کد خبر: 4268591
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۰
محمدرضا ترکی مطرح کرد

شعر؛ سلاحی قوی در برابر جریان ستمگر صهیونیست

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه شعر به عنوان یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در برابر جریان ستمگر اسرائیل و صهیونیسم عمل می‌کند و آنان نیز به این امر معترف هستند، گفت: صهیونیست‌ها از سخن و ادب به مراتب بیشتر از سلاح‌های نظامی و موشک‌ها هراس دارند، چراکه قدرت کلمات و ادبیات می‌تواند روحیه ملت‌ها را تقویت کرده و همبستگی را در میان آنها ایجاد کند.

محمدرضا ترکی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران

به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدرضا ترکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، عصر چهارشنبه هشتم اسفندماه در نشست علمی «بررسی اندیشه مقاومت در شعر فلسطین از منظر ادبیات و فقه مقاومت» که در دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، اظهار کرد: شعر به عنوان یکی از قوی‌ترین سلاح‌ها در برابر جریان ستمگر اسرائیل و صهیونیسم عمل می‌کند و این حقیقت نه تنها در دل مردم، بلکه حتی در اذهان خود صهیونیست‌ها نیز پذیرفته شده است. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اهمیت ادبیات در مبارزه با ستمگری، بیان کرد: این ابزار می‌تواند به عنوان یک نیروی مؤثر در شکل‌دهی به افکار عمومی و آگاهی بخشی به ملت‌ها مورد استفاده قرار گیرد. 

به گفته ترکی، صهیونیست‌ها از سخن و ادب به مراتب بیشتر از سلاح‌های نظامی و موشک‌ها هراس دارند، چراکه قدرت کلمات و ادبیات می‌تواند روحیه ملت‌ها را تقویت کرده و همبستگی را در میان آنها ایجاد کند.

وی همچنین به مخالفت و ترور هنرمندان برجسته فلسطینی توسط صهیونیست‌ها اشاره کرد و گفت: این اقدامات به زیان خود آنها تمام شده و باعث گسترش و ترویج ادبیات فلسطین در سطح جهانی شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: ادبیات پایداری امروز عمدتاً توسط نظریه‌پردازان فلسطینی پایه‌گذاری شده و هرچه بیشتر رژیم اسرائیل به سرکوب و شکنجه پرداخته، به همان میزان ادبیات مقاومت نیز قوت گرفته و به اوج خود رسیده است.

تفاوت‌های بنیادین بین صهیونیسم و استعمار

ترکی در ادامه به تفاوت‌های بنیادین بین صهیونیسم و استعمار اشاره کرد و گفت: در حالی که ملت‌ها می‌توانند در برابر استعمار قیام کنند و حکومت‌های خود را بازپس بگیرند، مسئله صهیونیسم به گونه‌ای متفاوت است، چراکه صهیونیست‌ها به اقدامات جانیانه خود ادامه می‌دهند و این مسئله نیازمند بررسی عمیق‌تری است.

وی همچنین بر اهمیت آشنایی با تاریخ یهود و بررسی ابعاد مختلف آن تأکید و اظهار کرد: قرآن کریم به طور خاص به بنی‌اسراییل پرداخته و آیات آن درس‌های مهمی برای ما به همراه دارد و امروز باید تاریخ صهیونیسم به دقت مطالعه شود و در جامعه دانشگاهی به آن پرداخته شود، زیرا غفلت از این موضوع می‌تواند به سوءاستفاده‌های بیشتری منجر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: جنگ روانی یکی از ابزار‌های اصلی صهیونیست‌هاست و آنها با روایت‌سازی‌های دروغین و سوءاستفاده از مفاهیم مرتبط با هولوکاست، به خود مشروعیت می‌بخشند. مردم فلسطین بیش از 70 سال است که با پدیده صهیونیست مقابله می‌کنند و مقاومت آنها باید به درستی بیان و تبیین شود.

وی به صهیونیسم به عنوان نماینده روح مدرنیته و تمدن جدید اشاره کرد و گفت: ذات بدی در آن نهادینه شده است و حمایت غرب از صهیونیسم به دلیل احساس خویشاوندی با اندیشه یهودی است و این امر نشان‌دهنده عمق بحران هویت در دنیای معاصر است. 

جنگ روانی و ثروت؛ تکیه‌گاه اصلی صهیونیست‌ها

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران یادآور شد: جنگ روانی و ثروت تکیه‌گاه اصلی صهیونیست‌هاست و این امر نشان‌دهنده ترس آنها از ادبیات و روایت‌آفرینی است.

به گفته ترکی، ادبیات فلسطین و مقاومت به سبب تشدید جنایات صهیونیست‌ها رشد کرده و امروز در اوج خود قرار دارد.

وی ادامه داد: اگر انقلاب اسلامی رخ نمی‌داد، ماجرای فلسطین ممکن بود به فراموشی سپرده شود و پس از دهه هفتاد، ادبیات فلسطین به اوج خود رسید و تلاش‌های سازش‌کارانه‌ای مانند پیشنهاد دو دولت به نتیجه نرسید، که نشان‌دهنده عدم پایبندی صهیونیست‌ها به وعده‌های خود است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران همچنین به طوفان الاقصی اشاره کرد و گفت: این رویداد معادلات صهیونیسم را تغییر داد و ادبیات شعر فلسطین را به شکوفایی رساند. 

وی تأکید کرد: در جغرافیای سیاسی جهان اسلام، تنها انقلاب اسلامی به مسئله فلسطین اهمیت می‌دهد و سایر جریان‌ها جدی نیستند. 

ترکی در ادامه به رکود اخیر در مسئله فلسطین اشاره کرد و گفت: حادثه طوفان الاقصی و تبعات آن به قدری عمیق و تکان‌دهنده بوده که شاعران را مبهوت کرده و به سکوت رسانده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: انسانیت در برابر خباثت صهیونیست‌ها و اقتدار فلسطین به شدت مبهوت مانده و این سکوت ممکن است نشان‌دهنده وضعیت هنرمندان در جهان باشد.

عضو فرهنگستان علوم ادامه داد: همه ما از وقوع یک واقعه وحشتناک آگاه هستیم، اما افرادی که می‌خواهند واکنش نشان دهند، در بهت و حیرت هستند و این وضعیت نیاز به احیا و بازسازی دارد تا صدای هنرمندان و شاعران دوباره به گوش برسد و آنها بتوانند با آثار خود، پیام مقاومت و آزادی را به جهان منتقل کنند.

انتهای پیام
captcha