کد خبر: 4227847
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۷

خدمت‌رسانی ۳۵۰۰ موکب ایرانی و ۴۰ هزار موکب عراقی در اربعین

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین از حضور سه هزار و ۵۰۰ موکب ایرانی و ۴۰ هزار موکب عراقی در اربعین سال جاری خبر داد و اعلام کرد: از اول ماه صفر خدمت‌رسانی موکب‌ها آغاز می‌شود.

مجید نامجو، رئیس قرارگاه مرکزی اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیاتبه گزارش خبرنگار ایکنا، مجید نامجو، جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات و دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین امروز یک‌شنبه اول مرداد ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح روند ثبت‌نام از موکب‌داران اربعین سال جاری و اقدامات صورت گرفته در راستای اسکان و تغذیه زائران اربعین پرداخت و گفت: دریافت نذورات و مصرف آن‌ها در قالب نیات واقفان و خیران برای بازسازی و توسعه عتبات عراق و سوریه، ایجاد تسهیلات برای زائران در عراق و سوریه برای زیارت و خدمت‌رسانی به زائران اربعین سه مأموریت ما است. 

نامجو اعلام کرد: دو ماه است که موکب‌داران در حال ثبت نام در سامانه موکب‌داران هستند. امسال توانستیم یکی از درخواست‌های موکب‌داران مبنی بر دریافت‌ «شناسه حقوقی» را برآروده کنیم که بر این اساس تاکنون 795 موکب موفق به دریافت‌شناسه حقوقی و ملی شده‌اند و انتظار داریم تا اربعین حداقل ۵۰ درصد مواکب شناسه ملی دریافت کنند. 

وی تشریح کرد: قبلاً موکب‌داران برای جمع‌آوری نذورات مردمی مجبور بودند شماره حساب شخصی بدهند و سازمان‌های مالیاتی نیز پیگیر این حساب‌های شخصی می‌شدند که امسال این موضوع حل شد و موکب‌ها دارای شخصیت حقوقی شدند. 

نامجو افزود: موکب‌داران با‌ شناسه حقوقی، شخصیت حقوقی محسوب می‌شوند و می‌توانند در بانک‌ها با عنوان حقوقی موکب افتتاح حساب کنند و ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات نیز بر گردش مالی مواکب، نظارت کافی خواهند داشت و با گزارش‌هایی که ستاد از روند کاری آن‌ها تهیه می‌کند، از پرداخت مالیات معاف می‌شوند اما اگر مواکب کار اقتصادی کنند و مشمول پرداخت غرامت شوند باید مالیات بپردازد. مدیر اجرایی موکب و خزانه‌دار موکب نیز صاحب امضا برای موضوعات حقوقی هستند. 

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین با اشاره به اینکه ساعت 24 روز شنبه 30 تیر ماه مهلت ثبت‌نام صدور پروانه موکب‌داری برای اربعین 1403 پایان یافت و امکان تمدید آن نیز وجود ندارد، گفت: پنج هزار و 281 موکب در سامانه موکب‌داری ثبت‌نام کرده‌اند اما ثبت‌نام‌های انجام شده به منزله حضور قطعی آن‌ها در ایام اربعین نیست و پس از طی مراحل بررسی حدود سه هزار و ۵۰۰ موکب برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین انتخاب خواهند شد.

وی با تأکید بر اینکه میزبان اصلی اربعین مردم عراق هستند و ما فقط پشتیبان مردم و موکب‌داران عراقی هستیم، گفت: حدود ۴۰ هزار موکب عراقی در اربعین خدمت‌رسانی می‌کنند. تلاش ما این است که موکب‌های مشترک با عراقی‌ها داشته باشیم. 

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات افزود: بین هفت تا هشت هزار کامیون از ایران به عراق می‌روند که تلاش داریم عبور آن‌ها نیز با سامانه برخط صورت گیرد. 

وی اعلام کرد: دولت عراق مسیرهای اربعین را بهسازی کرده و سایه‌بان نصب کرده است. ما نیز در مرزها موکب‌های خوبی داریم و تجهیزات خوبی مستقر خواهد شد. 

نامجو گفت: در سلیمانیه، اربیل و حسینیه تجهیزات خوبی در موکب‌های ایرانی و عراقی مستقر خواهد شد و پایانه‌ها امسال تجهیز شده است تا زائران بدون مشکل عبور کنند. در فصل گرم امسال یکی از مهم‌ترین مسائل تأمین آب و یخ است که وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین در حال پیگیری آن هستند و در حد اطمینان‌بخشی توانسته‌ایم آب و یخ برای اربعین امسال تأمین کنیم. 

وی در ادامه گفت: از اول ماه صفر شروع سفرهای اربعین است و اوج سفرها از ۱۵ صفر صورت می‌گیرد. مواکبی را برای ارائه خدمات از اول صفر آماده کرده‌ایم و در ادامه به تدریج تعداد موکب‌ها بیشتر خواهد شد.  

نامجو اعلام کرد: از سه هزار و ۵۰۰ موکب، هزار و ۲۰۰ موکب وارد عراق خواهند شد و دو هزار و ۳۰۰ موکب نیز در مرزها و مسیرهای منتهی به مرزها خدمات ارائه می‌کنند. 

وی افزود: ۴۰۰ هزار اتباع سال گذشته وارد ایران شدند اما امسال عراق اعلام کرده تنها ۵۰ هزار اتباع را پذیرش خواهد کرد و از ما درخواست کرده که بیش از این زائر خارجی پذیرش نکنیم. ما امکان پذیرایی از اتباع بیشتری را داریم اما عراقی‌ها اعلام کرده‌اند که تعداد بیشتری را پذیرش نمی‌کنند و امسال پیش‌بینی شده برای پنج میلیون زائر ارائه خدمات کنیم. 

دبیر کمیته مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین افزود: برخی از موکب‌ها نیز متعهد شده‌اند تا ۲۳ صفر به خدمات خود ادامه دهند و ۲۳ صفر پایان خدمت‌رسانی موکب‌ها خواهدبود. دولت عراق اجازه داده از ۲۰ محرم کامیون‌های موکب‌ها از مرزهای خسروی، شلمچه و مهران وارد عراق شوند. 

وی همچنین گفت: امسال در چهار طبقه صحن حضرت زینب(س) ۱۲۰ هزار نفر اسکان داده می‌شوند‌. در صحن حضرت زهرا(س) نیز ۱۲۰ هزار نفر اسکان داده می‌شوند. 

جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات از افزایش نذورات مردم برای توسعه و بازسازی عتبات عالیات و مشارک مردم در طرح کاشی حرم نیز خبر داد. 

انتهای پیام
captcha