کد خبر: 4248787
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶

۱۸ آذرماه؛ برگزاری اولین همایش حکمرانی ملی در نظام تعلیم و تربیت

معاون ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از برگزاری اولین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت طی روز ۱۸ آذرماه سال جاری خبر داد.

سیدجلال موسویبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع اولین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت امروز، ۲۷ آبان‌ماه در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سیدجلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سخنانی بیان کرد: اولین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت به مناسبت چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی طی آذرماه سال جاری برگزار می‌شود.

وی افزود: ریاست همایش با حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی است و رضامرادصحرایی نیز دبیری این همایش را برعهده دارد. همچینن، سیدجلال موسوی، دبیر علمی همایش است و در حال حاضر شورای سیاست‌گذاری همایش با حضور اعضای ستاد تعلیم و تربیت تشکیل شده است.

موسوی بیان کرد: نظام تعلیم و تربیت نظامی یکپارچه است و نظام آموزش و پرورش بخشی از این نظام است. محور اول همایش، حکمرانی تعلیم و تربیت رسمی است که به مسائل حوزه آموزش و پرورش رسمی کشور مربوط می‌شود. دومین محور همایش، حکمرانی تربیت غیر رسمی است که عموما خارج از محدوده آموزش و پرورش کشور اتفاق می‌افتد. همچنین، محور سوم همایش نیز حکمرانی تربیت تخصصی است که به بحث تربیت در نظام آموزش عالی کشور مربوط می‌شود.

موسوی بیان کرد: امروز به دنبال این هستیم که در حوزه تعلیم و تربیت کشور از تصمیم‌گیری جزیره‌ای خارج شویم. در کشور ما حوزه تعلیم و تربیت معمولا در چهار وزارتخانه پیگیری می‌شود که این مسئله باعث عملکرد جزیره‌ای حوزه آموزش می‌شود؛ لذا باید به دنبال حکمرانی واحد در حوزه تعلیم و تربیت باشیم که بهترین نهاد برای ایجاد این حکمرانی، شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون شش پیش‌نشست ویژه همایش برگزار شده است، بیان کرد: همایش حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت روز ۱۸ آذرماه سال جاری برگزار می‌شود و علاقه‌مندان تا روز ششم آذرماه فرصت دارند تا مقالات خود را به وبسایت همایش ارسال کنند. البته علاوه بر ارسال مقاله، گزارشات سیاستی نیز در همایش پذیرفته می‌شود.

موسوی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به دلیل اینکه نهادی بالادستی در کشور است، می‌تواند خلأهای حوزه تعلیم و تربیت کشور را به خوبی پر کند. امروز باید قبول کنیم که تربیت فقط در مدرسه و دانشگاه شکل نمی‌گیرد و باید تأثیرات اجتماعی مختلف نظیر فضای مجازی، بازی‌های مختلف و ... را در این زمینه مدنظر قرار دهیم.

وی اظهار کرد: واقعیت این است که امروز باید از ذینفعان و اساتید حوزه تعلیم و تربیت برای دستیابی به حکمرانی واحد در این زمینه استفاده کنیم تا بتوانیم به نقطه‌ای برسیم که چالش‌های این حوزه به خوبی بررسی شود که یکی از اهداف برگزاری اولین همایش ملی حکمرانی در حوزه تعلیم و تربیت همین موضوع است.

در ادامه، سیدمقداد حسینی، معاون تعلیم و تربیت غیر رسمی ستاد تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: اولین همایش روز ۱۸ آذرماه برگزار می‌شود و بنا بر این است تا در آن از نخبگان، صاحب‌نظران، وزرای ادوار مختلف به ویژه وزرای سابق آموزش و پرورش و وزرای سابق آموزش عالی و ارشاد استفاده کنیم.

وی افزود: بسیاری از آموزشگاه‌های آزاد کشور مجوز خود را از وزارت ارشاد اخذ می‌کنند. امروز ممکن است انتقاداتی راجع به مسئله حکمرانی حوزه تعلیم و تربیت وجود داشته باشد؛ لذا امروز باید از مدل حکمرانی هرمی عبور کرده و به مدل‌های جدیدی در این حوزه برسیم.

حسینی بیان کرد: از تمامی کسانی که دغدغه نظام تعلیم و تربیت کشور را دارند درخواست می‌کنیم که با شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه تعلیم و تربیت به ویژه برگزاری همایش حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت همکاری کنند. این همایش به دنبال این است که توجه صاحب‌نظران حوزه تعلیم و تربیت را به خود جلب کند.

وی تصریح کرد: ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی سابقه‌ای بیش از سه دهه در کشور دارد. در گذشته مجموعه تعلیم و تربیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی کمتر مورد توجه بود اما این ستاد در سیر تکاملی خود امروز در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری حوزه تعلیم و تربیت شرکت دارد. البته این ستاد بیشتر نقش جهت‌دهی به موضوعات کلان را دارد.

وی با اشاره به مصوبه ۸۷۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ارتقای ستاد تعلیم و تربیت به نوعی نشان دهنده بلوغ و رشد در شورای عالی انقلاب فرهنگی در این موضوع است که ستاد تعلیم و تربیت در عرض نهاد‌های ستادی قرار دارد. شورای عالی انقلاب فرهنگی در مسیر تکاملی خود به این نتیجه رسیده که موضوع تعلیم و تربیت بسیار مهم است و باید در این زمینه به سمت حکمرانی واحد حرکت کنیم.

حسینی با بیان اینکه هنوز مکان دقیق همایش مشخص نیست، تصریح کرد: انشالله تا پایان این هفته مکان برگزاری اولین همایش ملی حکمرانی در نظام تعلیم و تربیت انتخاب و اعلام می‌شود و تلاش ما بر این است که مکانی برای برگزاری همایش انتخاب شود که ارتباط عمیقی با حوزه تعلیم و تربیت داشته باشد.

انتهای پیام
captcha