به گزارش خبرنگار ایکنا، صد و چهل و دومین جلسه مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها صبح امروز ۳۱ تیرماه به میزبانی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و در سالن جلسات شهید تقوی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها طی سخنانی با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان گفت: در یک بازه زمانی دوازدهروزه، جنگ هشت ساله دفاع مقدس برای همه ما تجربه شد. در این جنگ شاهد هجوم تمام استکبار و تمام کفر علیه تمام اسلام بودیم.
وی افزود: با این وجود خداوند بر ملت ایران منت گذاشت و همانطور که در نبرد هشت ساله دستاوردهای عظیمی داشتیم، در این جنگ هم نعمتهای ارزشمندی به واسطه صبر و استقامت به ملت ایران ارزانی داشته شد. نعمت همدلی بعد از شکافهایی که برخی به دنبال ایجاد کردن آن بودند، نعمت شناخت بیشتر رهبر معظم انقلاب و تدابیر ایشان و بسیاری نعمتهای دیگر، همه دستاورد این جنگ بود. در این جنگ حماقت دشمن باعث شد، بخش زیادی از سمپاشیهایی که اصل ولایت را هدف گرفته بود، برملا و نقش بر آب شود.
افتخاریان با اشاره به اینکه در این جنگ درس فراموشنشدنی به دشمن داده شد، تصریح کرد: یکی از بزرگترین دستاوردهای دفاع مقدس دوازدهروزه شکسته شدن هیمنه پوشالی آمریکا و رژیم صهیونیستی بود، اثرات این شکست باعث بیداری امت اسلامی و تشجیع آنها شده است.
مدیر مرکز قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه به فعالیتهای مناسبت بخش دانشگاهی کشور در دوران جنگ دوازدهروزه اشاره و اظهار کرد: در فرصت کمی که از شبیخون دشمن گذشته است، شاهد اقدامات خوبی از سوی دستگاههای دانشگاهی بودیم، پویشهایی که اجرا شد، بسیار ارزشمند بود.
دبیر مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها با تأکید بر اینکه جنگ دوازدهروزه تجربه متفاوتی را پیش روی ما گذاشت، گفت: در چنین موقعیتهایی که از این به بعد استمرار خواهد داشت، برای تزریق روحیه ایمان و به اشتراک گذاشتن معارف بلند قرآن کریم و عترت باید نقش ویژهای ایفا کنیم.
بر اساس این گزارش در ادامه این جلسه جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور(وابسته به جهاددانشگاهی) به ارائه توضیحاتی در مورد هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان پرداخت و گفت: برگزاری این مسابقات را با شیب ملایمی شروع کردیم، در ادامه منتظر بودیم، وضعیت مسابقات سراسری و بینالمللی سازمان اوقاف و دیگر مسابقات بینالمللی همچون مالزی و ... مشخص شود تا تداخل زمانی با این رویدادها نداشته باشیم. جنگ تحمیلی دوازدهروزه باعث شد، کارها را با شتاب بیشتری پیگیری کنیم. با توجه به این شرایط برنامه مسابقات که قرار بود مرحله مقدماتی آن از مردادماه شروع شود را از اوایل هفته جاری شروع کردیم.
وی افزود: مرحله مقدماتی رشته حفظ کل قرآن طی روزهای گذشته برگزار شد و اگر توفیق باشد، هفتههای آینده مسابقه انتخابی برای تعیین نمایندگان ایران در دو رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم را برگزار خواهیم کرد.
مدیرعامل ایکنا افزود: با توجه به هراسی که بعد از جنگ تحمیلی در منطقه ایجاد شد، احتمال میرفت که این جنگ روی شرکت کنندگان در مسابقات اثر بگذارد، اما اینگونه نشد و در رشته حفظ کل قرآن کریم ۴۷ شرکت کننده از ۴۷ نقطه جهان به صورت آنلاین در مرحله مقدماتی حضور یافتند. به طور کلی حضور ۶۴ کشور در این مسابقات قطعی شده و 25 ایده در بخش فناوری هم دریافت شده است. خوشبختانه سطح مسابقات نیز در حد بسیار مطلوبی بود به طوری که از بین شرکت کنندگان رشته حفظ کل قرآن ۲۱ نفر نمره بالای ۹۹ را در بخش حُسن حفظ دریافت کردند. همچنین در بین شرکت کنندگان دانشجویانی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و مهندسی در گرایشهای متنوع از کشورهای مختلف دنیا حضور داشتند.
