به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در آیین «تجلیل از معلمان نمونه کشور» که صبح امروز، یکشنبه 14 اردیبهشتماه در سالن حجاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، با درود به روان پاک شهدا و گرامیداشت یاد امام راحل و آرزوی طول عمر برای مقام معظم رهبری و تبریک هفته معلم، گفت: در ذهن و باور من این است که شما معلمها هستید که میکارید، پرورش میدهید و بعد از حاصل و میوه آن میتوان در جامعه استفاده کرد. آنچه که میکارید یا میکاریم، آینده کشور ماست.
وی ادامه داد: همیشه باورم بر این بود که سرمایه، انسانها و بچهها هستند که خیلی گرانقیمتتر از سرمایهها چون کارخانهها و دستگاهها هستند. هر کدام از این عزیزان میتوانند دریایی از هنر، خلاقیت و ثروت برای جامعه باشند. اگر میخواهیم فردای خود را درست کنیم باید برای بچهها وقت بگذاریم، برنامه داشته باشیم و فکر کنیم که چه کاری باید انجام دهیم.
پزشکیان افزود: شما معلمان هستید که یاد میدهید فردا چطور میتوانم با تیم کار کنم، چگونه میتوانم گفتوگو کنم، چگونه میتوانم حل مسئله کنم و چگونه میتوانم برای کشورم و ایرانم و مملکتی که در آن زندگی میکنم، بایستم و خلاقیتی به خرج دهم و تمام این مشکلات را حل کنم.
رئیسجمهور تصریح کرد: این باور در همان دوران کودکی در ذهن بچه فرو میرود. این باور در ذهن بچه است که شکل میگیرد او قادر است تمام مشکلات پیش رو را بر دارد و این شما هستید که باید این را با گفتن، رفتار و آموزش به این عزیزان منتقل کنید.
پزشکیان با اشاره به فرصتی که خداوند به این دولت عنایت کرده است، ادامه داد: اگر میخواهیم مملکتمان را بسازیم باید این بچهها دیده شوند. باید همه را ببینیم نه فقط یک عدهای را، آنهایی که پول دارند، میتوانند برای بچههایشان 100 یا 200 میلیون تومان هزینه کنند تا به فرزندان آنها آموزش دهند. ما باید آنهایی را ببینیم که ندارند یا نمیدانند. همانها میتوانند فردا کاری کنند که دیگران نخواهند توانست. من که اینجا نشستهام، نه پشتوانه ثروت در زندگیام وجود داشته و نه ارتباطی داشتم. از همین مدارس و با سختی بالا آمدم اما با این باور بالا آمدم که مشکلی نباید وجود داشته باشد که نتوانم آن را حل کنم. در مقابل هیچ مشکلی سر خم نکردیم. ساختیم، تلاش کردیم و الان نیز فکر میکنم اگر جوانهایی داشته باشیم که با این ذهنیت و کار کردن و در عمل بالا بیایند، تغییر ایجاد میکنند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه آدمها با تئوری درست نمیشوند گفت: خداوند میفرماید «ربَّ زِدْنِي علماً وَ عَمَلاً صالحاً و الحِقنی بالصّالِحین». باید کاری کنیم که این بچهها یاد بگیرند، مهارت پیدا کنند و این رفتار و اخلاق در وجودشان شکل بگیرد که میتوانند با این علمشان تمام موانع را از پیش رو بردارند. آیا اگر چنین افرادی داشته باشیم، مملکت ما گرفتار مسائلی میشود که الان گرفتار هستیم؟ در ادارات خیلی از جاها افراد فریز شده و در قالب فرورفتهاند.
وی تصریح کرد: اینکه تا پایان عمر باید به دنبال یاد دادن و یاد گرفتن باشیم در ذهن ما ایجاد نشده است در حالی که هر لحظه باید تغییر کنیم. هر لحظه باید با دنیای در حال تغییر خود را تطبیق دهیم. شما معلمان و ما باید بچههایی را تربیت کنیم تا با این تغییرات بتوانند خود را وفق داده و عاشق، همراه، خلاق، توانمند و صادق و راستگو باشند.
