به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد: قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل اگرچه با تأخیر بیش از هشت ماه تصویب شد، اما ما به آنچه در این قطعنامه آمده است بهویژه از نظر باز کردن درها برای رسیدن به توقف همه جانبه تجاوز و عقبنشینی کامل دشمن از نوار غزه، با دید مثبت مینگریم.
جهاد اسلامی افزوده است: ما تأکید میکنیم که ایستادگی و مقاومت مردم ما چیزی است که دشمن را مجبور به تسلیم میکند.
جنبش جبهه مردمی برای آزادی فلسطین هم در بیانیهای در واکنش به تصویب پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه اعلام کرد که این قطعنامه نیازمند ضمانتهای اجرایی است. در بیانیه جنبش جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، آمده است: تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای آتشبس در غزه از سوی شورای امنیت نیازمند ضمانتهای اجرایی است تا منجر به توقف دائمی تجاوز و خروج کامل صهیونیستها از نوار غزه شود.
این گروه فلسطینی افزوده است: جملات کلی و عباراتی مبهم در متن قطعنامه وجود دارد که باید به تفصیل توضیح داده شود تا به هیچ بهانهای به رژیم اشغالگر فرصت داده نشود که تجاوز نظامی خود را از سر بگیرد.
در ادامه این بیانیه آمده است: موضع خصمانه آمریکا در قبال مردم ما و درگیر شدن در جنگ ویرانگر صهیونیستها در نوار غزه، هر حرکت طرف آمریکایی را مشکوک میکند و باید مراقب آن بود.
جنبش جبهه مردمی برای آزادی فلسطین در این بیانیه میافزاید: توقف دائمی تجاوزها، عقبنشینی همهجانبه رژیم صهیونیستی از نوار غزه، بازگشت همه آوارگان به مناطقی که از آنجا آواره شدهاند، بازسازی، شکستن محاصره و امدادرسانی به مردم ما بدون هیچ قید و شرط از سوی رژیم اشغالگر، موضع قاطع فلسطین است که بر اجرای آن اصرار دارد و غیر آن را نخواهد پذیرفت.
جنبش حماس نیز اعلام کرد که از تصویب قطعنامه آتشبس دائمی درگیریها در نوار غزه توسط شورای امنیت سازمان ملل استقبال میکند.
این جبنش با صدور بیانیهای اعلام کرد: حماس از آنچه که در قطعنامه تصویب شده در شورای امنیت در رابطه با آتشبس دائم در نوار غزه، خروج کامل نیروهای نظامی از غزه، تبادل زندانیان، بازسازی، بازگشت مردم آواره به خانههایشان، مخالفت با کاهش اراضی و ارائه کمکهای ضروری به مردم نوار غزه بوده استقبال میکند.
محمود مرداوی از رهبران جنبش حماس نیز بامداد امروز، 22 خرداد در واکنش به تصویب پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره غزه گفت که این جنبش آماده همکاری برای اجرای توافق آتشبس است.
مرداوی افزود: ما از قطعنامه تصویب شده در شورای امنیت در رابطه با آتشبس در غزه استقبال میکنیم و آماده همکاری با واسطهها برای اجرای آن هستیم. میانجیها باید تعهد علنی از رژیم اشغالگر در رابطه با آتشبس بگیرند تا ما وارد مذاکره شویم. آمریکا باید ضامن توافق به دست آمده باشد.
طاهر النونو، مشاور رسانهای اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در گفتوگو با تلویزیون العربی تصریح کرد: جنبش متبوعش با طرح اعلام شده توسط بایدن به شیوهای مثبت تعامل داشته و این طرح هم اکنون در میان رهبران حماس و دیگر گروههای فلسطینی در دست بررسی است.
وی افزود: ما بر دستیابی به توافقی که به پایان جنگ منتهی شود، مصمم هستیم اما این توافق باید متضمن آتشبس پایدار باشد. اگر هر طرح رسمی از طرف واشنگتن در رابطه با قضیه اسرا ارائه شود، ما قطعاً آن را بررسی خواهیم کرد.
النونو در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: واشنگتن شریک جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین است و واسطه نیست و باید دست از جانبداری از طرف صهیونیستی بردارد. نتانیاهو حاضر به توقف جنگ نیست و بلینکن باید به جای درخواست فشار بر حماس، رژیم اشغالگر را تحت فشار قرار دهد.
در همین رابطه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در بیانیهای از تصویب پیشنویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت در مورد آتشبس و مبادله اسرا استقبال کرد و گفت که ما از هر طرحی که به توقف فوری جنگ در غزه و حفظ وحدت و یکپارچگی اراضی فلسطینی منجر شود، استقبال میکنیم.
ریاض منصور، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در نشست شورای امنیت درباره تصویب پیشنویس قطعنامه آتشبس در غزه، گفت: اکنون مسئولیت اجرای این قطعنامه با طرف اسرائیلی است.
وی افزود: ما نمیخواهیم حتی یک وجب از خاک نوار غزه تحت کنترل نیروهای اسرائیلی باشد. ما مشتاقانه منتظر اجرای قطعنامه آتشبس شورای امنیت در نوار غزه هستیم و طرف فلسطینی آماده اجرای این قطعنامه است.
وی با بیان اینکه ما از برادران خود در الجزایر سپاسگزاریم که با آنها همکاری نزدیکی داشتیم تا بر پیشنویس قطعنامه تأثیر بگذاریم تا به اهداف حقوق ملی مردم فلسطین نزدیکتر شود، اضافه کرد: ما همچنین از تلاشهای میانجیها به ویژه مصر و قطر تشکر میکنیم.
یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت به ۹ رأی از آرای ۱۵ عضو این شورا بدون مخالفت یا وتوی اعضای دائم آن شامل آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه نیاز دارد که قطعنامه پیشنهادی آمریکا بدون هیچ مخالفت و وتویی در نشست روز دوشنبه به وقت محلی این شورا (۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ خرداد ۱۴۰۳) تصویب شد.
در این قطعنامه ۷ بندی آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامههای مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه از جمله موضوع فلسطین را یادآور میشود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تأکید میکند.
انتهای پیام