به گزارش ایکنا به نقل از elmstba.net، بنیاد ملک عبدالعزیز کتاب جدیدی با عنوان «ابزارهای کتابت قرآن کریم در طول تاریخ» نوشته عبدالمحسن بن محمد بن معمر را در 172 صفحه منتشر کرده است.
این کتاب به زبان عربی است و به عنوان یک مرجع علمی معتبر، سیر تکامل ابزارهای مورد استفاده در نگارش قرآن کریم را از زمان نزول وحی بر پیامبر(ص) تا ظهور فناوریهای مدرن چاپ دیجیتال مورد توجه قرار داده است.
این کتاب تلاشهای مسلمانان را در طول بیش از ۱۴ قرن برای گردآوری و حفظ قرآن کریم نشان میدهد و با بررسی روند تاریخی نگارش قرآن به دستنویسی کلام وحی در دوران پیامبر (ص) با استفاده از چرم، لوح و تخته سنگ اشاره کرده است.
این اثر همچنین به گردآوری قرآن در دوران ابوبکر از خلفای مسلمان، یکپارچهسازی آن در دوران عثمان بن عفان و توسعه نگارش با علامتگذاری، علائم مصوت و تزئینات در دورههای بعدی اسلامی تا دوران کاغذ، صوت و چاپ دیجیتال پرداخته است.
یکی از ویژگیهای قابل توجه کتاب این است که نه تنها اطلاعات و سیر تاریخی را بازگو میکند، بلکه مدلهای ملموسی را از طریق عکسهای نادر از ابزارها و سطوح مورد استفاده در نگارش قرآن کریم از قلم و جوهر گرفته تا پوست، چوب و چرم ارائه میدهد و یک تجربه بصری علمی و مستند بینظیر را برای خواننده فراهم میکند.
تلاشهای عربستان در راستای خدمت به قرآن همچون تأسیس مجمع چاپ قرآن کریم ملک فهد در مدینه از دیگر بخشهای کتاب است و نویسنده در ادامه تفاوتهای بین ابزارهای مورد استفاده و ویژگیهای آنها را مورد بحث قرار میدهد، به نام صحابه پیامبر(ص) که وحی را کتابت میکردند، اشاره کرده و اندازههای تقریبی نسخه قرآن منسوب به عثمان بن عفان را براساس واحدهای اندازهگیری معاصر ارائه میدهد.
این کتاب را میتوان با سفارش از فروشگاه آنلاین بنیاد ملک عبدالعزیز، از طریق وبسایت این بنیاد، مراجعه به مراکز فروش بنیاد یا از طریق توزیعکنندگان مجاز آن تهیه کرد.
انتهای پیام