کد خبر: 4254837
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷
غلامعلی افروز:

همه قوانین برای خانواده و با پیوست خانواده باشد

رئیس اندیشکده خانواده در مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت گفت: لازمه استحکام خانواده این است که همه اندیشه‌های ما خانواده محور باشد. همه قوانین مجلس و آیین‌نامه‌های دولت برای خانواده و همه قوانین پیوست خانواده داشته باشد.

همه قوانین برای خانواده و با پیوست خانواده باشدبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ اجلاس بین‌المللی «خانواده، آینده و پیوند‌های پایدار» چهارشنبه ۲۸ آذرماه با حضور مسئولان، پژوهشگران و اساتید حوزه و دانشگاه در مرکز همایش‌های صدا و سیما آغاز شد. 

حجت‌الاسلام مهدی هادی، رئیس اندیشکده قوه قضاییه و دبیر پنل «الزامات خانواده پایدار در جوامع امروز» در این زمینه گفت: مطابق اصل دهم قانون اساسی، خانواده به عنوان واحد بنیادی دانسته شده است که باید همه قوانین در راستای تحکیم خانواده و پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانواده بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد. در این زمینه قوانین و مقررات بسیاری وجود دارد. آنچه امروز در این پنل به بحث می‌گذاریم، پایداری خانواده است که در اصل دهم اشاره به استواری روابط خانواده دارد و می‌تواند منطبق بر خانواده پایدار باشد.

وی افزود: اگر از ما سؤال کنند که وضعیت خانواده در جمهوری اسلامی ایران به چه کیفیتی است، چه آسیب‌هایی متوجه خانواده است، آیا به داده‌ها و اطلاعات قابل اتکایی می‌توانیم دسترسی داشته باشیم یا خیر، به نظر پاسخ منفی است و یکی از محسنات اجلاس «خانواده، آینده و پیوندهای پایدار» که می‌تواند مؤثر باشد، این است که؛ قوای مختلف به این فکر باشیم که خانواده را رصد و پایش کنیم تا آسیب‌های متوجه آن را شناسایی کنیم. چرا که حداکثر کاری که در این زمینه انجام شده، رصد سرشماری است که چه میزان خانواده داریم. اما اینکه مرکز و نهادی داشته باشیم تا داده‌های مطمئن و پاک را در دسترس داشته باشند و این داده تبدیل به اطلاعات شود تا ما را به سمت دانش‌محوری سوق دهد، نداریم. این اطلاعات می‌تواند در تصمیم‌گیری‌ها مؤثر باشد و در واقع این خلأ باید رفع شود.

غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده در مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت در ادامه این پنل درباره راهکارهای تحول خانواده براساس الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت گفت: همه سخن این است که، باید همه را در خانواده ببینیم و همه را برای خانواده بخواهیم. کودک، نوجوان، جوان، سالمند، زن و مرد همه باید در خانواده باشند و همه کشور، قانون، مجلس، قوه قضاییه، اجراییه و ... را برای خانواده بخواهیم. لازمه استحکام خانواده این است که همه اندیشه‌های ما خانواده محور باشند. همه قوانین مجلس و آیین‌نامه‌های دولت برای خانواده باشد و همه قوانین پیوست خانواده داشته باشند. حکمی که قاضی می‌دهد، باید دغدغه او در رابطه با خانواده، در این حکم لحاظ شده باشد. اصل دهم قانون اساسی بر این تأکید دارد که باید برنامه‌های ملی خانواده‌محور باشد و برای اینکه این امر محقق شود، باید همه مدیران و دغدغه‌مندان بدانند خانواده اصل است و هیچ نهادی، هم‌ارز خانواده نیست. 

همه قوانین برای خانواده و با پیوست خانواده باشد

وی افزود: اینکه در کتاب‌ها می‌نویسند، یکی از نهادهای مهم خانواده است، جفا به خانواده است، چراکه خانواده تنها نهاد فطری، بی‌بدیل و جاودانه بشر است. خداوند خانواده‌آفرین است و فلسفه خلقت بر زوجیت استوار است. بشر نمی‌تواند این قانون را تغییر دهد. خداوند در سوره شورا می‌فرماید؛ من جنسیت را تعیین می‌کنم. برای هر زنی، مردی و برای هر مردی، زنی وجود دارد و بر همه جهان، زوجیت حاکم است. خداوند کفو‌آفرین و زوج‌آفرین است. خانواده با ازدواج، تشکیل می‌شود و بس. فرزندان، مهمان خانواده هستند. اصل، حضور زن و شوهر است و غایت ازدواج، رسیدن به آرامش است.

افروز با بیان اینکه همسر مطلوب کسی است که آرامشگر و رامشگر باشد، ادامه داد: خانواده نهادآفرین است و همه نهادها برای حسن تأمین و تحکیم نظام خانواده ایجاد می‌شود. فراموش نکنیم، خانواده مثل باغی است که مادران باغبان و پدران سنگربان آن است و فرزندان اگر باشند که هستند، گل‌های این خانواده هستند و این خانواده باید عروس و داماد دیگری را تربیت کند و اثربخش‌ترین رویکرد این است که به فرموده امیرالمؤمنین علی(ع)، فرزندان را برای آینده تربیت کنیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم هر شغلی داشته باشند، اگر پدر و مادر دل آرام نشوند، فرزندان هم در آینده مشکل خواهند داشت.

وی تصریح کرد: خانواده باید آموزشگاه و دانشگاه عروس‌پروری و دامادپروری باشد. خانواده کانون همسران دل‌آرام و آرامشگر است. خانوه زیارتگر همسران محبوب است، هر وقت علی(ع) وارد منزل می‌شدند، به زیارت زهرا(س) می‌رفتند و زیارت همسر، کمتر از زیارت امام رضا(ع) نیست. تأکید امام رضا(ع) هم همین است. همسران باید محبوب هم و زیارت‌شدنی باشند. این خانواده باید کانون آرامشگر برای همه اعضای خانواده باشد.

افروز تأکید کرد: همه قوانین و مقررات باید خانواده‌محور باشد و خانواده اکسیر محبت باشد. زوجیت بر پایه مؤدت و رحمت است و این محبت را از هم دریغ نکنیم. انجمن توانمندسازی خانواده، بر این تکیه دارد که چه کنیم استحکام خانواده بیشتر شود و شاهد همسرگریزی، همسرستیزی و طلاق و جدایی نباشیم. چه کنیم که میل به ازدواج در میان جوانان افزایش یابد؛ چراکه میل به ازدواج در خانواده رقم می‌خورد. فرزندان خانواده، وقتی والدین خود را می‌بینند، از این آرامشگری لذت می‌برند تا همانند آنها باشند. در واقع آرامش، به معنی خوشبختی است و خانواده باید در این راستا حرکت کند. 

انتهای پیام
captcha