به گزارش خبرنگار ایکنا، آیین تجلیل از برگزیدگان پویش رسانهای «ققنوس قلم» و گرامیداشت یاد و خاطره خبرنگاران شهید غزه، یکشنبه ۲۰ خردادماه با حضور ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، فرشاد مهدیپور، معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایشهای شهید سلیمانی برگزار شد.
در ابتدای این همایش علیرضا شیروی، مدیرکل رسانههای خارحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادی از شهدای خدمت به ویژه شهید امیرعبداللهیان و شهدای خبرنگار در غزه گفت: سلام و درود بر آنها که از جان خود گذشتند و اجازه ندادند صدای مردم غزه در هیاهوی جنایات رژیم صهیونیستی خاموش شود و آنها رویتگر جنایات این رژیم بودند.
وی افزود: تا امروز ۱۴۷ خبرنگار در عملیات طوفانالاقصی به شهادت رسیدهاند که این تعداد، ۳ برابر خبرنگاران شهید از ابتدای تأسیس رژیم صهیونیستی در فلسطین است.
شیروی در ادامه به تأثیر خبرنگاران در پوشش رسانهای غزه اشاره کرد و گفت: اعتراضات جهانی علیه رژیم صهیونیستی از تأثیر خبرنگاران به عنوان راوی مظلومیت غزه است و انعکاس واقعیت در این نبرد نابرابر، رسالت مقدس خبرنگاران بود که به خوبی انجام شد.
وی بیان کرد: به شهادت رساندن خبرنگاران، به مثابه خفقان حرفه خبرنگاری است و خبرنگاران را هدف قرار میدهند تا صدای مردم فلسطین را خاموش و جنایات خود را سانسور کنند و این بخشی از سیاستهای رژیم صهیونیستی است؛ بنابراین مستندسازی جنایتهای اسرائیل توانست در مجامع بینالمللی اثرگذار باشد و امروز اعتراضات جوانان و نخبگان در دنیا نسبت به نسلکشی فلسطینیان از جمله ثمرات مجاهدتهای خبرنگاران است.
وی ادامه داد: با شهادت صد و چهلمین خبرنگار رسمی در نوار غزه، پویش رسانهای «ققنوس قلم» آغاز به کار کرد و در این پویش ۷۰۰ اثر ملی و ۲۰۰ اثر بینالمللی برای دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. در این راستا به جز ۲۴۹ اثر ارسالی از استان تهران، استانهای اصفهان، کرمانشاه و همدان به ترتیب بیشترین مشارکت را در این پویش داشتند.
خیانت رسانههای دنیا علیه غزه
ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی فلسطین در ادامه این مراسم گفت: امروز مطبوعات نقش عظیمی در انتقال تصویر و واقعیتهای وقایع غزه ایفا میکند و این مسئله کمتر از مقاومت مردم فلسطین نیست. با توجه به اینکه شاهد کمرنگ شدن و حذف اطلاعرسانی رژیم صهیونیستی هستیم، اما رسانههای دیگر سعی میکنند تصویر واقعی از غزه انتقال دهند؛ از این رو شاهد تغییر رویکرد در جوانان غرب هستیم؛ بنابراین اگر اطلاعرسانی صحیح از سوی خبرنگاران در وقایع غزه نبود، ما نمیتوانستیم شاهد تحولات امروز به ویژه در حوزه تغییر افکار عمومی نسبت به جنایات این رژیم و شکست رسانهای دشمن باشیم.
وی افزود: هر روز شاهد به شهادت رسیدن ۶۰ کودک فلسطینی در نوار غزه هستیم، اما مؤسسات بزرگ مطبوعات به این موضوع نمیپردازند، چراکه ضروری است با تبیین و تشریح این جنایات به وجهه رژیم صهیونیستی ضربه بزنیم.
وی در ادامه با اشاره به نظرسنجی که در دانشگاه هاروارد انجام شده است، گفت: ۴۸ درصد جوانان در انگلستان خواهان نابودی رژیم صهیونیستی هستند. تحولاتی که در سطح نخبگانی در دانشگاههای دنیا شاهدیم، به دلیل اطلاعرسانیهایی است که از رویدادهای غزه انجام شده است. اما در رابطه با جنایاتی که در رفح انجام شد، رسانههای دنیا طوری مسئله را مطرح کردند که گویا فاعل این جنایتها مشخص نیست و یا در اردوگاه نصیرات، فقط ۴ اسیر اسرائیلی را برجسته کردند و به اصل جنایتها نپرداختند و این خیانتی است که برخی مؤسسات رسانهای دنیا انجام میدهند.
نماینده جهاد اسلامی فلسطین در تهران در ادامه بیان کرد: از جامعه جهانی میخواهیم فقط حقیقت را تبیین کنند و رسانهها چهره واقعی این رژیم جنایتکار را نشان دهند تا دیگر این رژیم سفاک نتواند به نسلکشی خود ادامه دهد.
دو عامل اثرگذار در افکار جهانی
محمدجواد اخوان، عضو هیئت داوران پویش ققنوس قلم در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به تأثیر بینالمللی رسانهها طی هشت ماه گذشته نسبت به هشتاد سال گذشته گفت: طی هشتاد سال رژیم صهیونیستی، مانع فهمیدن ماجرا و واقعیتهای فلسطین شدند و دروغی به نام سرزمین بدون ملت و ملت بدون سرزمین را مطرح کردند و بخش قابل توجهی از دنیا از واقعیت مسئله فلسطین مطلع نبودند.
وی افزود: با جنایاتی که طی هشت ماه گذشته رخ داد، دو عامل تأثیرگذار بود؛ یکی اثر خون شهداست که اثر معنوی بر افکار جهانیان گذاشت و وقتی دنیا حجم بالای جنایتها را دید، نسبت به آن واکنش نشان داد. دوم اراده مردم فلسطین است که اراده جهان اسلام هم به کمک فلسطین آمد و توانست تا این حد اثرگذار باشد.
انتهای پیام