و کاغذ در وضعیت عالی قرار دارد و به عنوان سندی ارزشمند در اثبات جایگاه آناتولی به عنوان سرزمین تاریخی ترک‌ها به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه دوملوپینار در کوتاهیه ترکیه همچنین به زیبایی استثنایی این قرآن از نظر کیفیت بالای چرم و کاغذ و تزئینات روی جلد آن اشاره کرد.

کزلتوپراک تصریح کرد: ترک‌هایی که آناتولی و بالکان را موطن خود قرار داده‌اند، همواره قرآن را گرامی داشته‌اند و برای آن بسیار احترام قائل بوده‌اند.

وی تأکید کرد که این اثر از کتابخانه زیتین اوغلو منبع قابل توجهی برای مورخان، علمای اسلامی، زبان‌شناسان و همچنین هنرمندان و دانشگاهیان فعال در زمینه صحافی، خوشنویسی و تذهیب است.

رئیس دانشگاه دوملوپینار در کوتاهیه ترکیه افزود که مطالعات انجام شده بر روی این قطعه کمک بیشتری به خدمات این کتابخانه به تمدن اسلامی ترکیه خواهد کرد.

وی در پایان گفت: چنین آثاری که زمانی برای کتابخانه‌های شخصیت‌های مهمی چون سلاطین، وزیران و دولتمردان آن دوران نوشته شده‌اند، نقش مهمی در انتقال عظمت تمدن اسلامی ترکیه و میراث غنی آن به نسل‌های آینده دارند.

انتهای پیام
captcha