کد خبر: 4251141
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷

قصد هندوهای افراطی برای تبدیل مزار خواجه معین الدین چشتی به معبد

یک گروه افراطی هندو که مدعی است مزار خواجه معین الدین چشتی در اجمیر بر روی ویرانه‌های یک معبد ساخته شده دادخواستی را برای تبدیل این زیارتگاه به معبد به دادگاه ارائه کرده‌اند.

به گزارش ایکنا به نقل از میدل ایست آی، دادگاهی در راجستان هند دادخواست یک سازمان راستگرای هندو را پذیرفت که مدعی است مقبره معین الدین چشتی عارف قرن هفتم هند بر روی معبدی که به شیوا خدای هندو اختصاص داشت ساخته شده است.

پذیرش این دادخواست از سوی دادگاه به این معنی است که اکنون به این پرونده رسیدگی خواهد شد و دادگاه  تصمیم خواهد گرفت که آیا زیارتگاه معین الدین چشتی باید تخریب و به جای آن معبد هندو ساخته شود یا زیارتگاه مسلمانان باقی بماند.

این طومار توسط هندو سنا (Hindu Sena)، یک گروه جناح راست که در سال 2011 تاسیس شد رهبری آن را ویشنو گوپتا برعهده دارد ارائه شد. این گروه سابقه اقدامات جنجالی از جمله خرابکاری در دفتر هواپیمایی بین‌المللی پاکستان در دهلی نو در سال 2016 و جشن تولد دونالد ترامپ در سال 2017 را دارد و از او به عنوان ناجی بشریت یاد می‌کند.

زیارتگاه معین الدین چشتی، واقع در اجمیر، یکی از مکان‌های مورد احترام مسلمانان در هند است. چشتی، سلسله  چشتیه را در شبه قاره هند تاسیس کرد که همچنان یکی از فرقه‌های فعال در این کشور است.

این دادخواست خشم جامعه مسلمانان هند را برانگیخته است؛ آنها با اقدامات متعدد گروه‌های هندو برای تبدیل مکان‌های اسلامی به معابد هندو مواجه شده‌اند. 

از سوی دیگر مجمع متحد مسلمانان (UMF)، هیئتی متشکل از شخصیت‌های دینی مسلمان، نسبت به روند رو به رشد هدف قرار دادن مساجد تاریخی در هند ابراز نگرانی کرد.

بیشتر بخوانید:

این سازمان حمله هندوهای افراطی به مسجد سامبال در ایالت اوتارپرادش را محکوم کرد؛ در این حادثه تیراندازی پلیس منجر به ناآرامی و کشته شدن پنج نفر شد.

این سازمان اعلام کرد که روند هدف قرار دادن مساجد تاریخی علیرغم قوانینی که از ساختارهای مذهبی محافظت می‌کند، بی وقفه ادامه دارد.

اعضای این مجمع از سوء استفاده از مکانیسم‌های قانونی و اداری برای تقویت روایت‌های افراطی انتقاد کردند و نسبت به تأثیر چنین اقداماتی بر بافت اجتماعی کشور هشدار دادند.

این مجمع از وزیر دادگستری هند درخواست کرد تا موضوع را مورد توجه قرار دهد و خواستار تعیین یک قاضی برای بررسی این موضوع شد.

در دوران نخست‌وزیری نارندرا مودی، مفهوم هندوتوا یا ناسیونالیسم هندو بسیار مورد توجه قرار گرفته و هندوهای افراطی با حمایت دولت دست به خشونت علیه مسلمانان می‌زنند.

سازمان‌های حقوق بشر سیاست ضد مسلمانان را که در دولت مودی اجرا شده است از جمله لغو وضعیت خودمختاری ویژه منطقه مسلمان‌نشین کشمیر، تخریب اموال مسلمانان و ممنوعیت حجاب در ایالت کرناتکه محکوم کرده‌اند.

انتهای پیام
captcha