کد خبر: 4260918
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
سیدجواد حسینی خبر داد

سالمندان به مدارس باز می‌گردند

رئیس سازمان بهزیستی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با تأکید بر اهمیت آموزش سالمندی سالم و پویا، از اجرای طرح بهزیست معلم در مدارس برای سالمندان خبر داد.

سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستیبه گزارش خبرنگار ایکنا، سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با تأکید بر اینکه سالمندی مقوله‌ای غریب و چند وجهی است، در خصوص شهر دوستدار سالمند، گفت: دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است و دو جلسه با معاون اول رئیس جمهور در خصوص سالمندی داشتم که دستور دادند کمیته کیفیت بخشی به امور سالمندان تشکیل شود.

وی ادامه داد: دبیرخانه سالمندان در سازمان بهزیستی طی چهار ماه فعالیت اخیر خود بیشترین جلسه را برگزار کرده و بیشترین ایده به آن ارائه شده است و دلیل هم اهمیت تبدیل شهرها به شهر دوستدار انسان به عنوان آرمانی بشری است.

حسینی تصریح کرد: اکنون توسعه انسان، مبنا شده است؛ انسان موتور محرک توسعه است و باید بیشترین منفعت را از توسعه ببرد و همه انسان‌ها از مواهب توسعه بهره‌مند شوند. شهر دوستدار انسان دارای مؤلفه‌هایی از جمله شهر دوستدار کتاب، دوستدار کودک، دوستدار معلول و دوستدار سالمند است؛ پس حرکت به سمت شهر دوستدار سالمند یک ضرورت است.

وی با تأکید بر اینکه برای هر هشت مؤلفه شهر دوستدار سالمند برنامه داریم، گفت: برنامه برای نشاط و شادی سالمندان مقوله مهمی است که به آن خواهیم پرداخت. با شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق همکاری می‌کنیم تا‌ محصولات شادی‌آفرین تولید کنند. باید نسل نقره‌ای را به فعالیت‌های نقره‌ای پیوند بزنیم. به لحاظ آموزه‌های دینی و انسانی باید تکریم سالمندی را وجهه همت خود سازیم و سالمندان را قدر بنهیم.

حسینی با اشاره به اینکه سالمندان می‌توانند موتور محرک توسعه باشند، گفت: سالمندان می‌توانند با تجاربی که دارند اشتغال فراهم و بر کارها نظارت کنند. دچار سالمندی شده‌ایم و ۱۲ درصد جامعه ما سالمند هستند و به زودی جمعیت ایران یکی از سالخورده‌ترین کشورهای جهان خواهد بود؛ سرعت رشد سالمندی ایران جزو اولین‌ها در جهان است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه سالمندی وجوه مختلفی دارد، گفت: ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند در ایران داریم. اما سالمندشناسی ما از قوت و قدرت برخوردار نیست؛ بر همین اساس شناخت پدیده سالمندی و مؤلفه‌های آن مورد توجه ماست. پدیده سالمندی چند وجهی است‌. ۲۳۰ هزار سالمند معلول تحت پوشش ما هستند، ۹۰۰ هزار سالمند نیازمند از ما مستمری می‌گیرند، چهار هزار و 900 سالمند فقط تحت پوشش بهزیستی هستند، ۲۲۰ هزار سالمند فاقد مسکن هستند و هفت هزار سالمند بیمار تحت پوشش ما قرار دارند که پدیده سالمندی را چند وجهی می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: نیازمند پیش‌بینی و آینده پژوهشی در زمینه سالمندی هستیم که در همین زمینه ۹ شهر را که سالمندی در آنها رشد بیشتری داشته را در اولویت قرار داده و همه هشت مؤلفه محیط دوستدار سالمند را در این شهرها اجرا می‌کنیم.

وی ادامه داد: اکنون ۶۰۰ خانه سالمندان روزانه و شبانه‌روزی را تحت پوشش داریم اما در شهرهای مختلف افراد در تلاش برای راه‌اندازی محیط‌های مناسب و شاد و ارائه تفریحات مناسب سالمندان بودند اما نتوانستند از بهزیستی مجوز تأسیس بگیرند و ما متوجه شدیم که اصلاً شیوه‌نامه تأسیس پایگاه‌ها و مراکز رفاه سالمندی را در ایکون‌های ارائه مجوز نداریم که این بخش را نیز اضافه کردیم و اکنون می‌توانیم مجوز راه‌اندازی این مراکز را نیز ارائه دهیم.

حسینی اضافه کرد: امروزه نیاز داریم سالمندان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند و بدانند چگونه از ابتلای زودهنگام به آلزایمز پیشگیری کنند، سالم باشند، تفریحات مناسب داشته باشند و ... و ندانستن این مسائل یعنی ورود به سالمندی توأم با بحران. اکنون میانگین بازنشستگی در ایران ۵۲ سال است درحالی که امید به زندگی 76 سال است و سالمندان ما باید آگاهانه برای ورود به این دوران آماده شوند.

وی با اشاره به اینکه تا یک ماه آینده طرح بهزیست معلم در مدارس آغاز می‌شود، گفت: آموزش یک فرایند مهم برای سالمندان است. بر همین اساس با هماهنگی آموزش و پرورش 115 هزار مدرسه که بعداز ظهرها تعطیل هستند در اختیار بهزیستی قرار گرفته تا اصول تغذیه، ورزش، سبک زندگی سالم و ... به سالمندان آموزش داده شود که .

حسینی در پایان اظهار امیدواری کرد با تداوم اقدامات به ایران دوستدار سالمند برسیم. 

انتهای پیام
captcha