به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان برنامههای سازمان اوقاف در ایام ماه محرم و صفر با اشاره به پیوند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با فرهنگ عاشورا و مسیر خونین حضرت سیدالشهدا(ع) گفت: دشمنی استکبار و صهیونیست جهانی با این خط فکری، ایجاب میکند ما در مجموعه اوقاف، با تمام ظرفیت در جهت تعظیم شعائر حسینی و برپایی باشکوه مراسم ایام محرم و صفر، اقدامات جدی داشته باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به برگزاری دو طرح محوری «بصیرت عاشورایی» و «شمیم حسینی» در بقاع متبرکه، تصریح کرد: ویژهبرنامه بصیرت عاشورایی از ششم تیرماه آغاز شده و تا دوم شهریورماه در بیش از ۲۲۰۰ بقعه متبرکه کشور ادامه خواهد داشت. در این طرح، مجموعهای از برنامههای فرهنگی، سخنرانی، مداحی، پاسخ به شبهات، محافل عزاداری اجرا میشود.
وی افزود: در طرح شمیم حسینی نیز با بهرهگیری از منابع موقوفات مرتبط با حضرت سیدالشهدا (ع)، به ۱۰ هزار هیئت مذهبی مساعدت، اقلام غذایی و فرهنگی میان هیئات مذهبی و مردم و ۱۰ میلیون وعده اطعام بین عزاداران توزیع میشود.
حجتالاسلام عادل از مشارکت چشمگیر واقفین، هیئتهای مذهبی، روحانیون و مبلغان در اجرای برنامههای امسال خبر داد و افزود: در جلسات همفکری و تعاملی در قالب همایش منادیان عاشورایی استانی، با حدود شش هزار نفر از وعاظ، مداحان برجسته کشور و مدیران بقاع متبرکه استانها، سیاستها و اولویتهای محرم امسال مطرح و راهکارهای ارتقای کیفیت برنامهها بررسی شد.
وی با اشاره به استقرار قریب به ۸۰۰ هیئت مذهبی در بقاع متبرکه تصریح کرد: در برخی بقاع شاخص، بیش از یک هیئت مذهبی مراسم عزاداری برگزار میکنند و این روند با حمایت سازمان اوقاف تسهیل شده است.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف، تعویض نمادین پرچم در ۳۱۳ بقعه، سیاه پوش کردن گسترده بقاع و خیابانهای مجاور، برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی در بیش از ۱۵۰۰ بقعه و همایش احلی من العسل ویژه نوجوانان در ۸۰۰ بقعه را از دیگر برنامههای شاخص اعلام کرد.
وی افزود: در ایام محرم و صفر، بیش از ۱۲۰۰ بقعه میزبان خیمههای معرفت هستند و در این خیمهها، برنامههای پاسخ به شبهات، مشاوره مذهبی، محافل قرآنی و معرفتی اجرا میشود.
حجتالاسلام عادل با اشاره به اهمیت حضور مبلغان در بقاع متبرکه و مناطق مختلف کشور، گفت: در ایام محرم و صفر، مجموعاً دو هزار و ۶۷۰ مبلغ در سطح کشور فعال خواهند بود که از این تعداد، ۶۲۰ نفر از قم، ۱۲۵۰ نفر از مبلغان بومی استانها و ۸۰۰ نفر نیز ائمه جماعات مستقر در بقاع متبرکه هستند. برای این مبلغان، دورههای آموزشی تخصصی با موضوعات نهجالبلاغه و تاریخ معاصر برگزار شده است.
معاون فرهنگی اوقاف با اشاره به برنامههای اربعین حسینی، گفت: امسال ۳۱۳ موکب داخل کشور و محورهای مرزی توسط سازمان اوقاف برپا میشود. پس از مراسم اربعین، آماده برگزاری برنامههای دهه پایانی صفر و شهادت امام رضا (ع) خواهیم شد.
وی ادامه داد: در مجموع ۳۷۵ موکب از اربعین تا پایان صفر در کشور فعال خواهند بود که ۶۲ موکب در مسیرهای منتهی به مشهد مقدس برپا خواهد شد.
حجتالاسلام عادل با بیان اینکه بالاترین تعداد موقوفه در کشور مربوط به سیدالشهدا (ع) است، گفت: ۱۷ هزار و ۵۰۷ موقوفه درآمدزا در موضوع تعزیهداری و برگزاری مراسمات امام حسین (ع) فعال هستند. از محل این موقوفات، حمایت گستردهای از مراسم امامزادگان و بقاع متبرکه انجام میشود.
وی از تداوم طرح قرار دوازدهم برای حمایت معیشتی از نیازمندان خبر داد و افزود: این طرح از اسفندماه سال ۱۴۰۱ آغاز شده و هر ماه بهطور میانگین ۶۰ هزار بسته معیشتی و سایر اقدامات حمایتی تهیه و توزیع میشود.
حجتالاسلام عادل در پایان تأکید کرد: برنامههای امسال سازمان اوقاف با محوریت تبیین فرهنگ عاشورا، تقویت روحیه بصیرت و مقاومت، احیای نیت موقوفات و مشارکت مردمی اجرا میشود و تلاش میکنیم بقاع متبرکه، در ایام محرم و صفر به کانونهای معرفتی، اجتماعی و فرهنگی تبدیل شوند.