کد خبر: ۴۲۲۱۲۱۵
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
بائوج لاهوتی مطرح کرد:

نامزدها از مسیر رقابت انتخاباتی اعتماد عمومی را افرایش دهند

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: نامزد‌ها باید در قالب تبلیغات و مناظرات، فضای اعتماد عمومی را در کشور تقویت کنند و این موضوع، مهم‌ترین دستاورد رقابت سیاسی برای کشور است.

مهرداد بائوج لاهوتی

مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا، درباره ارتباط رعایت اخلاق انتخاباتی با افزایش مشارکت حداکثری گفت: مردم  از بدگویی‌ها و تهمت‌زنی‌ها خسته شده‌اند و اگر در این دوره کاندیداها روش‌های گذشته را دنبال و تکرار کنند نه‌تنها به اهداف انتخاباتی لطمه وارد می‌کنند بلکه به جایگاه سیاسی و اجتماعی خود نیز آسیب می‌زنند.

وی افزود: فردی که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده قطعاً نسبت به وضعیت کنونی کشور شناخت کامل دارد و می‌داند قرار است در چه شرایطی دولتش را تشکیل دهد و اگر اشراف ندارد اصلاً نباید نامزد ریاست جمهوری می‌شد. اکنون که ترکیب کاندیداها مشخص شده‌ پس بهتر است افراد به جای تخریب و تهمت، روی برنامه تمرکز کنند و برنامه خود را در حوزه‌های مختلف ارائه کنند.

موجه جلوه دادن خود به قیمت تخریب دیگران

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: متأسفانه یک رفتار غلط در انتخابات به رویه تبدیل شده؛ یعنی کاندیدایی برای اینکه خود را موجه جلوه دهد دولت یا دولت‌های قبلی را تخریب می‌کند و می‌گوید فلان کار را می‌توانستند انجام دهند ولی انجام ندادند، از این مباحث باید گذر کرد شاید بنا به دلایلی آن دولت نتوانست ولی اگر شما می‌توانید برنامه ارائه دهید، چرا تخریب می‌کنید؟ چرا موجب یأس و ناامیدی در جامعه می‌شوید؟ مدت‌هاست که دیگر اینگونه سخنان در جامعه خریداری ندارد و دوره این مباحث گذشته است.

بائوج لاهوتی با بیان اینکه کاندیدای اصلح راهکار برون‌رفت از مشکلات را ارائه می‌دهد، گفت: نامزدی که صلاحیت تکیه بر مسند ریاست جمهوری را دارد هیچ‌گاه تخریب و سیاه‌نمایی نمی‌کند بلکه برای افزایش مشارکت مردم و برگزاری انتخاباتی پرشور، از دستاوردهای انقلاب می‌گوید، راهکار ارائه می‌دهد و مردم را تشویق به حضور می‌کند و از سوی دیگر وعده‌ای نمی‌دهد که شدنی نیست.

وی ادامه داد: کاندیدای ریاست جمهوری باید به فکر و عاقبت وعده‌ای که می‌دهد، باشد و تحلیل کند آیا امکان انجامش میسر است؟ آیا در چارچوب اختیارات قانونی اوست و یا اینکه شرایط اجرای آن در کشور فراهم است یا خیر؟ اگر همه ابعاد را در نظر بگیرد هم انتخابات پرشور خواهیم داشت و هم رقابت سالم رقم می‌خورد.

بائوج لاهوتی تأکید کرد: به باور من باید برنامه هفتم پیشرفت ملاک و معیار عمل نامزدها باشد؛ در این برنامه همه گفتنی‌ها مطرح شده و فقط کافی است نامزدهای ریاست جمهوری نحوه اجرای این برنامه را توضیح دهند و از همه مهمتر برنامه خود را درباره نوع تعاملات سیاسی ایران با دنیا تبیین کنند.

وی با بیان اینکه نامزدهای انتخاباتی باید از تعهد، تخصص و تجربه برخوردار باشند، گفت: تعهد نامزدها توسط شورای نگهبان تأیید شده و آسوده خاطر هستیم ولی در مورد دو مؤلفه بعدی مردم باید دقت کنند. این دو مؤلفه خیلی مهم است و احتمال  دارد به بیراهه برویم و تصمیم اشتباه ما به انتخاب غیراصلح منجر شود.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نامزدها باید فضای بی‌اعتمادی در کشور را از بین ببرند و فاصله بین حاکمیت و مردم را کاهش دهند؛ لذا موضوعات مهمی هستند که ضرورت دارد در دستورکار نامزدها قرار داشته باشند. 

ضعف نظام حزبی در ایران

بائوج لاهوتی به ضعف نظام حزبی در کشور اشاره کرد و گفت: در کشورهایی که احزاب قوی هستند، از برنامه‌های خود برای مردم توضیح می‌دهند و مدیرانی که قرار است برنامه‌هایشان را پیش ببرند معرفی می‌کنند و به عبارت بهتر مردم به فرد رأی نمی‌دهند بلکه به حزب رأی می‌دهند ولی در ایران چون نظام حزبی قوی نداریم اگر کاندیدای ریاست جمهوری وزرای کلیدی خود را اعلام کند و بگوید اینها مسئولیت اجرای برنامه‌ها را برعهده دارند در ادامه با مشکل مواجه می‌شود؛ چرا؟ چون حزب قوی پشت این افراد نیست.

وی تصریح کرد: ایران جزء کشورهایی است که بالاترین آمار احزاب ثبت‌شده را دارد ولی احزاب قوی نداریم که مردم به آن اعتماد داشته باشند و چون با فقدان احزاب قوی مواجه هستیم، کاندیداهای ریاست جمهوری فعلاً تیم خاصی ندارند و تازه بعد از انتخاب شدن در جست‌وجوی وزیر خواهند بود.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در پایان به وکلای ملت توصیه کرد که در رأی به وزرای دولت جدید نهایت دقت را به کار گیرند تا فردی ضعیف بر مسند وزارت تکیه نزند.

انتهای پیام
captcha