به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد ذوالفقاری، مدیریت زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی در ابتدای این مراسم ضمن خیرمقدم به میهمانان و شخصیتهای علمی کشورهای مختلف اسلامی اظهار کرد: مهمترین هدف از برگزاری نهمین اجلاسیه مجاهدان در غربت، قدردانی و تجلیل از مجاهدانی است که با اتکا و با قدرت ایمان و با نگاه به اسوههایی چون حضرت رضا(ع) دست از مجاهدت در این دنیای وسیع بر نداشتند و تمام تلاش و کوشش خود را انجام دادند که بتوانند خدمتی به مکتب ارزشمند اسلامی داشته باشند. در واقع حقشناسی از مجاهدانی است که با توجه به سیره حضرت رضا(ع) در جای جای دنیا برای اعتلای مکتب اهلبیت(ع) و جبهه مقاومت مجاهدت میکنند و زحمت میکشند.
این مبلغ بینالملل با اشاره به مهمترین فعالیتهای نهمین اجلاسیه مجاهدان در غربت گفت: ما تکلیف خودمان را میدانیم که این گفتمان مجاهدت و فداکاری و ایثار در راه مکتب اهل بیت(ع) را تبدیل به یک انگاره ذهنی ثابت برای مؤمنین کنیم و آن را جزء یکی از دغدغههای ثابت برای مومنین قرار دهیم؛ لذا برنامههای متنوعی در سالیان گذشته داشته ایم و در نظر داریم که امسال برگزاری دورههای آموزشی نیز به آن افزوده شده است.
مدیریت زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی افزود: تولید محتوای مختلف به زبانهای متعدد و ترجمه کتب مرجع درحوزه جهاد و مقاومت تنها بخشی از برنامههای نهمین اجلاسیه مجاهدان در غربت است.
در ادامه این همایش آیتالله سیدابوالفضل طباطبایی اشکذری، رئیس مدرسه علمی- فرهنگی جبل الصبر در سخنانی اظهار کرد: مقاومت مردم فلسطین یک مقاومت قرآنی و بر پایه آیه ۵۴ سوره مائده؛ «اَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ اَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ» است و شخصیتهای محور مقاومت که نمونه بارز آن شهید سید حسن نصرالله میباشد، در برابر مردم بسیار متواضع و در برابر دشمنان بسیار سخت، مقاوم و نستوه هستند.
نماینده سابق مقام معظم رهبری در سوریه با بیان اینکه طوفان الاقصی مرحله جدیدی از «اَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ» بود، افزود: تا قبل از این عملیات هیچ یک از هواپیماهای جبهه مقاومت به فضای سرزمینهای اشغالی نرسیده بود، اما این عملیات گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را فرو ریخت و امروز شاهد پرواز پهبادهای جبهه مقاومت بر فراز سرزمینهای اشغالی هستیم.
رئیس مدرسه علمی- فرهنگی جبل الصبر ادامه داد: جهاد رزمندگان جبهه مقاومت، جهاد تکلیف است نه جهاد فضیلت. یعنی مجاهدان این جبهه برای ادای تکلیف دینی خود مجاهدت میکند و مجاهده آنها همراه با صبر است.
وی بیان کرد: جهاد در جبهه مقاومت یک جهاد فرا مرزی است، لذا میبینیم حزب الله شیعه از مردم فلسطین که اهل تسنن هستند حمایت میکند ولو اینکه در این مسیر سرمایههای بزرگی مانند سید حسن نصرالله را از هم دست بدهند.
آیتالله طباطبایی اشکذری تصریح کرد: هر چند جبهه مقاومت در این راه سید حسن نصرالله را از دست داد ولی راه مقاومت همچنان ادامه دارد، چرا که آن مجاهد نستوه در سه دههای که دبیر کلی حزب الله را بر عهده داشت، استحکامات عقیدتی، تربیتی، سازمانی و تسلیحاتی بسیار قوی را ایجاد کرده است.
در ادامه این همایش حجتالاسلام والمسلمین حسین کُندری، استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان به ارائه مقاله خود با موضوع «بررسی راه کارهای ترویج فرهنگ و تفکر مقاومت در سطح جهان» پرداخت و گفت: مقاومت به معنای ایستادگی در برابر ظلم و بیعدالتی است.
وی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه مقاومت تلاش برای ترویج فرهنگ مقاومت است و نکته اول که نقش اساسی در ترویج فرهنگ مقاومت دارد، اصلاح خواص است. اگر خواص جامعه اسلامی روحیه مقاومت داشته باشند، یقیناً توده مردم نیز با این جریان همراه خواهند شد.
حجتالاسلام کندری افزود: دومین نکته در بحث ترویج فرهنگ مقاومت موضوع اصلاح نظام آموزشی است. اصلاح نظام آموزشی تنها به کتابهای درسی خلاصه نمیشود بلکه صداوسیما، رسانهها و مطبوعات باید حکایت از روح مقاومت در جامعه اسلامی داشته باشند.
استاد حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: امروز رسانهها و شبکههای اجتماعی که در بین جوانان و نوجوانان بسیار رواج دارد، به عنوان یک میدان نبرد است و اگر ما این میدان را خالی کردیم مطمئن باشیم که شکست خواهیم خورد.
وی در پایان تصریح کرد: ترویج فرهنگ مقاومت باعث تقویت همبستگی اجتماعی میشود که آثار و برکات بسیاری دارد. دشمن میخواست بین جوامع اسلامی تفرقه ایجاد کند ولی شهادت سردار سلیمانی در کنار ابومهدی المهندس از کشور عراق و شهادت سردار نیلفروشان در کنار دبیر کل حزب الله وحدت کشورهای اسلامی را مضاعف کرد.
انتهای پیام