پزشکیان بیان کرد: باید قبول کرد با دیگران همکاری کنیم. با تیم میتوانم به جلو بروم. نماز را باید به پا داشت. اقامه نماز یعنی یک قبله مشخص، یک امام مشخص و یک تیم مشخص. قدیمها به ما در مساجد میگفتند اگر دو نفر در صف نماز جماعت باشد، آن مقدار ثواب دارد و اگر تعداد 10 نفر باشد آن مقدار ثواب دارد. ما فرم را نگهداشتهایم و محتوا را خالی کردیم. کلمه به کلمهای که نماز میخوانیم باوری است که درذهن من ایجاد میشود. راهی که میروم، بهترین است «ربی اعلی» است. خدایی که من عبادتش میکنم، بزرگترین است. جهتی که من به طرف آن میروم، درستترین و مستقیمتری و قویترین و بیعیبترین است. قبلهای که من به جهت آن هستم، بینهایت است.
وی به آیات ابتدایی سوره مبارکه الرحمن اشاره کرد و گفت: در ادامه آیات ابتدایی این سوره میخوانیم «أَلَّا تَطْغَوْا فِي الْمِيزَانِ/ وَأَقِيمُوا الْوَزْنَ بِالْقِسْطِ وَلَا تُخْسِرُوا الْمِيزَانَ». ما این آیات را برای مرده میخوانیم. ما به همین دو آیه عمل کنیم که میگوید دنیا حساب و کتاب دارد. ای انسان، خورشید، زمین، آسمان همه بر اساس چارچوبی حرکت میکند. هنگامی که وزن میکنی درست و عادلانه وزن کن. همین کار را در نظام و مدیریت و اجرای خود انجام دهیم، مملکت از این رو به آن رو خواهد شد.
پزشکیان افزود: آدم نادان را نباید رئیس آدمهای دانا و توانمند کرد. نباید یک آدم بیتجربه را بر افراد با تجربه حاکم کرد. عادلانه حکم کن و با هر کس براساس وزن خود برخورد کن. تقوا چیست؟ تقوا یعنی «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ» یعنی گرامیترین از میان شما با تقواترین شما است. نمیگوید برترین شما کرد، ترک، بلوچ، عرب، عجم، فارس و سایر است میگوید « أَتْقَاكُمْ».
وی ادامه داد: تقوا یعنی حرکت بدون خطا و درست و اتخاذ تصمیم درست. آن کسی که تصمیم درست را به نحو درستتر انجام دهد، متقیتر است. شما عزیزان میتوانید ما میگویید مدرسه میسازیم، ساخت مدرسه آغاز کار است و هدف ساخت مدرسه نیست. بلکه هدفمان ساختن بستری است که در آن بستر بتوانیم بچهها را به درستی و باکیفیت آموزش دهیم.
رئیسجمهور گفت: من هیچ گاه در زندگیام قانع به آنچه بودم، نبودم. همیشه دلم میخواست بدانم آنهایی که از ما بهتر هستند چرا بهتر هستندو چرا ما از آنها کمتر هستیم. چرا ایران ما در تمام قسمتها از جمله هنر، ورزش، علم، صنعت، تجارت، اقتصاد و مدیریت باید از آنها کمتر باشیم. چه چیز ما از آنها کمتر است؟ کافی است این را به ذهن بچهها تلقین کنید و یاد دهید که اینها از کس دیگری کمتر ندارند، حالا یکی در هنر توانمندی دارد، یکی در صنعت، مدیریت، اقتصاد و کشاورزی.
وی با تأکید بر اینکه اجازه دهیم تا افراد در مهارتهای خود رشد پیدا کنند و رقابت کنند، تصریح کرد: باید برای حل مشکل مردم دست به دست هم دهیم. بچههایی را تربیت میکنیم که فکرشان به خارج است در حالی که باید به فکر آب، خاک و سرزمین خودشان باشد و تمام وجودشان را بگذارند تا کشور خود را در دنیا سربلند نگه دارند. این میتواند مملکت ما را درست کند.
پزشکیان تأکید کرد: هنر این نیست که من نخبهای شوم و به آمریکا بروم و برای آنها کار کنم و علم و هنرم را به آنها دهم. هنر این است که علم، توان و مهارتم را برای حل مشکلات این مردم، سرزمین و آب و خاک به استخدام در بیاورم؛ این آن چیزی است که میخواهیم و این کار را شما میتوانید انجام دهید.