کد خبر: 4294640
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۸
جلال‌زاده در نشست «حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان»:

پرچم عدالت‌خواهی ایران تابوی اقتدار آمریکا را شکست

معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، صبح امروز، در افتتاحیه نشست «حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان» با تأکید بر اینکه محکومیت حقوق بشر آمریکایی جهانی شده است، گفت: ملت ایران با برافراشتن پرچم عدالت‌خواهی، تابوی اقتدار آمریکا را در حوزه حقوق بشر شکسته و چهره واقعی آن را برملا کرده است.

افتتاحیه نشست «حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان»

به گزارش ایکنا، وحید جلال‌زاده، معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، صبح امروز، چهارشنبه 25 تیرماه، در افتتاحیه نشست حقوق بشر آمریکایی از نگاه قربانیان، با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آن را گواهی روشن بر ماهیت حقوق بشر آمریکایی دانست.

وی با اشاره به آمار شهدای ترور پیش از این جنگ اظهار کرد: فرزند شهید هاشمی‌نژاد که مؤسسه هابیلیان را تشکیل داد، کتابچه‌ای به ما تحویل داد که بر اساس آن، برخلاف آمار رسمی ۱۷ هزار شهید ترور، تعداد شهدای ترور در کشور به ۲۳ هزار نفر می‌رسد. در این کتاب، اسامی، مکان وقوع حادثه و گروه‌های تروریستی عامل هر ترور درج شده است. این ۲۳ هزار شهید، از سوی ۲۵ گروه تروریستی که عمدتاً مورد حمایت کشور‌های مدعی حقوق بشر، از جمله آمریکا و کشور‌های اروپایی بودند، به شهادت رسیده‌اند.

جلال‌زاده با تأکید بر اینکه امروز جهان قربانی حقوق بشر آمریکایی است، ادامه داد: حتی در کشور‌های اروپایی نیز شاهد رفتار‌های مشابه هستیم. برای نمونه، در دانشگاه‌های آمریکا، پلیس وارد دانشگاه‌ها می‌شود و با دانشجویان و اساتیدی که به کشتار مردم فلسطین اعتراض دارند، برخورد می‌کند. دولت آمریکا حتی تهدید به قطع بودجه دانشگاه هاروارد می‌کند، فقط به این دلیل که چرا به منتقدان رژیم صهیونیستی اجازه اعتراض داده شده است. آیا اگر همین اقدامات صهیونیست در کشور دیگری رخ می‌داد، با موجی از محکومیت‌های جهانی، قطعنامه‌ها و بیانیه‌های حقوق بشری روبرو نمی‌شد؟

حقوق بشر در کشورهای غربی و آمریکا قربانی می‌شود

وی با اشاره به سوءاستفاده کشورهای غربی و آمریکا از امپراتوری رسانه‌ای برای این عنوان افزود: حتی در خود کشور‌های غربی، از جمله آمریکا، حقوق بشر قربانی می‌شود، آن هم زیر لوای عنوانی فریبنده به نام «حقوق بشر».

معاون وزیر امور خارجه تأکید کرد: باید در چارچوب جهاد تبیینی و تبیین جهادی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، موضوع حقوق بشر آمریکایی را به‌طور مستمر بازخوانی و بازنمایی کنیم. همان‌طور که ایشان با ابتکار خود، بازخوانی حقوق بشر آمریکایی را از ۶ تیر، سالروز ترور نافرجام ایشان در مسجد ابوذر تهران، تا ۱۲ تیر، سالروز سرنگونی هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران توسط ناو آمریکایی با حدود ۳۰۰ مسافر از جمله ۶۰ زن و کودک، به‌عنوان نماد افشای چهره واقعی حقوق بشر آمریکایی معرفی کردند؛ حادثه‌ای که عامل آن نه‌تنها مجازات نشد، بلکه از سوی مقامات آمریکایی مورد تقدیر قرار گرفت.

جلال‌زاده با دعوت از اصحاب رسانه، نخبگان، اندیشکده‌ها و صاحبان قلم و تریبون تصریح کرد: این موضوع نباید تنها به هفته بازخوانی حقوق بشر آمریکایی محدود شود. ما باید در تمامی روز‌های سال، این موضوع را در مجامع بین‌المللی، رسانه‌ها و افکار عمومی جهانی مطرح و تبیین کنیم.

محکومیت حقوق بشر آمریکایی جهانی شده است

وی در ادامه به تجربه حضور در نشست اتحادیه بین‌المجالس اسلامی اشاره کرد و گفت: در آن اجلاس و همچنین در سفر اخیر رئیس مجلس شورای اسلامی به آمریکای لاتین، در کشور‌های کوبا، ونزوئلا و برزیل، مشاهده کردیم که نمایندگان کشور‌ها نیز به مسئله حقوق بشر از نوع آمریکایی اشاره و آن را محکوم می‌کردند. این محکومیت، جهانی شده است؛ اما این ملت ایران است که با برافراشتن پرچم عدالت‌خواهی، تابوی اقتدارگرایی آمریکا را در حوزه حقوق بشر شکسته و چهره واقعی آن را برملا کرده است.

معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ادامه داد: امروز در اغلب اعتراضاتی که در حمایت از ملت فلسطین در جهان برگزار می‌شود، در کنار پرچم فلسطین، پرچم جمهوری اسلامی ایران نیز به چشم می‌خورد؛ چراکه ایران خود یکی از قربانیان اصلی حقوق بشر آمریکایی است.

وی در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان این نشست گفت: در ستاد حقوق بشر آمریکایی تصمیم گرفته‌ایم دبیرخانه دائمی بازخوانی هفته حقوق بشر آمریکایی را تأسیس کنیم که این اتفاق نیز محقق شده است. ما همچنین باید دفتری به‌عنوان نهاد پیگیری دائمی این موضوع ایجاد کنیم تا در طول سال، روند بازخوانی، تحلیل و مستندسازی موارد نقض حقوق بشر از سوی آمریکا به‌طور مستمر دنبال شود.

انتهای پیام
captcha