امیرحسین مددی، سرپرست معاونت هماهنگی امور مناطق سازمان زیباسازی شهر تهران در گفتوگو با ایکنا، به تشریح جزئیات طرح «هزار مسجد» پرداخت و اظهار کرد: همزمان با ایام ماه رمضان و با توجه به سنت دیرینه ایرانیان مسلمان در امر نظافت و به ویژه نظافت و پاکیزگی مساجد، پیشنهادی در سازمان زیباسازی ارائه شد تا مساجدی که محل رجوع مردم شهر است، تحت اجرای طرح زیباسازی قرار گیرند.
مددی بیان کرد: بنابراین تصمیم بر این شد تا پیش از آغاز ماه رمضان، طرح هزار مسجد برای زیباسازی و پاکیزگی تعداد یک هزار مسجد پایتخت اجرا شود. این طرح تاکنون در چنین حجم وسیعی در شهر تهران اجرایی نشده است و طی اجرای آن شستوشوی فرش مساجد، نظافت دیوارهها و درب مساجد، کفسابی شبستان و ضد عفونی و نظافت سرویسهای بهداشتی در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه طرح هزار مسجد مورد استقبال نمازگزاران و مسجدیها قرار گرفته است، اظهار کرد: این طرح با همکاری و هماهنگی مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد اجرایی شده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور مناطق سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: این طرح جامع با طرحهای مشابهی که در زمینه نظافت مساجد اجرا شده و میشود، دو تفاوت عمده دارد. تفاوت اول اینکه در طرح هزار مسجد، تجهیزاتی که برای نظافت مساجد استفاده میشود، کاملاً به روز بوده و میتواند تمامی فضای مساجد را نظافت کند؛ در حالی که در طرحهای دیگر شاید فقط بخشی از فضای مساجد نظافت میشد. تفاوت دیگر اینکه خود نمازگزاران و هیئت امنای مساجد نیز میتوانند در اجرای طرح هزار مسجد به همکاران ما در سازمان زیباسازی کمک کنند.
وی با اشاره به وجود بیش از دو هزار مسجد در سطح شهر تهران افزود: به توفیق الهی در سالهای آتی تعداد بیشتری از مساجد پایتخت تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت. همچنین، تاکنون و پس از طی 10 روز از آغاز اجرای طرح، کار نظافت 200 مسجد پایتخت در قالب طرح هزار مسجد به پایان رسیده و به توفیق الهی نیز نظافت مساحد باقیمانده نیز تا ابتدای ماه رمضان به سرانجام میرسد.
مددی تصریح کرد: اجرای چنین طرحی میتواند آغاز خوبی برای تداوم آن در طول سال باشد؛ در این زمینه میتوان با رویکردی جدید و اختصاص هزینه کافی، شرایط را برای نظافت و پاگیزگی دائمی مساجد و اجرای طرحهایی مانند هزار مسجد در کل مساجد پایتخت فراهم کرد.
فاطمه بختیاری
انتهای پیام