به گزارش ایکنا، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) با همکاری دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه شامگاه شنبه 16 تیرماه و همزمان با اولین شب ماه محرم کرسی تلاوت و تدبر در قرآن کریم را با حضور 2۰۰ نفر از دانشجوی دانشگاه الزهرا(س) برگزار کرد.
در ابتدای این محفل سیدمحسن حسینی، قاری ممتاز کشورمان به تلاوت آیات اول تا دهم سوره مبارکه احزاب و سورههای مبارکه تکاثر و ناس پرداخت و در ادامه کاظم رجبعلی، مفسر قرآن کریم به تفسیر آیات تلاوت شده پرداخت که بخش ابتدایی صحبتهای وی در ادامه آمده است:
«اینکه یک انسان در سینه خود دو قلب داشته باشد، موضوع بسیار جالبی است، البته معلوم است که چنین چیزی ممکن نیست، چون قلب مانند چشم، دست، پا، گوش و سایر اعضا نیست که دوتایی باشد، قلب و مغز واحد هستند، دو قلب و دو مغز ایجاد اختلال میکند و کار خراب میشود.
در قرآن کریم قلب محل منقلب شدن و دگرگونی معرفی شده است. هنوز در فضای انتخابات هستیم و تب آن در کشور داغ است. در انتخابات مهم است که قلب آدم کدام سمت بچرخد، چون قلب است که تصمیمسازی میکند.
در بحث ازدواج هم آن چیزی که تعیینکننده است و منتهی به جواب مثبت یا منفی میشود به قلب ارتباط پیدا میکند، کسی که به قلب گوش ندهد، حداقل این است که در آینده دچار زحمت میشود.
حالا با همه این تفاسیر، خداوند متعال میفرماید در یک سینه دو قلب نگذاشته است، ما که میدانیم این کار را نکرده است، پس چرا این حرف را در قرآن فرموده است؟ مگر میخواسته چه چیزی بگوید؟ لابد این است که میخواست بگوید، برخی آدمها هستند به نحوی برخورد و رفتار میکنند که انگار در سینه آنها دو قلب وجود دارد.
یک پسر و دختر را در نظر بگیرید که تازه با هم آشنا شده و محرم شدهاند، بعد از مدتی به هر دلیلی رابطه بین این دو خراب میشود و پسر یا دختر به این نتیجه میرسد که این رابطه نباید ادامه پیدا کند، وقتی از دختر یا پسر بپرسیم، چرا رابطه خراب شده و مشکل چیست؛ میگوید، نمیدانم مشکل چیست، ولی این را میدانم که نمیتوانم ادامه دهم. بعد میپرسیم شما که تا همین چند وقت قبل با هم خوب بودید، در جواب میگوید، آن موقع خوب بودم، الان خوب نیستم، شاید فردا دوباره خوب شوم و پسفردا بد، علت این را نمیدانم. به نحوی که آدم ممکن است، احساس کند این فرد دوقطبی است.
قرآن میگوید نباید به نحوی رفتار کنید که انگار در سینه شما دو قلب وجود دارد، قلب باید یکی باشد و رفتار ما هم نشان بدهد که یک قلب داریم وگرنه همه چیز به هم میریزد و خراب میشود. برای من سوال است که آدم چگونه رفتار کند انگار دو قلب دارد و اگر دو قلب داشته باشد، تکلیفش با خودش چیست؟
این موضوع چه ربطی به امام حسین(ع) دارد؟ شاید چنین احساسی در بین مردم بود که امام حسین(ع) خود را به کشتن داد. در موضوع کربلا و امام حسین(ع) حداقل سه گروه آدم هستند، یک گروه آنهایی بودند که از ابتدا امام را داشتند و پای او ایستادند، حضرت زینب(س) سردمدار این گروه بود. حضرت زینب(س) به حدی پای امام خود ایستاد که وقتی خواست ازدواج کند، شرط ضمن ازدواج این بود که هرجا امام برود او هم همانجا باشد، حالا میخواهد عبدالله ابن جعفر باشد یا نباشد.
از طرف دیگر در نقطه مقابل افرادی بودند که با جناب مسلم ابن عقیل، فرستاده امام حسین(ع) در کوفه بیعت کردند، 18 هزار نفر از اهالی کوفه با مسلم بیعت کردند، اما ابنزیاد با یک ترفند بازی را به هم زد و بر کوفه مسلط شد. وضعیت به جایی رسید که وقتی مسلم به سمت مسجد کوفه حرکت کرد، جمعیت زیادی پشت سر او بودند و هرچه جلوتر میرفت از آن جمعیت کاسته میشد، به جایی رسید که وقتی در مسجد نماز خود را تمام کرد، وقتی به پشت سر خود نگاه کرد، دید هیچکس همراه او نیست. نقل دردآوری هم شده است که زنان و دختران کوفه به همسران و پدران خود میگفتند، دیگران برای همراهی امام حسین(ع) هستند، لازم نیست شما بروید.
اگر الان این موضوع را تحلیل کنیم، و از آن آدمهایی که کنار رفتند، بپرسیم شما امام حسین(ع) را دوست نداشتید، احتمالاً حرف همه آنها این خواهد بود، قربان امام حسین(ع) بروم، ولی برادرم را چه کنم؟ اینها دو قلب داشتند، یک قلب که به سمت برادر بود، یک قلب که به سمت امام بود. البته زور آن قلب که برادر و شوهر و پسر را میخواست بر آن قلبی که میگفت امام، رسید.
بودند برخی که همین تقابل در آنها به وجود آمد، اما امام حسین(ع) را انتخاب کردند، مانند ظهیر که اصلاً امام حسین(ع) را دوست نداشت، اما در نهایت دیدیم که چه شد... »
صوت کامل سخنان کاظم رجبعلی را در ذیل میشنوید؛
بر اساس گزارش ایکنا در پایان این محفل با طرح سؤال از مباحث طرح شده به دو نفر از دانشجویان که پاسخ صحیح دادند، جایزه سفر رایگان به مشهد مقدس اهدا شد.
این کرسی در راستای اجرای طرح حامیم است، طی این طرح در راستای توانمندسازی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دانشجویان مستعد اردوی سه روزه در محل دانشگاه برگزار میشود.
انتهای پیام