به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مرکز ملی فضای مجازی، سید محمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در نشست تجلیل از فعالترین کسب و کارها در پویش ملی «اقتصاد رقومی برای ایران» ضمن تبریک روز فناوری اطلاعات طی سخنانی گفت: قهرمانان اصلی جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، مردم عزیز کشورمان بودند. روحیه همبستگی، اتحاد و میهن دوستی که در این ایام شکل گرفت واقعا بینظیر بود به طوری که این نقطه قوت توانست معادلات دشمنان را به هم بریزد.
وی در ادامه افزود: یکی از مهمترین مسائلی که صحنه این جنگ ۱۲ روزه را به نفع کشور عوض کرد این بود که با فعالیت سکوها، زندگی مردم متوقف نشد و تمام فعالیتهای روزمره از انجام امور بانکی تا خرید و دریافت سایر خدمات به صورت کامل انجام شد و خللی در زندگی مردم به وجود نیامد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی ضمن تشکر از اقدامات کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال در ایام جنگ تحمیلی گفت: فعالیتها و اقداماتی که فعالان اقتصاد دیجیتال در این ایام انجام دادند کار بسیار بزرگی بود و به افزایش اتحاد و انسجام ملی کمک کرد و تابآوری اجتماعی جامعه را افزایش داد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی در ادامه اظهار کرد: مسئله مهم دیگر، کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال بودند که برخی از آنها به دلیل شرایط جنگ آسیب جدی دیدند. با این وجود تلاش کردیم که در تعامل با آنها این مشکلات را برطرف و از آنها حمایت کنیم تا حوزههای خدماتی اصلی در چنین شرایطی قطع نشود و بتوانند به صورت پایدار به مردم خدمات ارائه دهند.
آقامیری با اشاره به اتفاقات تلخ این جنگ تحمیلی بیان کرد: ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم تا بتوانیم در هر شرایطی از ۸۰ میلیون جمعیت کشورمان حمایت کنیم و امورات آنها را پیش ببریم و به لطف خداوند متعال، جنگ ۱۲ روزه نشان داد که زیرساختهای خدماتی کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال، این آمادگی را دارند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اهمیت مسئله امنیت سایبری در این ایام گفت: در کنار جنگ فیزیکی و پرتاب موشک، بحث امنیت سایبری نیز به صورت جدی دنبال میشد و اقدامات بسیار خوبی جهت مقابله با حملات سایبری صورت گرفت و جلوی تهاجم سایبری دشمن گرفته شد. البته در حوزه بانکی تجربه تلخی داشتیم و دو بانک کشور دچار مشکل شدند، اما در حوزههای دیگر مسئله مدیریت شد تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.
آقامیری با اشاره به ماموریتهای مهم مرکز ملی فضای مجازی در ایام جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی علیه کشورمان گفت: یکی از اقدامات مهم مدیریت فضای رسانهای کشور بود، مسئلهای که به طور مستقیم با امنیت روانی جامعه در ارتباط بود و خوشبختانه با تعامل و همکاری خوب خبرگزاریها و رسانهها به خوبی این مساله مدیریت شد. در کنار آن اینفلوئنسرها و انسان رسانهها نیز با تولید محتوای مناسب، روحیه همبستگی و اتحاد را در جامعه تقویت کردند.
وی در ادامه افزود: مرکز ملی فضای مجازی تمام تلاش خود را میکند تا مسائل و مشکلات کسب وکارها برطرف شود. البته در این سالها تلاش شده که قوانین و مقررات خوبی در این حوزه وضع شود و مصوبات بسیار خوبی هم داشتهایم، اما در عین حال باید با کمک سایر دستگاهها روند اجرایی سازی را سرعت دهیم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به آخرین بازنگری در نظام اداری کشور با تغییر وزارتخانه پست، تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در کنار تغییرات و اصلاحات موردی آییننامهها، نظام اداری کشور بعد از حدود ۲۲ سال به دلیل تغییرات زیادی که این مدت در دنیا اتفاق افتاده نیاز به یک بازنگری و بازطراحی دارد. بدون شک این بازنگری نیازمند همت و یک حرکت جمعی و نخبگانی است تا شاهد یک جهش و پیشرفت در این حوزه باشیم.
آقامیری تاکید کرد: در شرایطی که ساختار سنتی کشور در برابر نوآوری مقاومت دارد، تحول در این ساختار به نوعی شورش علیه وضعیت موجود محسوب میشود که این دوگانه کشور را با چالش بهرهوری، بازدهی و نوآوری رو به رو کرده است.
وی با اشاره به چالشهای موجود در حوزه حکمرانی داده گفت: زمانی که پیش نویس سند حکمرانی داده وارد کمیسیون تنظیم مقرارت شد تصور نمیکردیم تا این حد پیچیدگی و تعارض در حوزه حکمرانی داده وجود داشته باشد. اما این سند در ۱۸ جلسه کمیسیون تخصصی بررسی شد و بعد از تغییر دولت هم، سند مجدد بازنگری شد و در نهایت، جمع بندی شد. امیدواریم سند حکمرانی داده در جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی نهایی شود تا با اجرای آن شاهد یک جهش جدی در این حوزه باشیم.
وی در ادامه درباره مصوبه اخیر شورای عالی فضای مجازی در حوزه امنیت سایبری توضیح داد: خوشبختانه در اخرین جلسه شورای عالی فضای بحث سند امنیت سایبری با رویکرد ایجاد اقتصاد در این حوزه مطرح و مسائلی، چون پیمانکاران امنسازی، پیمانکاران ارزیابی، بیمه سایبری و... در این جلسه مصوب شد که امیدواریم تا اواسط مرداد ماه ابلاغ شود و فرایند اجرای آن انجام شود.
امیر سیاح، معاون اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی در نشست تجلیل از فعالترین کسب و کارها در پویش «اقتصاد رقومی برای ایران»، با تشکر از کسب و کارهای دیجیتال به خاطر فعالیت بسیار خوب در دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و با تأکید بر لزوم تجربه اندوزی از این دوران برای قویتر کردن اقتصاد کشور، گفت: این جنگ ناگهانی رخ داد، اما اقتصاد دیجیتال پیش از اقتصاد سنتی توانست خود را در زمان جنگ فعال کند و از همان روزهای ابتدایی، کسب و کارها شروع به ارائه تسهیلات کرده و خدمات ویژه برای دوران جنگ طراحی کردند.
وی با بیان اینکه ما برای همراهی این حرکت کسب و کارها، پویشی راه انداختیم و رسانهها راهمراه کردیم تا این خدمات را ترویج بدهیم، گفت: ۶۶ کسب و کار در این پویش همراه شدند که بیشتر در حوزه مالی و بانکی و بیمه بودند؛ هرچند کسب و کارهای دیگری هم بودند که خدماتی ارائه دادند، اما اعلام نکردند و قطعا تعداد فعالیتهای ویژه در دوره جنگ بیشتر از این عدد است.
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی در اسفندماه سال گذشته مبنی بر تشکیل کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال خاطرنشان کرد: اگرچه هنوز مصوبه تشکیل این کمیته ابلاغ نشده، اما کار کمیته بصورت آزمایشی شروع شد و در این مدت ۲۶۰ مورد درخواست به دست ما رسید و بیش از ۵۰ درصد این درخواستها رسیدگی شد.
سیاح با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در جنگ ۱۲ روزه دین خود را به کشور ادا کرد، اظهار داشت: برخی کسب و کارها در این بازه زمانی در حال ضرر بودند، اما تعدیل نیرو نکردند و نشان دادند کنار مردم هستند و توقع میرود مسئولان هم اقتصاد دیجیتال را بیشتر حمایت کنند تا دیگر شاهد سنگ اندازیهایی که گاهی صورت میگیرد و یا نگاههایی که این حوزه را مزاحم اقتصاد سنتی میداند، نباشیم.
وی با بیان اینکه ما در معاونت اقتصادی مرکز ملی ۴ کارویژه داریم که در سال جدید پیش خواهیم برد، گفت: یکی از این موارد صادرات اقتصاد دیجیتال است و برای آن در حال برنامه ریزی و ارائه کمک هستیم؛ همچنین درصددیم مشکلات فری لنسرها از جمله در بیمه و به رسمیت شناخته شدن آنها را حل کنیم.
معاون تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی ضمن اظهار امیدواری مبنی بر شروع به کار رسمی کمیته تسهیل اقتصاد دیجیتال، اظهار داشت: امسال همچنین درنظر داریم همایشها و رویدادهایی را برای حل مشکلات کشور برگزار کنیم و شرایطی ایجاد کنیم تا دستگاههای مختلف برای رفع مشکلاتی از جمله مسئله آلودگی هوا و یا سایر مسائلی که با آن درگیر هستند، از فعالان این حوزه استفاده کنند.
انتهای پیام