
به گزارش ایکنا به نقل از حریت دیلی، مسجد سلیمیه که از نوامبر ۲۰۲۱ تحت مرمت اداره کل بنیادهای ترکیه قرار دارد، سال گذشته بازدیدکنندگان داخلی و بینالمللی زیادی را به خود جلب کرد.
با وجود اینکه مرمت این مسجد که از شاهکارهای معمار سنان (معمار مشهور دوره عثمانی) به شمار میرود، همچنان ادامه دارد اما این مسجد برای عبادت و بازدید باز است.
به گفته احمد ساراچ، مدیر منطقهای بنیادهای ادیرنه،
بازسازی منارهها، درها و پنجرههای مسجد سلیمیه که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد تکمیل شده است، در حالی که کار تزئینیات داخلی و گچبریها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: میتوانم بگویم در کار مرمت به حدود 70 درصد رسیدهایم. اکنون در مرحله تزئینات هستیم که زمان و توجه بیشتری را میطلبد.
کمال سویتورک، مدیر فرهنگ و گردشگری ادیرنه نیز بر اهمیت این مسجد که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، به عنوان یک میراث ارزشمند در گردشگری شهری تأکید کرد.
وی گفت: کارهای مرمتی در مسجد ادامه دارد اما امکان عبادت و بازدید فراهم است. برآورد ما این است که در سال ۲۰۲۳ حدود ۵ میلیون گردشگر از مسجد سلیمیه بازدید کردند. این ارزیابی بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط پرسنل مذهبی و امنیتی مسجد است.
به خصوص در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه، مسجد سلیمیه به یک مقصد گردشگری مهم برای بازدیدکنندگانی که از استانبول و استانهای اطراف میآیند تبدیل شده است. سویتورک ادامه داد: با ادامه رشد پتانسیل گردشگری شهر، تعداد گردشگرانی که از سلیمیه بازدید میکنند احتمالاً بیشتر خواهد شد.
مسجد سلیمیه یکی از آثار برجسته معماری دوره عثمانی در زمره مساجد ترکیه است که در مرکز استان ادیرنه در بخش اروپایی ترکیه قرار دارد. معمار سنان، معمار رسمی دربار پادشاهان عثمانی این اثر را که در سال در سال ۱۵۷۵ آغاز به کار کرد مهمترین اثر خود خوانده است.
این مسجد در زمینی به مساحت ۲۴۷۵ متر مربع بنا شده و زیربنای مسجد نیز ۱۶۲۰ متر مربع است. ارتفاع گنبد این مسجد ۴۳،۲۸ متر و قطر دهانه آن ۳۱،۳۰ متر میباشد.
مسجد سلیمیه و مجموعه اجتماعی آن در ادیرنه که در سال ۲۰۱۱ به فهرست یونسکو اضافه شد. این مجموعه شامل مدارس، بازار سرپوشیده، ساعت خانه، حیاط بیرونی و کتابخانه است. به نوشته وب سایت یونسکو، این مسجد مربع شکل با گنبد بزرگ و چهار مناره باریک، بر خط افق شهر ادیرنه، پایتخت سلسله عثمانی، تسلط دارد.
قرار است کار مرمت این مسجد سال 2025 به پایان برسد.
انتهای پیام