به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا به تبریز، سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از روز چهارشنبه نوزدهم شهریورماه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور بیش از ۲۰۰ متسابق در رشتههای قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ کل، حفظ ۲۰ جز، حفظ ۱۰ جز، حفظ پنج جز، مداحی، دعاخوانی، اذان، مدیحهسرایی و همخوانی قرآن کریم آغاز شد.
در روز نخست این جشنواره، رقابتها بدون برگزاری مراسم افتتاحیه برگزار شد، با توجه به اینکه مرحله نهایی این جشنواره در بخشهای غیرآوایی پیش از این برگزار شده، مسئولان مسابقات دلیلی بر برگزاری مراسم افتتاحیه ندیدند.
اولین برنامه روز قبل از شروع مسابقات، دیدار جمعی از مدیران فرهنگی و مسئولان برگزاری مسابقات با نماینده مقام معظم رهبری در استان آذربایجانشرقی بود، در این دیدار جواد باقری بیلندی، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، بهمن نقیپور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز و برخی از معاونین وی حضور داشتند.
در ادامه برنامههای این روز شرکتکنندگان پس از حضور در یادمان شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی تبریز به سمت سالنهای محل برگزاری مسابقات رفتند تا بزرگترین رقابت دانشجویی کشور را آغاز کنند.
مسابقات در این روز در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد. در نوبت صبحِ روز نخست و در بخش آقایان شاهد برگزاری رقابت در رشتههای قرائت ترتیل، حفظ پنج جزء و دعاخوانی و در بخش بانوان در رشتههای ترتیل و حفظ پنج جزء بودیم.
در نوبت بعدازظهر که از ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد نیز شرکتکنندگان در بخش آقایان در رشتههای قرائت تحقیق، حفظ ۱۰ جزء و مداحی و بانوان در رشتههای قرائت تحقیق و حفظ ۱۰ جزء به رقابت با یکدیگر پرداختند.
از نکات جالب این روز حضور یک زوج قرآنی در مسابقات بود. احمد خدادادی از قاریان ممتاز استان لرستان همراه با همسر خود زینب هادیپورمرادی، در رشته دعاخوانی و به عنوان نمایندگان دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی در این مسابقات حضور یافتهاند. این زوج قرآنی دارای سه فرزند بوده و در حال حاضر دانشجوی رشته مددکاری دانشگاه علم و فرهنگ خرم آباد هستند.
در پایان این روز رقابت در رشته قرائت تحقیق و سایر رشتههایی که مسابقات آن در این روز برگزار شد، به پایان رسید و نفرات برتر نیز مشخص شدند. در رشته قرائت تحقیق که سال گذشته مرحله فینال داشت، امسال رقابت یک مرحلهای بود و یکی از قاریان کمتر شناخته شده رتبه نخست را به دست آورد.
در نوبت صبح و بعدازظهر این روز، شرکتکنندگانی که رقابت نداشتند در برنامههای جنبی که شامل بازارگردی و بازدید از مراکز تفریحی و فرهنگی استان آذربایجانشرقی بود، حضور یافتند.
در این روز و در کوران برگزاری مسابقات سالروز تولد استاد سیدمحسن موسویبلده هم گرامی داشته شد، البته گرامیداشتی در حد اعلان عمومی آن و تشویق حاضران اندک در سالن؛ جای برنامه بزرگداشت مختصری در حاشیه مسابقات در این روز، برای استادی که حق بزرگی بر گردن جامعه قاریان و حافظان کشورمان دارد، به شدت احساس شد.
یکی دیگر از اتفاقات این روز مسابقات، حضور یکی از شرکتکنندگان رشته قرائت ترتیل در مسابقات است، این شرکت کننده در حالی خود را به تبریز رسانده که تا کمتر از یک هفته دیگر باید فصل جدیدی از زندگی خود را شروع کند، او که این روزها باید آخرین مقدمات ازدواج خود را فراهم میکرد، به تبریز آمده تا آخرین مسابقات قرآن دوران تجرد خود را با کسب رتبه پشت سر بگذارد.
در این روز و با مشخص شدن نتایج برخی رشتهها شرکتکنندگانی بودند که مباحثات طولانیای با اعضای هیئت داوران در مورد نمرات آیتمهای مختلف داشتند، برخی از شرکتکنندگان هم که از استانهای کمتر بهرهمند از اساتید آمده بودند، فرصت را مغتنم شمرده و مشاورههای مفیدی از اعضای هیئت داوران گرفتند.
به اذعان شرکتکنندگان سطح داوران سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور یکی از بالاترین سطوح در تاریخ ادوار آن بوده است، حضور اساتیدی همچون عباس سلیمی، سیدمحسن موسویبلده، محمود لطفینیا، محمد عباسی، مهدی دغاغله، غلامرضا شاهمیوه، محمدرضا پورزرگری، عباس امام جمعه، سعید رحمانی و ... گویای این واقعیت است.
انتهای پیام