کد خبر: 4249737
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۴
مروری بر تحولات فلسطین و لبنان

از آمار تازه شهدای غزه تا واکنش‌های گسترده جهانی به حکم بازداشت نتانیاهو

امروز آمار شهدای غزه از مرز 44 هزار نفر عبور کرد. از سوی دیگر حکم بازداشت نتانیاهو و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونستی از سوی دیوان کیفری در لاهه واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت.

 

به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، در چهارصد و دوازدهمین روز از جنگ غزه، دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.

این حکم با استقبال گسترده گروه‌های مقاومت فلسطین روبرو شد.

از سوی دیگر گردان‌های القسام اعلام کردند که در درگیری در شمال نوار غزه 15 سرباز اسرائیلی را  به هلاکت رساندند.

عبور تعداد شهدا از 44 هزار نفر

شمار شهدای حملات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه از اکتبر سال گذشته تا امروز از ۴۴ هزار نفر فراتر رفت.

با شهادت ۱۱۰ فلسطینی دیگر در حملات روز چهارشنبه تا امروز، مجموع تعداد شهدای این جنگ از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ به ۴۴ هزار و ۹۵ نفر رسید.

در گزارش آماری روز چهارشنبه وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام شد که دشمن صهیونیستی در ۲۴ ساعت اخیر ۲ کشتار دیگر در نوار غزه مرتکب شد که در نتیجه آن ۱۳ فلسطینی شهید و ۸۴ تن دیگر زخمی شدند.

همچنین در این گزارش تاکید شد: تعداد دیگری از قربانی‌ها هنوز زیر آوارها و در مسیرها هستند اما نیروهای امدادرسان و دفاع مدنی به آنها دسترسی ندارند.

شبکه خبری «روسیا الیوم» نیز بامداد امروز به نقل از خبرنگار خود اعلام کرد که در نتیجه تخریب منازل مسکونی در اطراف بیمارستان «کمال عدوان» در شمال نوار غزه ده‌ها نفر از جمله تعدادی زن و کودک به شهادت رسیدند.

این منبع گزارش داد: نیروهای ارتش اشغالگر در اطراف بیت لاهیا در شمال نوار غزه عملیات جدیدی را جهت منفجر کردن خانه‌ها آغاز کردند و توپخانه این ارتش مناطق جنوبی محله الزیتون در جنوب شرق شهر غزه را هدف قرار داد.

به گزارش این منبع، توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی اطراف منطقه الصفطاوی در شمال غرب شهر غزه را هدف قرار داد و در حمله اشغالگران به خانه‌ای در محله شیخ ضوان در شمال شهر غزه، چند فلسطینی از جمله تعدادی کودک شهید شدند.

 درخواست دادستان دیوان کیفری بین‌المللی

کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی در پی صدور حکم جلب نخست‌وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی اعلام کرد: از همه کشورها می‌خواهم که تعهدات بین‌المللی خود را طبق اساسنامه رم اجرا کنند.

کریم خان گفت: از کشورهای عضو و غیرعضو دادگاه لاهه می‌خواهیم درخصوص احکام بازداشت همکاری کنند. وی ادامه داد: ما بر همکاری همه کشورهای عضو اساسنامه رم در خصوص اجرای آنچه در حکم بازداشت آمده است حساب می‌کنیم.

دادستان لاهه تصریح کرد: ما نسبت به افزایش خشونت و کاهش ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه و کرانه باختری شدیدا احساس نگرانی می‌کنیم.

کریم خان تاکید کرد: ما از همکاری با طرف‌های غیردولتی در تلاش برای بازخواست و احترام به قوانین بین‌المللی استقبال می‌کنیم.

دادگاه کیفری بین‌المللی با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود اعلام کرد: این دادگاه حکم دستگیری «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائيل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه صادر کرده است.

در این بیانیه آمده است: حکم جلب نتانیاهو و گالانت به دلیل ارتکاب جنایات جنگی از تاریخ دست‌کم ۸ اکتبر ۲۰۲۳ الی ۲۰ مه ۲۰۲۴، روزی که دادستان درخواستی را در این خصوص ارائه داد، صادر شده است.

