کد خبر: 4292406
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۲

حجت‌الاسلام «سیدمحمدباقر حجتی» چهره ماندگار علوم قرآن و حدیث درگذشت + زندگینامه

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدمحمدباقر حجتی، چهره ماندگار علوم قرآن و حدیث در حوزه و دانشگاه و پدر علوم قرآن ایران، دار فانی را وداع گفت.

حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر حجتیبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سیدمحمدباقر حجتی، چهره ماندگار علوم قرآن و حدیث، مؤلف کتب متعدد و مدرس باسابقه دانشگاه که به عنوان پدر علوم قرآن ایران شناخته می‌شد، دار فانی را وداع گفت.

دکتر حجتی به عنوان قرآن‌پژوه و نسخه‌شناس پیشکسوت نیز شناخته می‌شود. 

ایکنا این ضایعه را به خانواده مرحوم حجتی، شاگردان، فعالان قرآنی، جامعه حوزوی، علمی و دانشگاهی کشور تسلیت می‌گوید و برای این استاد فقید، هم‌نشینی با قرآن و عترت(ع) را در سرای باقی از درگاه ایزد منان خواستار است.

خبرگزاری بین‌المللی قرآن در اردیبهشت‌ماه سال 1395 با دعوت از استاد حجتی و شاگردانش که هر کدام کسوت استادی را داشتند، بزرگداشتی با عنوان ظهر دلنشین استاد سیدمحمدباقر حجتی را برگزار کرد.

ظهر دلنشین سیدمحمدباقر حجتی


مردی به بلندای خورشید/ ظهری به دلنشینی حضور پدر علم قرآن

تصاویر نشست ظهر دلنشین - استاد سیدمحمد باقر حجتی


شورای عالی قرآن نیز با انتشار پیامی درگذشت حجت‌الاسلام حجتی را به جامعه علمی، قرآنی و شاگردانش تسلیت گفته است.


بیشتر بخوانید و ببینید:


زندگینامه دکتر سیدمحمدباقر حجتی

دکتر سیدمحمدباقر حجتی (متولد 25 بهمن ۱۳۱۱ / بابل) روحانی، دانشمند، مؤلف، قرآن‌پژوه ایرانی و استاد بازنشسته استاد دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران بود. 

مرحوم سیدمحمدباقر حجتی اولین استاد علوم قرآن و حدیث و در حقیقت پایه‌گذار این رشته دانشگاهی بود. نفر اول دکتری رشته فلسفه در سال 1346 بود و در دانشکده الهیات دانشگاه تهران با شهید استاد مرتضی مطهری همکار بوده است.

هم‌درس‌های او آیات عظام جوادی آملی و مرحوم حسن‌زاده آملی بودند. غیر از طیف وسیع آثار و تألیفات ایشان و سابقه نیم‌قرن تدریس دانشگاهی، شاید بتوان مهم‌ترین ثمره عمر استاد را شاگردانش دانست که هم‌اکنون هر کدام مایه مباهات هستند.

دکتر سیدمحمدباقر حجتی جدای از اینکه از بیت فقه، فقاهت و روحانیت دیندار و مخلص و عالم برخاستند و خدمات بزرگی را در حداقل پنج و شش دهه اخیر به حوزه علم و فرهنگ به‌ویژه علوم دینی در دانشگاه‌ها تقدیم کردند، از فرط نزدیکی گویی برای برخی ناآشنا ماندند، علتش هم آن بود که استاد بدون هیچ‌گونه تکبری و بدون هیچ‌گونه بزرگ‌بینی‌ای خالصانه در اماکن گوناگون با قبول زحمت فراوان عهده‌دار تدریس شدند و شاگردپروری کردند. اینقدر رابطه صمیمانه‌ای با شاگردان برجسته خود داشتند که زبان‌زد بود و گویی فاصله بسیاری که بین شاگردان و استاد وجود داشت، برای بعضی‌ها از فرط محبت و شفقتی که بر دانشجویان و دانش‌طلبان خودشان داشتند، محسوس نبود و این همه در کنار بهره‌های بزرگ علمی بود که خالصانه تقدیم کردند.

با دکتر سیدمحمدباقر حجتی در قرآن‌پدیا، دانشنامه میان‌رشته‌ای قرآن کریم بیشتر آشنا شوید.

روحش شاد و راهش ماندگار باد.

انتهای پیام
captcha