رهبر معظم انقلاب در سخنانی در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضاییه، ضمن تحلیل کار بزرگ ملت ایران در جنگ تحمیلی اخیر و نقش برآب شدن محاسبات و نقشههای متجاوزان، به اتحاد عظیم ملت ایران با همه اختلاف سلائق سیاسی و تفاوت وزن مذهبی برای دفاع از ایران عزیز اشاره و تأکید کردند: وظیفه همه حفظ این اتحاد ملی است.
حضرت آیتالله خامنهای بروز امر ملی در جنگ اخیر را بسیار مهم و مانع تحقق نقشه دشمن دانستند و افزودند: محاسبه و نقشه متجاوزان این بود که با حمله به برخی شخصیتها و مراکز حساس ایران، نظام ضعیف خواهد شد و آنگاه با به میدان آوردن هستههای خفته مزدوران خود از منافق و سلطنتطلب تا اراذل و اوباش، میتوانند با تحریک مردم و به خیابان کشیدن آنها، کار نظام را تمام کنند.
حجتالاسلام و المسلمین حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره ضرورت صیانت از روح همبستگی و انسجام ملی شکلگرفته در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و بهرهگیری از آن در دوران پساجنگ، گفت: از بزرگترین حماقتهای دشمنان ایران اسلامی این بود که تصور میکردند با یک عملیات نظامی و سوء استفاده از نفوذیهای داخلی، میتوانند نظام جمهوری اسلامی را با تهدید جدی مواجه کنند.
وی افزود: همانطور که خداوند متعال در سوره انفال خطاب به پیامبر اسلام(ص) میفرماید: «لَوْ أَنْفَقْتَ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مَا أَلَّفْتَ بَيْنَ قُلُوبِهِمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ أَلَّفَ بَيْنَهُمْ؛ اگر تمام آنچه را که در روی زمین بود هزینه میکردی، نمیتوانستی دلهای مردم را به هم نزدیک کنی، بلکه این خداوند است که بین دلها الفت ایجاد میکند»، این انس و الفت ایجاد شده در جریان جنگ ۱۲روزه، پیرامون ایران اسلامی و حفظ ارزشهای ملی و ایرانی نیز از الطاف خفیه الهی بود. الفتی که موجب همدلی اقشار مختلف جامعه شد؛ از پیر و جوان، زن و مرد، همه در صف واحد دفاع از ایران اسلامی پشت سر رهبری ایستادند. این نعمت بزرگی است که خداوند به ما عطا کرده است.
بیشتر بخوانید:
حجتالاسلام اخلاقی امیری با بیان اینکه بر اساس سنتهای الهی «لَئِن شَکَرتُم لَأزِیدنَّکُم»، اگر از نعمتهای خدا پاسداری کنیم، نعمت افزون خواهد شد و اگر کفران کنیم خداوند وعده عذاب داده است، گفت: امروز همه ما وظیفه داریم از این نعمت الهی صیانت کنیم. برای حفظ و تقویت این همدلی، باید ابعاد مختلف آن را مورد توجه قرار داد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در تشریح این ابعاد، تصریح کرد: در دوران دفاع از وطن، مردم خواستهها و امیال فردی خود را کنار گذاشتند. امروز نیز برای استمرار این همدلی و الفت، باید خودخواهیها و خودبینیها را کنار بگذاریم و همراستا با دفاع از ارزشهای اسلامی و ملی در یک صف واحد قرار بگیریم.
وی ادامه داد: در حوزه سیاسی صاحبان تریبون، قلم و اصحاب رسانه باید مراقب گفتار و رفتار خود باشند. امروز زمان تسویهحسابهای شخصی نیست. امروز، ایران همدل و هماهنگ، در برابر دشمن همچنان در حال نبرد است. با این تفاوت که اکنون این نبرد، از جنس دیپلماسی است.
حجتالاسلام اخلاقی امیری با تأکید بر اینکه همه مسئولان از جمله رئیسجمهور، وزرا، نمایندگان مجلس، ائمه جمعه و جماعت و فعالان رسانهای، باید در این مسئولیت شریک باشند، گفت: کسانی که با مردم سخن میگویند یا حتی یک توییت منتشر میکنند و یا تریبون دارند، باید مراقب باشند تا این همدلی را از بین نبرند و از روش و منش رهبر معظم انقلاب الگوبرداری کنند.
وی افزود: در حوزه اقتصادی دولت باید قدردان مردمی باشد که در دفاع از کشور و پشتیبانی از رهبر معظم انقلاب تردیدی به خود راه ندادند. در شرایطی که دشمنان تلاش میکنند با گرانیها، مردم را ناامید کنند، باید مراقب سوءاستفادهها بود و نهادهای اقتصادی باید در حفظ هماهنگی ملی کوشا باشند.
حجتالاسلام اخلاقی امیری با اشاره به اینکه وحدت ۹۰ میلیون جمعیت ایران در جنگ تحمیلی 12 روزه نشان داد که کل ملت هسته سخت و واقعی نظام جمهوری اسلامی هستند، اظهار کرد: این انسجام محدود به جریان، حزب یا طیف خاصی نیست. ۴۷ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و این جنگ تحمیلی از الطاف خفیه الهی بود. این جنگ ۱۲ روزه بهاندازه هشت سال دوران دفاع مقدس برای نظام آورده داشت.
