کد خبر: 4234455
تاریخ انتشار : ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

برگزاری ابتکار «ساعت قرآن» در سالگرد استقلال مالزی

همزمان با سالرزو استقلال مالزی مراسمی با عنوان ساعت قرآن با حضور مقامات داخلی و خارجی این کشور برگزار شد. هدف از این ابتکار، تدبر عموم مردم در آیات الهی برای حل چالش‌های پیش روی مسلمانان ذکر شده است.

به گزارش ایکنا به نقل از برناما، به مناسبت سالروز استقلال مالزی ابتکار ساعت قرآن این کشور با دعوت عموم مردم به تدبر در دو آیه از سوره حجرات و جمعه برگزار شد. 

این برنامه در مسجد توانکو میزان زین العابدین Tuanku Mizan Zainal Abidin در پوتراجایا برگزار شد.

انور ابراهیم، نخست‌وزیر مالزی در این برنامه قرآنی بر اهمیت پرورش اخلاق نیکو تأکید کرد. وی گفت: اگر اخلاق خوبی نداشته باشیم، استقلال اقتصادی بی‌معنی است. ما باید اقتصاد و کشور را با حفظ ارزش‌های خوب بسازیم.
 
محمد نعیم مختار، وزیر امور مذهبی در گفت‌وگو با رسانه‌ها از جامعه مسلمانان خواست به دو آیه از سوره حجرات و سوره مبارکه جمعه توجه کنند. 
 
وی گفت: سوره حجرات از این جهت که رهنمودهایی برای ساختن تمدنی مبتنی بر ارزش‌های فضیلت‌آمیز است، دارای معانی مهمی است.  این سوره شامل آیه‌ای است مبنی بر اینکه خداوند مردم را از اقوام و قبایل مختلف آفرید تا بتوانند یکدیگر را بشناسند. وی گفت: ما با شناختن یکدیگر تفاهم ایجاد می‌کنیم و از رفتارهای منفی ذکر شده توسط خداوند مانند توهین یا تحقیر یکدیگر دوری می‌کنیم.
 
همچنین امیر سلیم یوکسه، سفیر ترکیه در مالزی در این مراسم گفت: قرآن در واقع نمادی از وحدت برای جامعه جهانی مسلمانان است و همه مسلمانان باید آموزه‌های آن را درونی کنند تا اطمینان حاصل شود که معارف قرآنی در زندگی آنها به کار می‌رود. وی گفت: چالش‌های پیش روی جامعه مسلمانان در سراسر جهان به‌طور فزاینده‌ای رو به افزایش است، بنابراین با خواندن و درک مضمون هر آیه، وحدت موجود را بیشتر تقویت می‌کنیم.
 
از سوی دیگر زیتون زاریا عبدالله، یکی از برگزارکنندگان این مراسم گفت که آگاهی لازم برای بازگشت به آموزه‌های دینی می‌تواند به طرق مختلف از جمله از طریق چنین رویدادهایی ایجاد شود. وی گفت: ساعت قرآن مالزی می‌تواند یادآوری برای مسلمانان باشد تا به سخنان خداوند نزدیک شوند. در زندگی هر کاری که انجام می‌دهیم به راهنمایی نیاز داریم و برای هر موضوعی در قرآن راه‌ حلی وجود دارد.
 
وی ادامه داد: جشن امسال بر هماهنگی نژادی در مالزی متمرکز است، جایی که ما باید قدردان استقلال خود باشیم و در عین حال معنای آزادی را با اقدامات مطابق با شریعت محقق کنیم.

مرهینی یوسف، از برگزارکنندگان این مراسم گفت: ما برنامه «ساعت قرآن» را برای سازمان‌ها داریم که بر روی سیاست‌های آنها تأثیر می‌گذارد. آنها می‌توانند از قرآن برای مسائل مالی، اقتصاد خانواده، مسائل روحی و روانی در جامعه کمک بگیرند. این برنامه‌ها بر نگرش پدرها، مادرها و فرزندان تأثیر می‌گذارد. ما تدبر قرآن را در سطح خانواده‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی ترویج می‌کنیم.

مرهینی درباره فعالیت‌های قرآنی مشترک این بنیاد با سازمان‌ها و کشورهای اسلامی گفت: ما برنامه ساعت قرآن را در مکه آغاز و این برنامه را در ۳ هزار نقطه در ۷۶ کشور اجرا کردیم؛ امیدواریم در آینده بتوانیم آن را در ایران هم برگزار کنیم. امیدواریم بتوانیم با همه کشورها از جمله ایران برنامه‌های قرآنی مشترک برگزار کنیم تا امت اسلامی روز به روز با معارف این کتاب مقدس بیشتر آشنا شوند.  

انتهای پیام
captcha