به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی هیئت رزمندگان اسلام، در آستانه اربعین ۱۴۰۴، گردهمایی راهبردی مسئولان فرهنگی موکبهای هیئت رزمندگان اسلام، صبح امروز، 28 تیرماه در فاطمیه بزرگ تهران برگزار شد.
این نشست با حضور حجتالاسلام علیرضا پناهیان، سردار علیاکبر مداحی، مدیر دفتر مرکزی هیئت رزمندگان اسلام، سردار سادات، معاون فرهنگی هیئت و حجتالاسلام سفیدی، معاون آموزش هیئت برگزار و راهبردها و برنامههای فرهنگی این هیئت در آستانه بزرگترین اجتماع دینی جهان بررسی شد.
در ابتدای این مراسم، حجتالاسلام پناهیان با تأکید بر جایگاه اربعین بهعنوان یک رویداد تمدنی، گفت: هیچ حرکت اجتماعی مانند اربعین قدرت مقابله با تهاجم فرهنگی ندارد. این اجتماع عظیم، ظرفیتی بینظیر برای بازسازی فرهنگی امت اسلامی است.
وی با اشاره به اهمیت جوانگرایی در بدنه مواکب اربعینی، افزود: باید جوانان مؤمن، آگاه و دغدغهمند را به میدان بیاوریم تا با روحیه جهادی و ابتکار، حرکت فرهنگی اربعین را تعالی ببخشند.
پناهیان از مردم عراق بهعنوان بزرگترین سرمایه مراسم اربعین یاد کرد و گفت: احترام به ملت عراق، تجلیل از مهماننوازی بینظیر آنان و تعمیق روابط ملتها از اصول اساسی حرکت اربعین است.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری درباره لزوم برنامهریزی برای پنج میلیون زائر ایرانی تأکید کرد: کار فرهنگی نیازمند منطق و سازماندهی است. باید برای این جمعیت، محتوای اثرگذار و جریانساز طراحی کنیم.
وحدت؛ وظیفه فعالان اربعین
سردار علیاکبر مداحی نیز در ادامه این نشست با اشاره به برخی نقدها به عملکرد دولت در سالهای گذشته، گفت: اگرچه نقدهایی وجود دارد، اما ما بهعنوان خدمتگزاران زائران اباعبدالله(ع)، باید وحدت و همدلی را اصل قرار دهیم.
وی از آمادگی هیئت رزمندگان اسلام برای استقرار ۱۷۰ موکب در مسیرهای منتهی به کربلا خبر داد و افزود: نماز جماعت، سخنرانی، مداحی، دعا، فضاسازی فرهنگی و خدماترسانی منسجم، محور فعالیت این مواکب خواهد بود.
مداحی با تأکید بر جهاد رسانهای افزود: فعالان فرهنگی باید زینبوار، بیوقفه و هنرمندانه در فضای مجازی روایتگری کنند. عملکرد مواکب، اگر روایت نشود، گویی انجام نشده است.
سردار سادات، معاون فرهنگی هیئت رزمندگان اسلام نیز در این مراسم با اشاره به شعار امسال اربعین «انا علی العهد» گفت: این شعار، یک مسئولیت است؛ مسئولیتی برای تبیین، عمل و بازنمایی بصیرت و وفاداری نسبت به آرمانهای عاشورا.
وی با نقل بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اربعین افزود: حضرت آقا فرمودند اهل فکر، اهل فرهنگ و اهل اقدام باید برای اربعین برنامهریزی کنند. ما نیز باید جلسات اندیشهورزی بر همین اساس شکل دهیم. اربعین تنها یک آیین نیست، یک رسانه جهانی، فریاد مقاومت و نماد وحدت امت اسلامی است.
وی از دو رویکرد اساسی در فعالیت فرهنگی موکبها سخن گفت و بیان کرد: نخست ارتقای معرفت و معنویت و شور حسینی، دوم تبیین نهضت عاشورا و رساندن پیام آن به نسل امروز. این دو باید محور محتواها، مراسمها، و رسانههای ما باشد.
سادات با اشاره به آسیبهایی نظیر غلبه رویکرد خدماتی بر فرهنگی، عرفی شدن فضای اربعین، ضعف در اقامه نماز جماعت و مستندسازی ضعیف تأکید کرد و گفت: اصل فعالیت موکبها باید فرهنگی، رسانهای و تبلیغی باشد. باید از زائران نخبه فرهنگی بهره برد، نمایشگاه برپا کرد و فضای موکبها را با محتواهای قوی و هنری پر کرد.
وی همچنین، از توزیع بسته فرهنگی هیئت شامل فلش ۱۶ گیگ حاوی ویدئو، صوت، بنر، مداحی و پیامهای رهبری خبر داد.
تأمین مداح و سخنران مواکب
در بخش دیگری از این مراسم، حجتالاسلام سفیدی، معاون آموزش هیئت رزمندگان اسلام، اعلام کرد: هیئت رزمندگان اسلام آمادگی دارد برای مراسم فرهنگی و مذهبی مواکب، مداحان و سخنرانان توانمند، متعهد و جریانساز را هماهنگ کند.
وی تأکید کرد: یک سخنران آگاه و یک مداح بصیر، میتوانند فضای موکب را متحول کنند. ما در این زمینه آماده پشتیبانی کامل هستیم.
در بخش پایانی مراسم، مسئولان مواکب استانهای قم و البرز به بیان تجربیات موفق خود پرداختند. این نشست با اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در فضایی معنوی و وحدتآفرین به پایان رسید.
انتهای پیام