وی ادامه داد: باور کنید ایجاد این همدلی پس از ۴۷ سال از پیروزی انقلاب، یک معجزه الهی بود. ما نگران کاهش اعتماد مردم از نظام بودیم، چنانکه در انتخابات شاهد حضور مردم به آن میزان مطلوب نبودیم اما حضور و ایستادگی مردم در این جنگ، نشان داد که مردم در دفاع از وطن، اسلام و ایرانیت، هیچ تردیدی ندارند. دشمنان ما دوباره مرتکب اشتباه محاسباتی شدند و ملت ایران را دستکم گرفتند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: پس از جنگ ۱۲ روزه، واقعیت این است که یک ابرقدرت جدید در شرق عالم متولد شد؛ ایران مقتدری که در حال تجربه کردن موقعیتها و ظرفیتهای جدیدی است که انشاءالله روز به روز شکوفاتر در دنیای کنونی، ظاهر خواهد شد.
وی درباره ضرورت هوشمندی جامعه در پساجنگ و لزوم اصلاحات فرهنگی و اجتماعی برای حفظ این وحدت، تأکید کرد: جنگ ۱۲ روزه درسهای بزرگی هم برای مردم و هم برای مسئولان داشت و اکنون، سه قوه کشور باید در برخورد با مردم عزیزی که در این آزمون یک لحظه تردید نکردند، با نگاهی دقیقتر و رویکردی مردمیتر عمل کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر لزوم تغییر برخی رویکردهای حاکمیتی مبتنی بر بیاعتمادی به مردم، گفت: جامعه ایران امروز، هوشمند و بالغ است و اگر به آن اعتماد شود، قطعاً پاسخ آن را با همراهی و پشتیبانی خواهد داد.
حجتالاسلام اخلاقی امیری درباره الزامات دوره پساجنگ، اظهار کرد: برخی از روشهایی که در سالهای گذشته در پیش گرفته شد، حاکی از بیاعتمادی به مردم بود؛ این رویهها امروز باید تغییر کند. مردم ما بالغ و هوشمند هستند و اگر به آنها اعتماد کنیم، حتماً پاسخ آن را با همراهی خواهند داد.
وی افزود: این رویکرد باید سرلوحه کار همه نهادها قرار گیرد و قطعاً در آینده آثار مثبت آن را هم در حوزه تقنینی، هم اجرایی و هم قضایی شاهد خواهیم بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سابقه بدعهدیهای مکرر آمریکا و رژیم صهیونیستی در توافقات بینالمللی و هوشیاری و آگاهی نیروهای مسلح، اظهار کرد: اگرچه شاید در نوع و نحوه آغاز حمله دشمن در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تا حدی غافلگیر شدیم اما در حوزه مهندسی معکوس و طراحیهای هوشمندانه نظامی، ایران امروز یکی از سرآمدان دنیاست.
وی با تأکید بر آمادگی کامل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، گفت: همانگونه که در بیانیه شورای عالی امنیت ملی پس از توقف جنگ اعلام شد، ما همچنان انگشت بر ماشه داریم. در این جنگ، نقاط ضعف خود را شناسایی کردیم و در حال جبران آنها هستیم. اکنون از نظر آمادگی، نسبت به آغاز جنگ، وضعیت بسیار بهتری داریم.
حجتالاسلام اخلاقی امیری ادامه داد: در جریان جنگ اخیر، تنها درصد بسیار اندکی از انبارها و شهرهای موشکی ما مورد استفاده قرار گرفت. آمادگی ما در حوزه تهاجمی بسیار بالاست و در حوزه پدافندی نیز ضعفهایی که در طول این ۱۲ روز دیده شد، در حال جبران هستند.
وی، نوع جنگ امروز را با گذشته متفاوت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر ظرفیتهای بومی، مدلهای عملیاتی نوینی را طراحی کرده است. جمهوری اسلامی ایران در عملیات «بشارت فتح» به کشور قطر اطلاع داد و آنها هم به آمریکا منتقل کردند که هدف حمله مشخص است اما در آینده، دیگر اعلام نخواهیم کرد که کدام پایگاه هدف قرار خواهد گرفت و این موضوع باعث سردرگمی دشمن خواهد شد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به تغییر لحن غربیها در برابر ایران پس از جنگ ۱۲ روزه، اظهار کرد: امروز دشمن با تمام وجود خود درک کرده که قدرت جمهوری اسلامی واقعی و جدی است. آنها از طرق مختلف درخواست مذاکره دارند.
وی در پایان گفت: جالب است بدانید که معاون اول رئیسجمهور آمریکا بهصورت رسمی اعلام آمادگی کرده است که در هر مکانی که ایران تعیین کند، با وزیر امور خارجه ما دیدار و مذاکره کند. این یعنی آنها قدرت ایران را باور کردهاند و نشانهای از عجز آنها در برابر ملت و نظام مقتدر جمهوری اسلامی و جدی گرفتن قدرت ایران است.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام