به گزارش ایکنا به نقل از sadanajd.com، موزه «شفاء» در جده اولین موزه تخصصی است که بیانگر نقش دانشمندان مسلمان در شاخههای مختلف علوم پزشکی است و آثاری از آنان را در زمینههای مختلف پزشکی به صورت مستند در اختیار بازدیدکنندگان قرار داده است.
این موزه بیش از هزار اثر هنری و پزشکی از سراسر جهان اسلام را در خود جای داده است که بیانگر توسعه پزشکی، جراحی و داروسازی از عصر طلایی تمدن اسلامی تا دوران مدرن است.
این موزه بخشهای ویژهای را به ابوبکر رازی، ابن سینا، ابوالقاسم زهراوی و ابن نفیس؛ چهار چهره برجسته پزشکی اسلامی اختصاص داده است؛ دانشمندانی که اکتشافات و نوشتههای آنها در ایجاد پایههای علم پزشکی نقش داشته و قرنها مورد استناد دانشگاهها و بیمارستانهای بزرگ بینالمللی بوده است.
این موزه نسخههای نادری از آثار پزشکی ماندگار از جمله اولین نسخه عربی «قانون در طب» ابن سینا، نسخه لاتین «آبله و سرخک» اثر رازی و نسخه هندی کتاب «التصریف» اثر زهراوی را در خود جای داده است.
همچنین در موزه شفاء عربستان نسخههای خطی منحصر به فردی مانند «اصلاح الادویه» نوشته حبیش الاعسم در قرن سوم هجری، «حیات النفس» نوشته ابواسحاق المتطبب، «الموجز فی الطب» نوشته ابن نفیس، مورخ ۸۷۹ هجری، نسخههای نادر کتاب «الحاوی»(یک دوره کامل دانش پزشکی تا دوران رازی)، «تذکره داود انطاکی» و نسخ خطی با نقاشیهای آناتومی بدن انسان نگهداری میشود.
این موزه به 9 بخش اصلی تقسیم شده است که تخصصهای مختلف پزشکی مانند طب نبوی، آناتومی، عفونت و بیماریهای همهگیر، ترجمه و تألیف، چشمپزشکی، زنان و زایمان، داروشناسی، جراحی و قدرت تشخیص در پزشکی را پوشش میدهد و بازدید از آن سفر آموزشی بینظیری با موضوع توسعه شیوههای پزشکی در تمدن اسلامی به شمار میآید.
این موزه همچنین پیشگامان مسلمان علم پزشکی در دوران معاصر را که در توسعه پزشکی مدرن نقش داشتهاند، معرفی کرده و نسخ خطی و آثاری از آنان را به نمایش گذاشته است که نفش مهم دانشمندان و پزشکان مسلمان را در خدمت به بشریت نشان میدهد.
در ویدئوی زیر با بخشهای مختلف این موزه آشنا میشوید:
انتهای پیام