کد خبر: 4238141
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۱

تجلیل از برگزیدگان مسابقات حفظ، قرائت و تفسیر قرآن در هند

بیست و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم با شرکت بیش از 200 تن از قاریان، حافظان و قرآن‌پژوهان هندی به مدت سه روز در خانه فرهنگ ایران در دهلی‌نو برگزار و برگزیدگان هر رشته تجلیل شدند.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو و با همکاری سفارت جمهوری عراق و مرکز فرهنگی اسلامی هند، بیست و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ، قرائت و تفسیر قرآن کریم با شرکت بیش از 200 تن از قاریان، حافظان و قرآن‌پژوهان هندی به مدت سه روز در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو برگزار شد.

پس از انتشار فراخوان مسابقات، فرآیند ثبت نام و تکمیل فرم و دریافت نمونه قرائت قاریان برای داوری اولیه انجام و همزمان مقدمات اعزام داوران ایرانی و عراقی توسط مرکز بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دیوان وقف شیعه و سنی عراق پیگیری شد.

مسابقات در بخش تفسیر پیش از مسابقات حفظ و قرائت به سوی آنلاین برگزار شد و نفرات اول تا سوم برای روز اختتامیه و شرکت در کارگاه‌های جانبی دعوت شدند.

با حضور داوران ایرانی یک روز پیش از افتتاحیه مسابقات، کارگاه یک روزه شیوه‌های تفسیر قرآن و آشنایی با مکاتب تفسیری توسط حجت‌الاسلام درایتی به صورت حضوری و آنلاین برای بیش از صد نفر از طلاب هندی برگزار شد.

مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات قرآنی با حضور فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، عمار عبدالحامد خضر رایزن فرهنگی سفارت جمهوری عراق در دهلی‌نو، عدی حاتم محمد دبیر اول سفارت عراق، علی صادق دبیر دوم سفارت عراق، حجت‌الاسلام و المسلیمن حمید درایتی، استاد حوزه‌های علمیه مشهد و حافظ و مفسر قرآن کریم و استاد علی اکبر کاظمی، قاری بین‌المللی، استاد سعید همیانی، داور بین‌المللی قرآن از دهلی‌نو، استاد محمد ریاض مظاهری، رئیس شعبه تجوید ندوه العلماء لکهنو و محمدعلاء الدین قاسمی، رئیس شعبه تجوید دارالعلوم دیوبند و با حضور بیش از صد نفر شرکت کننده برگزار شد.

فریدالدین فریدعصر گفت: این مسابقات در راستای گسترش فرهنگ قرآن در میان اقشار جامعه و ارتباط عمیق‌تر متسابقین و مخاطبین با مفاهیم متعالی قرآن برگزار می‌شود.

تجلیل از برگزیدگان مسابقات حفظ، قرائت و تفسیر قرآن در هند

رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی‌نو مطرح کرد: پیش از آغاز بیست و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم، به منظور هماهنگی بیشتر برای اجرای برنامه مشترک، جلسات علمی متعددی با حضور داوران بین‌المللی ایران و هند و همچنین نمایندگانی از سفارت عراق برگزار کردیم.

فریدعصر اظهار امیدواری کرد که برگزاری مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم در دهلی‌نو الگوی شود که بتوانیم با همکاری تعداد بیشتری از سفارت کشورهای اسلامی این رویداد مبارک را برگزار کنیم.

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، قرآن و وجود نورانی پیغمبر اسلام(ص) را دو مصداق بارز رحمت الهی دانست و گفت: قرآن رحمت خاص خداوند برای مؤمنان  و  پیغمبر اکرم(ص) رحمت عام خداوند برای همه جهانیان است.

وی تأکید کرد: همه ما در زیر سایه قرآن کریم و به برکت نام پیغمبر اکرم(ص)و در هفته وحدت، گرد هم آمده‌ایم تا اتحاد امت اسلامی را گرامی بداریم.

فریدعصر در ادامه ضمن تشکر از سفارت جمهوری عراق و مرکز فرهنگی اسلامی هند برای همکاری با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو، گزارش مختصری از بیست و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن کریم ارائه کرد.

همچنین در این مراسم، سلمان خورشید، رئیس مرکز فرهنگی اسلامی هند گفت: زندگی و سیرت رسول خدا(ص) نمونه عمل برای همه ماست و ما می‌توانیم القائات و قرائت نادرست دشمنان از دین اسلام را با عمل به سیرت و احادیث پیغمبر اکرم(ص) پاسخ دهیم.

رئیس مرکز فرهنگی اسلامی هند افزود: پیام اسلام، همان پیام انسانیت است که پیام پیغمبر اکرم(ص) نیز هست و ما باید این پیام را به گوش جهانیان برسانیم و مسئولیت خود را در این قبال انجام دهیم.

ایرج الهی، سفیر کشورمان در سخنان خود، سالروز ولادت با سعادت حضرت پیغمبر اکرم(ص) را نه تنها برای مسلمانان بلکه برای تمام عالم انسانیت مهم قلمداد کرد و گفت: ما عقیده داریم که پیغمبر اکرم(ص) فقط متعلق به مسلمانان نیست بلکه رحمت آن حضرت شامل همه انسان‌ها و مخلوقات می‌شود.

وی به مسئله فلسطین اشاره و تأکید کرد: اگر همه مسلمانان حول این کتاب الهی جمع شوند، تمامی مسایل حل خواهد شد.

این مسابقات به مدت سه روز به طول انجامید و  قاریان و حافظان قرآن کریم  مهارت‌های قرآنی خود را در این سه رشته به نمایش گذاشتند.

در این دوره از مسابقات، ۵۸ نفر قاری از 9 ایالت هند (اوتارپرادش، کشمیر، تلنگانه، گجرات، دهلی، هریانه، آسام، آندراپرادش، راجستان) و ۶۵ نفر حافظ قرآن کریم از  10 ایالت هند (اوتارپرادش، مادیاپرادش، هریانه، ماهاراشترا، راجستان، کشمیر، بیهار، تلنگانه، گجرات، دهلی) و در مسابقات تفسیر سوره کهف(آیات ۶۰ الی ۱۰۰)، ۱۲۷نفر (مردو زن) از ۸ ایالت هند (بیهار، دهلی، راجستان، کشمیر، گجرات، لداخ، هریانه، اوتارپرادش) شرکت کردند.

انتهای پیام
captcha