به گفته دادگاه کیفری  دلایل منطقی وجود دارد که باور کنیم این دو نفر مرتکب جنایات جنگی شده‌اند. بنابر این بیانیه جنایات جنگی منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و جنایت علیه بشریت از قبیل قتل، ظلم و اقدامات غیرانسانی است.

واکنش کشورهای جهان به حکم دیوان لاهه

صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه با استقبال گسترده نهادهای حقوق‌بشری و مقامات مختلف جهان روبرو شده است.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد احکام بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی با توجه به تلاش‌ها برای سنگ‌اندازی بر سر راه اجرای عدالت، بسیار مهم است و این‌ احکام تصور اینکه افرادی فراتر از قانون هستند را از بین برد.

سازمان عفو بین‌الملل در واکنش به صدور این احکام توسط دادگاه لاهه اعلام کرد: نتانیاهو پس از حکم دادگاه کیفری بین‌المللی، رسما تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است. هیچ‌کسی بالاتر از قانون بین الملل نیست.

سخنگوی دولت عراق درباره تصمیم دادگاه کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو و گالانت گفت: اتخاذ این موضع شجاعانه، عادلانه و تاریخی نشان می‌دهد هر چقدر هم که بی‌عدالتی ادامه داشته باشد، عدالت و حقیقت در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد.

«ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن گفت: باید به احکام دیوان لاهه احترام گذاشت و حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی باید اجرا شود، زیرا فلسطینی‌ها مستحق عدالت هستند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در فلسطین نیز تاکید کرد: به استقلال دیوان کیفری بین‌المللی احترام می‌گذاریم و از عملکرد آن حمایت می‌کنیم.

وزیر خارجه ایرلند هم گفت: از همه کشورها دعوت می‌کنیم به استقلال دادگاه کیفری بین‌المللی و شفافیت آن احترام بگذارند. ما قاطعانه از دیوان لاله حمایت می‌کنیم.

دولت آفریقای جنوبی هم از این احکام استقبال کرد و آن را گامی مهم در راستای تحقق عدالت خواند.

«محمود المشهدانی» رئیس پارلمان عراق هم گفت: ما از صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و گالانت استقبال می‌کنیم و از کشورهای امضاکننده اساسنامه رم می‌خواهیم به تصمیمات دادگاه کیفری بین‌المللی احترام بگذارند.

مخالفت آمریکا با حکم دیوان لاهه

کاخ سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این کشور اساسا با حکم دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی مخالف است.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت دوم دونالد ترامپ روز پنج‌شنبه تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی را مردود دانست.

استقبال سید عمار حکیم از صدور حکم بازداشت نتانیاهو 

«سید عمار الحکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق، صدور احکام بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی لاهه علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم به اتهام ارتکاب جنایات جنگی علیه بشریت و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح را نشان از احقاق حق و پاسخ به خواسته‌های میلیون‌ها نفر از افراد آزاده در سراسر جهان دانست.

در بیانیه رهبر جریان حکمت ملی عراق آمده است: ️ما با وجود استقبال از این تصمیم، در عین حال تکمیل و پشتیبانی آن با تصمیمات دیگری ناظر بر پایان دادن به جنگ تحمیلی علیه غزه و لبنان و ملزم کردن رژیم صهیونیستی به پذیرش مسئولیت و پیامدهای حقوقی، مادی و اخلاقی آن و همچنین وادار کردن این رژیم به اعتراف به جنایات خود که نقض منشورهای سازمان ملل و هنجارهای بین‌المللی به شمار می‌آید، خواستار هستیم.

اولین واکنش گالانت به صدور حکم دیوان لاهه

وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی مدعی شد: تلاش برای سلب حق اسرائیل در مسیر دستیابی به اهدافش در جنگ، با شکست مواجه خواهد شد.

وی ادعا کرد: تصمیم دیوان کیفری بین‌المللی یک سابقه خطرناک علیه حق دفاع است. این اقدام دادگاه لاهه، اسرائیل و رهبران حماس را در یک جبهه قرار می‌دهد.

انتهای پیام
captcha