
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین عیسی عیسیزاده، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و
معارف قرآن کریم، 27 شهریور ماه در نشست علمی «سبک زندگی اهل بیت(ع)؛ هنر محبت و احترام در همسرداری» با اشاره به اسوهبودن پیامبر(ص) بر اساس آیات قرآن و حدیث ثقلین، گفت: ما هر چه داریم از قرآن و عترت است لذا سبک زندگی را هم باید از آنان بگیریم؛ در آیه شریفه خدای سبحان هم ما را به سبک زندگی پیامبر(ص) توصیه کرده و فرموده است که ایشان اسوه است: «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا» و اگر امکان بهرهبرداری از این اسوه نبود، قطعاً خداوند به کار ناممکن توصیه نمیفرمود.
وی افزود: ما شیعیان همگی بر این مسئله باور داریم و در زیارت عاشورا در دو ماه صفر و محرم و برخی در سایر ایام سال میخوانیم: اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد و مماتی ممات محمد و آل محمد. یعنی از خدا میخواهیم شیوه زندگی و مرگ ما را مانند محمد و آل محمد قرار بده که همان سبک زندگی است.
عیسیزاده با تأکید بر اینکه این آیه دلیلی بر لزوم پیروی از سبک زندگی پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است، تصریح کرد: ممکن است برخی بگویند آیه در شأن پیامبر(ص) است نه ائمه(ع) ولی در آیات دیگر داریم که وَمَا آتَاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا از طرف دیگر پیامبر(ص) ما را به روایت ثقلین سفارش فرموده است و اینکه به این دو امانت الهی تمسک کنید زیرا از هم جدا نمیشوند و در قیامت با یکدیگر خواهند بود. روایت هم صحیحالسند است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه دلیل دیگر در لزوم پیروی از سبک و زندگی اهل بیت(ع) همین روایت است، اظهار کرد: قرآن کریم سرشار از سبک زندگی و کتاب زندگی است؛ خداوند بشر را خلق کرده و برای او قرآن را آفرید تا در عرصههای مختلف زندگی آن را الگوی خود قرار دهد؛ ما در صورتی میتوانیم به سعادت برسیم و زندگی نورانی داشته باشیم که از این دو امانت الهی پیروی کنیم.
وی افزود: رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: هیچ چیزی درنزد خداوند مطلوبتر از بنیان خانواده در اسلام نیست لذا جایگاه خانواده اینقدر ارزش و اهمیت دارد از این رو باید بر تحکیم بنیاد خانواده تلاش کنیم.
عیسیزاده با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند در حوزه سبک زندگی، دشمنان ما آنقدر تلاش کردهاند تا خسارت بزرگی را به کشور وارد کنند، اضافه کرد: این تعبیر نشان میدهد پرداختن به سبک زندگی اهل بیت(ع) ضرورت اجتنابناپذیر دارد.
این پژوهشگر با بیان اینکه سن ازدواج در جامعه زیاد شده است و آفات آن را شاهدیم، تصریح کرد: مسائل و آسیبهایی که امروز در جامعه وجود دارد، ضرورت رجوع به قرآن کریم را دوچندان میکند از جمله بحث تکریم و احترامی است که اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) برای اعضای خانواده خود قائل بودند.
وی افزود: پیامبر(ص) آنقدر برای همسرشان حضرت خدیجه(س) احترام قائل بودند که دوست و دشمن به آن اعتراف دارد ولی چقدر از ما این سنت و سیره را مراعات میکنیم و چقدر برای همسرمان احترام قائلیم. شیوه حضرت امیر(ع) با حضرت زهرا(س) و سایر ائمه(ع) هم سرشار از احترام و تکریم همسرانشان است.
عیسیزاده با بیان اینکه به خاطر عدم رعایت احترام بین همسران شاهد افزایش طلاق در جامعه هستیم، اظهار کرد: امام سجاد(ع) فرمودند حق زن و مرد آن است که بدانند خداوند زن را مایه ارامش همسر خود قرار داده است و زن نعمتی الهی است پس باید او را مورد تکریم قرار دهد و نسبت به او مهربان باشد و امام صادق(ع) هم فرمودند از رحمت و مغفرت خدا دور است زنی که به شوهر خود احترام نگذارد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به برخی مصادیق این احترام اظهار کرد: سلام به یکدیگر یکی از این مصادیق است و حتی اگر کسی در منزل نبود سلام میدادند که به تعبیر امام صادق(ع) باعث دورشدن شیطان از منزل است. مسئله دیگر رعایت ادب و به کاربردن الفاظ زیباست. گاهی برخی از ما از به کار بردن کلمه عزیزم ابا داریم در حالی که در روایات بیان شده است اگر شما یکبار به همسرتان بگویید دوستت دارم تا آخر عمر در ذهن او باقی میماند.
وی افزود: اگر به سیره بزرگانی چون علامه طباطبایی و امام رجوع کنیم، میبینیم پر از رعایت این نوع آداب اسلامی و دستورات پیامبر(ص) است. مسئله دیگر هدیهدادن و تشکر از کارهایی است که زنان در منزل انجام میدهند که همان قدردانی از زحمات دیگران است. در سیره علما به تبعیت از سیره اهل بیت(ع) موارد متعددی را مشاهده کردهایم.
انتهای پیام