کد خبر: 4246521
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴
به بهانه درگذشت محمدحسین عطارچیان

استادی که با خوشنویسی درس زندگی آموخت

هنرمندان خوشنویس و مسئولان حاضر در مراسم تکریم استاد محمدحسین عطارچیان؛ خوشنویس برجسته کشور که سال 98 برگزار شده بود، به برخی سجایای اخلاقی و تأثیرات هنر او بر خوشنویسی اشاره کرده بودند. امروز و در حالی که خبر درگذشت این استاد بزرگ منتشر شد، با هم مروری بر این سخنان داریم.

محمدحسین عطارچیان، استاد پیشکسوت هنر خوشنویسیبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ با درگذشت محمدحسین عطارچیان، استاد پیشکسوت هنر خوشنویسی، نظرات هنرمندان خوشنویس را که در آئین نکوداشت این استاد برجسته هنر در در موزه خوشنویسی ایران به تاریخ  22 مهر 98 مطرح شده بود در ایکنا بازنشر کردیم.

چهل سال خدمت به خوشنویسی

در ابتدای این جلسه محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای شهر در سخنانی اظهار کرده بود: مسرورم که برخی از نهادها به فکر تجلیل از هنرمندانی هستند که عمر خود را صرف خدمت به هنر این سرزمین کردند. امیدوارم بتوانیم ما نیز رسالت خود را در تجلیل از مقام اساتیدی چون عطارچیان انجام دهیم. عطارچیان بیش از 40 سال است که عمر خود را صرف خدمت به هنر خوشنویسی کرده است او از اولین خوشنویسانی است که قدم‌هایی بلند و مؤثر در ارتقای این هنر پس از انقلاب اسلامی برداشته است. باید قدر بزرگان خود را به درستی بدانیم. همچنین باید گفت بزرگداشت استاد عطارچیان تجلیل از یک فرد نیست بلکه تجلیل از هنر خوشنویسی است.

الگوی دلسوزی و مهربانی

در ادامه سیدمجتبی حسینی، معاون هنری وقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی بیان کرده بود: خوشحالم توفیق این را دارم که در مراسمی حضور دارم که به احترام استاد عطارچیان برگزار می‌شود. سخنانم درباره این استاد بزرگوار را می‌خواهم اینچنین بیان کنم؛ 20 سال پیش وقتی سودای خوشنویسی داشتم زیرنظر استادی به نام استاد دیرین در شیراز خوشنویسی را آغاز کردم در آن زمان می‌دانستم استادی که من نزد او خوشنویسی را می‌آموزم استادی به نام عطارچیان دارد برای همین برایم بسیار شگفت‌انگیز بود بتوانم استاد عطارچیان را ببینم. این آرزو را مدت‌ها در سر پروراندم تا اینکه برای شرکت در جشنواره خوشنویسی به تهران آمدم و در آنجا با استاد عطارچیان که یکی از داوران جشنواره بود، آشنا شدم.

وی ادامه داد: قبل از اینکه با استاد روبرو شوم خیلی‌ها گفته بودند او استادی سخت‌گیر و جدی است اما به محض مواجهه با او تمام این تصورات رنگ باخت چون فردی را پیش روی خود دیدم که بسیار مهربانانه و استادانه از هیچ‌گونه راهنمایی دریغ نداشت. بعد از این آشنایی به تهران آمدم و هر ماه یک بار نزد استاد بودم و جدا از خوشنویسی درس زندگی نیز پیش او آموختم. استاد عطارچیان همیشه الگوی من بوده و خواهد بود زیرا من نظم و قانون را به بهترین شکل از استاد عطارچیان آموختم.

استادی که با خوشنویسی درس زندگی می‌آموخت

پیشنهاد تشکیل شورای عالی خوشنویسان

استاد قربانعلی اجلی، خطاط و نقاش دیگر سخنران این آیین نکوداشت در بیاناتی کوتاه گفته بود: تشکر می‌کنم از اساتیدی که امروز با حضورشان استاد عطارچیان را تنها نگذاشتند بزرگانی چون امیرخانی، سلحشور، کاوه، نجفی زنجانی و... از جمله این اساتید هستند که امیدوارم سایه‌شان سال‌ها بر سر هنر این سرزمین باشد.

وی افزوده بود: خوشنویسان ما هر یک قرآن را با خط خوش خوشنویس کرده‌اند این اتفاق از برکت انقلاب اسلامی است چون قبل از انقلاب ما چنین توجهاتی را به خوشنویسی نداشتیم. درباره خوشنویسی باید این نکته را بیان کنم که این شکل از هنر افتخار هنر اسلامی است. در خاتمه سخنانم از کسانی که این برنامه را برگزار کردند تشکر ویژه دارم چون کار آنها باعث می‌شود بزرگان این سرزمین به جوانان معرفی شوند.

سیدابراهیم امینی‌، نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، دیگر سخنران این مراسم تصریح کرده بود: اقداماتی که این استاد در عالم خوشنویسی انجام داده سبب ارتقای خوشنویسی بوده است به ویژه تشکیل شورای عالی خوشنویسان که به پیشنهاد استاد عطارچیان انجام شد از جمله این اقدامات است.

وی عدالت را یکی از ویژگی‌های اخلاقی استاد عطارچیان توصیف کرده و متذکر شده بود: داوری‌هایی که استاد عطارچیان انجام داده‌اند نشان از عدالت والای او دارد. او هیچ گاه در جشنواره‌هایی که داور بوده لحظه‌ای از عدالت غافل نشده؛ در همین راستا امیدوارم شورای شهر بتواند در خدمت اساتید برجسته خوشنویسی باشد.

استادی که با خوشنویسی درس زندگی می‌آموخت

دیگر سخنران این مراسم احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در سخنانی گفته بود: وقتی به تکایای مذهبی می‌رویم هنر خوشنویسی را به فراوانی می‌بینیم هنری که به عشق ائمه(ع) و اباعبدالله(ع) پیوند خورده است. در هیئت‌های مذهبی هرجا نام حسین(ع)، ابوالفضل(ع)، علی اکبر(ع)، و ... دیده می‌شود، آن را به مدد خوشنویسی مشاهده می‌کنیم. این اتفاق قرن‌ها وجود داشته و باز هم ادامه خواهد داشت. عشق به ائمه(ع) و قرآن جزیی جدایی‌ناپذیر از هنر خوشنویسی است.

خدای بزرگ را شاکرم

در بخش انتهای این مراسم محمدحسین عطارچیان در سخنانی اظهار کرد: قصد سخنرانی ندارم ولی وظیفه خود می‌دانم از کسانی که من را مورد لطف قرار داده و این نکوداشت برگزار کنند تشکر داشته باشم به ویژه از آقای ضرغامی، مدیرعامل زیباسازی شهر تهران، حسینی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا بنفشه‌خواه و تمام دوستانی که به نوعی من را مورد مهر و محبت قرار دادند، تشکر ویژه دارم. تقدیر از هنرمندان باعث می‌شود روحیه آنها حفظ شود و حس خوبی به آنها داده شود برای همین امیدوارم این قبیل نکوداشت‌ها ادامه داشته تا یاد همه اساتید خوشنویسی گرامی داشته شود.

وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: امسال مورد مهر دکتر نوبخت و انجمن هنرمندان پیشکسوت قرار گرفتم برای همین خدای بزرگ را شاکرم. 

انتهای پیام
captcha