حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که بهترین روش تبلیغ دین در ماه مبارک رمضان چه روشی است؟ گفت: مقام معظم رهبری در این خصوص صحبت فرمودهاند، تجارب نیز همین را نشان میدهد که بهترین تبلیغ، تبلیغ با عمل است. اگر انسان با عملش دین و برنامههای دین را نشان دهد بیشترین اثر را دارد که در روایات نیز به همین مسئله اشاره شده است.
وی به تأثیر تبلیغ چهره به چهره نیز اشاره کرد و گفت: تبلیغ رسانهای اثر دارد و مسلماً بیتأثیر نیست اما تبلیغ چهره به چهره اثر بالاتری دارد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که با توجه به تمام مظاهر دنیوی که در عربستان نمود دارد، زائران عمره مفرده و حج چگونه میتوانند بیشترین بهره معنوی را کسب کنند؟ گفت: کسب معنویت مقولهای نیست که یک شبه و یا طی مدت کوتاهی حاصل شود. انسان باید در این زمینه مداومت داشته و ارتباط خود با مباحث دینی و معنوی را حفظ کند. همچنین زائران باید برای خودسازی تلاش کنند تا زمینههای تجلی نور الهی را در وجود خودشان فراهم آورند. اگر این امور انجام شود به راحتی میتوانند در سرزمین وحی نیز فیض معنوی کامل از عمره و حج را به دست بیاورند.
وی ادامه داد: اگر کسی فکر کند همین که وارد مکه شد، مثل این است که به یکباره متحول خواهد شد، اینگونه نیست، مکه و مدینه تحولزا هستند اما باید زمینه ایجاد این تحول را در خودمان قبل از ورود به سرزمین وحی آماده کنیم.
حجتالاسلام نواب مثالی را مطرح کرد و گفت: پلاستیک را نمیتوان رنگ کرد و اگر به آن رنگ بزنیم هم، رنگ از آن جدا میشود. اما پارچه را اگر وارد رنگ کنیم، رنگ را در تار و پود خود میگیرد و نگه میدارد. پارچه زمینه جذب رنگ را دارد اما پلاستیک ندارد. ما هم باید زمینه جذب معنویت را در خودمان ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به محدودیتهایی که عربستان برای سخنرانی و برگزاری مراسم در این کشور ایجاد کرده است، برنامه شما برای آموزش حجاج چیست؟ گفت: تجربهای که به دست آوردیم این است که مردم ظرفیتی برای آموزش و یادگیری دارند و از ظرفیت مردم در داخل کشور تا حدی میتوان استفاده کرد، اما بخشی از آموزشها باید در سرزمین وحی انجام شود و این فرصت باتوجه به حضور طولانی حجاج در سرزمین وحی وجود دارد و میتوان برنامههای آموزشی را برای زائران در سرزمین وحی برگزار کرد.
حجتالاسلام نواب در خصوص محدودیتهای استفاده از بلندگو و سخنرانی در هتلهای حجاج، گفت: مسئولان کشور عربستان باید بدانند که این نیاز زائر است. اگر زائران توجیه نباشند، ممکن است رفتارهایی در عربستان داشته باشند که خود مسئولان عربستانی هم نمیخواهند شاهد این رفتارها باشند. لذا باید خودشان زمینههای آموزش زائران را ایجاد کنند. آنچه ما برای آموزش حجاج انجام میدهیم به نفع خود کشور عربستان است. زائر هر مقدار بیشتر توجیه باشد واکنشها و رفتارهای بهتری در این کشور خواهد داشت.
انتهای پیام