کد خبر: 4283706
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۰۷
حسین آجرلو:

اختلافات اخیر میان آمریکا و رژیم صهیونیستی راهبردی نیست + صوت

کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه ساختار حاکم بر ایالات متحده همچنان بر تداوم حمایت از رژیم صهیونیستی تأکید دارد، گفت: بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا یک روابط راهبردی وجود دارد لذا به نظر نمی‌رسد که حمایت‌های آمریکا کم شود، به ویژه در هنگامی که رژیم صهیونیستی به مشکلات عمیق‌تری برخورد کند. 

حسین آجرلو، مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر و کارشناس مسائل غرب آسیا،

دولت آمریکا در هفته‌های اخیر با افزایش فشار بر کابینه رژیم صهیونیستی، به نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در غزه، واشنگتن حمایت سیاسی و نظامی خود را متوقف خواهد کرد.

حسین آجرلو، مدیرگروه غرب آسیا و شمال آفریقای مؤسسه بین‌المللی ابرار معاصر و کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با ایکنا در پاسخ به این پرسش که آیا تهدیدهای اخیر ترامپ علیه اسرائیل مبنی بر پایان دادن به جنگ در غزه، نمایشی حقوق‌ بشری یا واقعی است، گفت: مسئله‌ای که در حال حاضر شاهد آن هستیم، افزایش روزافزون اختلافات میان دونالد ترامپ و نتانیاهو است. به نظر می‌رسد ترامپ بر این باور است که نتانیاهو در جهت تحقق اهداف موردنظر وی مقاومت می‌کند؛ موضوعی که از لابه‌لای رسانه‌ها و اخبار منتشرشده نیز به‌وضوح قابل مشاهده است.

خودداری ترامپ از سفر به سرزمین‌های اشغالی

وی با اشاره به برخی نمادها و نمودهای عینی این اختلافات، افزود: یکی از بارزترین نشانه‌های این شکاف، خودداری ترامپ از سفر به سرزمین‌های اشغالی در جریان سفر اخیرش به منطقه بود. این مسئله به‌نوعی پیام آشکاری از نارضایتی آمریکا از عملکرد دولت نتانیاهو تلقی می‌شود.

آجرلو در پاسخ به این سؤال که آیا این نشانه‌ها می‌تواند به کاهش حمایت‌های آمریکا از اسرائیل منجر شود؟، گفت: قطعا پاسخ این سؤال منفی است. چراکه ریشه‌های همکاری دو طرف بسیار فراتر از روابط شخصی میان نتانیاهو و ترامپ یا بهتر بگویم از روابط افراد است. ممکن است این تنش‌ها به بروز شکاف‌هایی در سطح تاکتیکی یا اعمال فشارهای سیاسی منجر شود، اما ساختار حاکم بر ایالات متحده همچنان بر تداوم حمایت از رژیم صیهونیستی تأکید دارد. پس به نظر می‌رسد این اختلافات در سطح راهبردی تغییری ایجاد نخواهد کرد. 

نشانه‌های اختلافات بارز نتانیاهو و ترامپ

این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه در زمینه راهبردی بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا یک روابط استراتژیک وجود دارد لذا به نظر نمی‌رسد که حمایت‌های آمریکا کم شود، ادامه داد: به ویژه در هنگامی که رژیم صهیونیستی به مشکلات عمیق‌تری برخورد کند. 

وی به برخی از نشانه‌های بارز اختلاف میان دو طرف در جاهای مختلف، گفت: نخست، آزادسازی اسیر آمریکایی از سوی حماس بدون هماهنگی با رژیم صهیونیستی بود که آمریکا به‌صورت مستقیم با حماس وارد مذاکره شد. دوم، خودداری ترامپ از سفر به سرزمین‌های اشغالی، سوم، عقب‌نشینی آمریکا از بحران یمن که بدون هماهنگی با تل‌آویو انجام شد. لازم به ذکر است ایالات متحده آمریکا به دلیل صهیونیست‌ها وارد جنگ یمن شده بود و  هنگامی که انصارالله با آمریکا توافق کرد اعلام شد که توافق آتش‌بس برای توقف حملات به کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ، شامل رژیم اسرائیل نیست یعنی آمریکا عملاً در توافق با انصارالله، کشتی‌های خود را مستثنی کرد و حمایت از اسرائیل در آن دیده نشده است.

آجرلو اظهار کرد: همچنین اخبار و فعالیت‌های مختلف نشان می‌دهد که کاخ سفید با گزینه‌هایی غیر از نتانیاهو دیدار می‌کند و اندکی، روابط نزدیکان ترامپ با مخالفان نتانیاهو افزایش پیدا کرده که از جمله می‌توان به دیدار میریام ادلسون با نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی، اشاره کرد که از دیگر نشانه‌های این شکاف محسوب می‌شود.

اختلاف نظر‌ها درباره سوریه میان واشنگتن و تل‌آویو

این کارشناس مسائل غرب آسیا در ادامه به وجود اختلاف‌نظرهای جدی میان واشنگتن و تل‌آویو در خصوص آینده سوریه اشاره کرد و گفت: آمریکا اخیراً به کاهش تحریم‌ها علیه دمشق تن داد؛ اقدامی که از منظر صهیونیست‌ها مغایر با منافع و امنیت آن‌ها تلقی می‌شود.

آجرلو درباره اینکه آیا تهدیدهای واشنگتن علیه اسرائیل تحت تأثیر سفر اخیر ترامپ به کشورهای خلیج‌فارس بوده یا نه، تصریح کرد: به‌نظر می‌رسد بیشتر از آنکه مربوط به آن سفر باشد، ناشی از عملکرد نتانیاهو در جنگ غزه است. ترامپ انتظار داشت جنگ در غزه طی ۱۰۰ روز اول دولتش پایان یابد اما نتانیاهو خلاف این مسیر حرکت کرد و موجب گسترش جنگ شد.

تلاش‌ها از سوی اسرائیل برای ترمیم روابط با واشنگتن

وی در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم صهیونیستی درصورت عدم حمایت‌های واشنگتن، توان ادامه جنگ را در غزه دارد، گفت: جنگ طولانی، قطعاً هزینه‌های سنگینی دارد و رژیم صهیونیستی را آسیب‌پذیرتر خواهد کرد اما اگر حتی حمایت سیاسی آمریکا کاهش یابد، این آسیب‌پذیری به‌مراتب بیشتر خواهد شد. به همین دلیل، تلاش‌هایی از سوی اسرائیل برای ترمیم روابط با واشنگتن در حال انجام است.

کد

آجرلو در پایان با تأکید بر راهبردی‌ بودن روابط دو طرف، گفت: روابط آمریکا و اسرائیل فراتر از اشخاصی مانند ترامپ و نتانیاهو است. باید با هوشیاری به این مسئله نگریست. ایالات متحده حتی در ماجراجویی‌هایی که نتانیاهو دنبال می‌کند، همچنان حامی اصلی اوست. چراکه رژیم صهیونیستی بدون حمایت واشنگتن، حتی در برابر کشورهای کوچکی مانند لبنان نیز آسیب‌پذیر خواهد بود.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام
captcha