کد خبر: 4293413
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶

جنجال سفر امامان جماعت اروپا به سرزمین‌های اشغالی

سفر گروهی از ائمه جماعات کشورهای اروپایی به سرزمین‌های اشغالی و بازدید از مرکز یادبود هولوکاست در این منطقه با مخالفت گروه‌های حامی فلسطین و مخالف اشغالگری مواجه شده است.

به گزارش ایکنا به نقل از القدس العربی، جنجالی که سفر روز دوشنبه(16 تیر) امامان جماعت به نمایندگی از جوامع مسلمان در اروپا به ویژه فرانسه، بلژیک، هلند، بریتانیا و ایتالیا به سرزمین‌های اشغالی به پا کرده است، همچنان ادامه دارد.

این هیئت دیروز سه‌شنبه از «یاد واشم» مرکز یادبود هولوکاست در غرب قدس شریف بازدید کرد که این بازدید شامل یک تور با راهنما به زبان عربی و پس از آن مراسم یادبود در تالار نام‌ها بود که در آن امامان جماعت به افتخار قربانیان هولوکاست، حلقه گل گذاشته و به آنان ادای احترام کردند.

سفر این هیئت در زمانی انجام شده است که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در نوار غزه مرتکب نسل‌کشی و تجاوزهای وحشیانه علیه فلسطینیان شده است.

اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی، در حساب توییتر خود نوشت که میزبان «رهبران مهم مسلمان از سراسر اروپا» در مقر خود در اورشلیم بوده و با آنها در مورد همزیستی بین ادیان گفت‌‌وگو کرده است.

او همچنین از این هیئت به خاطر تمایلش برای «ایجاد پل، گفت‌وگو و معنویت» در زمانی که جهان به گفته او «تنش بین یهودیان و مسلمانان» را تجربه می‌کند، تمجید کرد.

این هیئت به رهبری حسن شلغومی، امام جماعت فرانسوی تونسی‌تبار که به خاطر مخالفتش با حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ شناخته می‌شود، شامل امامان تونسی و مراکشی تبار بود.

رسانه‌های اسرائیلی با دادن اولویت ویژه به این رویداد، فضایی را به پوشش سفر این هیئت اختصاص دادند.

آنها تأکید کردند که این دیدار توسط شبکه رهبری اروپا که با نام اختصاری «Elenet» شناخته می‌شود، سازماندهی شده است که به گفته مطبوعات عبری به «تقویت روابط بین اروپا و اسرائیل» اختصاص دارد.

احتمال نفوذ موساد در روحانیون مسلمان

این حرکت با مخالفت کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده و آن‌ها از آن با عنوان «مردان عمامه به سر در آستانه عادی‌سازی روابط» یاد کردند.

یکی از کاربران این سفر را بیانگر «نفوذ خطرناک موساد در روحانیون» دانست، کاربران همچنین توضیح دادند که «این امامان جماعت مسائل تحریک‌آمیز متعددی را در اروپا علیه مسلمانان مطرح کرده‌اند و حتی برای جلب رضایت غرب، مدلی تحریف‌شده از صلح ارائه داده‌اند که هیچ ارتباطی با اسلام ندارد».

جنجال سفر امامان جماعت اروپا به سرزمین‌های اشغالی

فعالان فیس‌بوک این سفر را «سفر شوم» نامیدند و محمد الداو السراج، روزنامه‌نگار، نوشت: «اخوان (یک اصطلاح مراکشی که به اخوان المسلمین و همه اسلام‌گرایان اشاره دارد) همیشه چهره‌های زیادی دارند، در مراکش، آنها تحصن‌ها و اعتراضات را محکوم می‌کنند، در حالی که برادرانشان در اروپا از اسرائیل بازدید می‌کنند و از آن در نبردهایش حمایت می‌کنند»

مخالفت دیده‌بان مراکشی علیه عادی‌سازی

همچنین عزیز هناوی، دبیرکل دیده‌بان مراکشی علیه عادی‌سازی به این پست پاسخی غیر مستقیم داد و آن را «رسوایی» توصیف کرد که توسط هیئتی که خود را (امام جماعت‌‌های مساجد اروپایی) جا زده‌اند، با دیدار آنان با رئیس رژیم تروریستی صهیونیستی انجام شده است.

در بیانیه این مرکز این سفر «جنایتی فراتر از عادی‌سازی» و همچنین چلغومی، رهبر هیئت «عامل صهیونیستی که هرگز صهیونیسم‌بودن خود را پنهان نکرده است» توصیف شده است.

دیده‌بان مراکشی علیه عادی‌سازی تأکید کرد که پس از تحقیقات انجام‌شده، مشخص شده است که «این افراد نماینده امامان اروپایی نیستند. بلکه فقط یک امام در میان آنها وجود دارد، یوسف مصیبح، تبعه مراکش و امام مسجد بلال در شهر آلکمار هلند.»

طبق پست هناوی، مسجد بلال در بیانیه‌ای رسمی تأیید کرد که آنچه مصیبح انجام داده، یک اقدام فردی بوده که هیچ ارتباطی با مسجد بلال ندارد و این نهاد به شدت با کشاندن نامش به این رسوایی مخالف است.

تعلیق امام جماعت مراکشی‌تبار مسجد بلال هلند

این امام جماعت بلافاصله از سمتش تعلیق شد و دیده‌بان مراکشی علیه عادی سازی اعلام کرد که به دلیل آسیب جدی که با بازدید از نهاد دشمن به مسجد و اعتبار آن وارد کرده، اقدامات قانونی علیه او انجام خواهد شد.»

تیجانی بولعوالی، پژوهشگر مهاجر مراکشی نیز، گفت: «کسانی که از این رژیم بازدید کرده‌اند، نه شیخ هستند و نه امام معمولی. آنها بر مساجد نظارت ندارند و نماینده اسلام نیستند. اکثر آنها ناشناخته هستند؛ آنها هیچ حضور واقعی در میان مسلمانان اروپا ندارند.

برخی کاربران نیز این سفر را به چالش کشیده و نوشتند: «هر کسی که می‌گوید اینها امام جماعت هستند، به من بگوید در کدام مسجد نماز می‌خوانند؟»، «فقط یکی از آنها امام جماعت بود که اخراج شد».

همچنین شیخ حسن بن علی الکتانی نوشت: «این جنایتی است که توسط شیوخ مایه ننگ و رسوایی انجام شده است و مسلمانان در آن کشورها باید نماز خواندن پشت سر آنها را تحریم کنند».

انتهای پیام
captcha