بیتمشعلی به ارتباطات خوبی که با اساتید بزرگ جهان اسلام برقرار شده است، اشاره کرد و افزود: یکی از این اساتید برجسته جهان تلاوت استاد «محمد احمد بسیونی» است، ایشان به دلیل کسوت شیخ المقاری مصر و استاد الازهر است. این استاد برجسته در فایلی تصویری از مسابقات بینالمللی دانشجویی ایران تقدیر کرد.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در مورد فعالیتهای این سازمان و خبرگزاری قرآن در ایام جنگ گفت: با شروع جنگ تحمیلی پرونده ویژهای با عنوان «وعده صادق 3» برای این موضوع در صفحه ایکنای مرکز و تمامی شعب استانی راهاندازی شد و طی ۱۲ روز در تحریریه فارسی بیش از ۲۰۰۰ خبر، مصاحبه، گزارش، تحلیل، یادداشت و ... منتشر شد. در تحریریه بینالملل نیز بالغ بر ۱۲۰۰ خبر، گزارش، تحلیل، مصاحبه و ... منتشر شد. مجموع تولیدات ایکنا در این بخش ۳۵۸۵ خبر، مصاحبه، تحلیل و ... بوده است که میانگین آن تولید روزانه ۳۰۰ خبر و رویداد است.
مدیرعامل ایکنا اظهار کرد: در این مدت شاهد راهاندازی پویش فتح نیز بودیم، در این پویش دانشجویان قرآنی، اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم ۷۵ فیلم و تلاوت را با محوریت آیات جهاد و مقاومت ارسال کردند. در ادامه و با پایدار شدن وضعیت اینترنت کشور، اساتید بینالمللی هم وارد این پویش شدند.
بیت مشعلی تصریح کرد: یکی از ابتکارات مناسب و برجسته معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی در همان ساعات اولیه جنگ تحمیلی، راه اندازی کانال «دانشگاه انقلاب» با شعار «حقیقت را تو روایت کن» در شبکههای مختلف اجتماعی و تولید آثار فاخر فرهنگی، هنری، ادبی و .. از سراسر کشور با محوریت دانشجویان عزیز و با هدف تبیین و ارائه تحلیل درست و علمی از این جنگ تحمیلی بود.
وی افزود: دیگر مراکز سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاددانشگاهی همچون: مرکز رشد واحدهای فناور، مرکز مشاوره و روانشناسی ظهیر، مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت و .. نیز برنامههای متنوعی همچون: ارائه مشاوره برای حمایت آسیبدیدگان، کودکان و خانوادههای آنان، برپایی سمینار تخصصی پایایی، تابآوری و استمرار کسب و کارهای نوپا در شرایط بحرانی، ارائه آموزشهای کودکانه با محوریت دفاع از وطن و .. در زمان جنگ تحمیلی نیز به ارائه خدمات پرداختند.
بر اساس این گزارش در ادامه جواد باقریبیلندی، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت به ارائه گزارشی از عملکرد این دستگاه در دوره جنگ تحمیلی اخیر پرداخت و گفت: با توجه به همزمانی این جنگ با ایام محرم، خانواده نظام سلامت فعالیتهای خود را در دو بسته ارائه داد. اولین بسته اجرای پویش سراسری «توسل برای نصر» بود که به ختم جمعی قرآن به نیت پیروزی ایران اسلامی در محیطهای دانشگاهی اختصاص داشت.
وی افزود: همزمان با روزهای پایانی جنگ و با شروع ایام محرم دومین بسته قرآن و عترت نیز اجرا شد. در این بسته که با عنوان «عاشورائیان نظام سلامت» اجرا شد، نسبت به جنگ و فضای عاشورا که تبلوری از شور و حماسه و عشق حسینی است، موضوعاتی را به دانشگاهها ابلاغ کردیم که شامل پنج کلانطرح میشود.
باقری تصریح کرد: اولین کلانطرح، اجرای پویش «کربلا مسیر حق» است، در این پویش که مختص اساتید اجرا شد، کلیپهای صوتی و تصویری سه دقیقهای با موضوع درسهایی از عاشورا و متناسب با شرایط روز، از سوی اساتید دانشگاه دریافت شد.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه هر کدام از برنامهها و طرحهای اجرا شده به یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور واگذار شده است، اظهار کرد: دومین کلانطرح، اجرای پویش «قرآن نسخه زندگی» است که با محوریت دانشگاه علوم پزشکی قم اجرا شد. در این پویش آیات مربوط به حوزه مقاومت با سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی در قالب اینفوگرافی تولید و در فضای مجازی منتشر شد.
وی اظهار کرد: سومین کلانطرح، اجرای پویش «نذر بیرق» است، در این پویش شبکه فعال قرآنی نظام سلامت در اجتماعات محرم خدمت تخصصی ارائه میدهند. پویش «منتخب آیات جهاد و مبارزه» یکی دیگر از اقدامات اجرا شده است که در آن ۹۰ آیه از قرآن کریم استخراج و در قالب اینفوگرافی بازنشر شد. آخرین پویش هم «آوای وحدت در کلام وحی» است که در آن قاریان، مرتلان و حافظان قرآن کریم آیات با این موضوع را تلاوت کرده و در اختیار ما گذاشتند، در نهایت نیز این تلاوتها در قالب خاصی در فضای مجازی منتشر شد.
بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این گزارش نمایندگان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، بسیج دانشجویی و دانشگاه ملی مهارت نیز به ارائه توضحیاتی در مورد فعالیتهای صورت گرفته در این ایام از سوی دستگاه خود پرداختند. اجرای پویشهای ختم سوره فتح و صحیفه سجادیه، برگزاری مسابقات فرهنگی و رسانهای، تولید نشریات قرآنی در مورد جنگ، برپایی ایستگاههای تبیین، مصاحبه مردمی – دانشجویی، تولید کلیپ و تیزرهای قرآنی، تولید پادکست به زبان انگلیسی، برگزاری کارگاههای هوش مصنوعی، برپایی اردوهای جهادی، ختم جمعی سورههای مبارکه فتح و نصر از جمله این برنامهها بود.
در پایان بخش اول این جلسه که به موضوع جنگ دوازدهروزه اختصاص داشت، مقرر شد هر کدام از دستگاههای دانشگاهی یک کانال ویژه اطلاعرسانی فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی داشته باشند.
بر اساس گزارش ایکنا در ادامه این جلسه، پیش از دستورها مورد بررسی قرار گرفت. در این بخش ابتدا مباحثی پیرامون برخی مصوبات جلسه گذشته مجمع مشورتی شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها و اجرای این مصوبات از سوی دستگاههای دانشگاهی مطرح شد. «پیگیری تشکیل کارگروههای اندیشهورز با حضور منتخبین استادان، کارکنان و دانشجویان»، «شناسایی کارهای ویژه اجرا شده از سوی دستگاههای دانشگاهی» و «تدوین آییننامه چهلین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان» از جمله مباحث مطرح شده در بخش پیش از دستورها بود.
در این بخش مقرر شد ضمن تشکیل کارگروهی برای تدوین آییننامه چهلمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان، نمایندگان دستگاهها نیز پیشنهادات خود در مورد این را به دبیرخانه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآن و عترت دانشگاهها ارسال کنند. در نهایت نیز مقرر شد آییننامه جدید تا ابتدای مهرماه نهایی شود.
بر اساس این گزارش در ادامه به بررسی اولین دستور که «اجرای بُرش دانشجویی طرح ملی زندگی با آیهها» بود، پرداخته شد. این طرح بر انس با آیات منتخب و در ادامه حفظ آیات موضوعی قرآن کریم تمرکز دارد. در بُرش دانشجویی طرح زندگی با آیهها ۱۱۰ آیه منتخب استخراج شده و از ابتدای مهرماه بخش دانشجویی آن آغاز به کار خواهد کرد. در بُرش دانشجویی این طرح حدود ۱۵ هزار جلد کتاب که حاوی آیات منتخب و توضیحات آن است چاپ خواهد شد تا در اختیار دستگاهها قرار بگیرد.
در ادامه و پس از طرح مطالب مختلف از سوی حاضران در این جلسه مقرر شد، اقدامات مربوط به تقدیر از مخاطبان دانشگاهی که در طرح ملی زندگی با آیهها حضور مییابند، از سوی دستگاههای دانشگاهی مربوطه صورت بگیرد.
بر اساس گزارش ایکنا در ادامه به آخرین وضعیت سی و نهمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان پرداخته شد. در این بخش مدیران و کارشناسان قرآنی دستگاههای دانشگاهی حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود در مورد این جشنواره پرداختند.
در این بخش جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور به بیان نکاتی پرداخت و گفت: شهید محمدمهدی طهرانچی، از چهرههای شاخصی بود که علاوه بر دانشمند بودن در تخصصی که داشت، در بحث مطالعات بینرشتهای قرآن کریم نیز تخصص داشت، لذا پیشنهاد من این است، با توجه به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی از جشنواره ملی و نیز فعالیتهای این شهید عزیز در حوزه قرآن کریم، « سی و نهمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان یادواره استاد شهید محمدمهدی طهرانچی » باشد. همچنین دانشمندان قرآنی دیگری نظیر شهید امیرحسین فقیهی در بین شهدا هستند که فعالیتهای خوبی در حوزه قرآن کریم داشتهاند.
بر اساس گزارش ایکنا در پایان بررسی موضوع جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان، نماینده دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از آخرین وضعیت میزبانی از این جشنواره ارائه داد. بر همین اساس سی و نهمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور به میزبانی استان اصفهان و در نیمه دوم آبانماه برگزار خواهد شد.
در بخش دیگری از این جلسه که بیش از دو ساعت به طول انجامید موضوعاتی پیرامون توجه به فعالیتهای قرآنی دانشگاهی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و کمیسیونها و ستادهای تابع آن مطرح شد. «مظلومیت مطلق بخش دانشگاهی در بودجههای فرهنگی و قرآنی»، «دعوت از مدیران دستگاههای قرآنی و مدیران کمیسیونها برای حضور در جلسات مجمع مشورتی» و «در نظر گرفتن سهم بخش دانشگاهی در دیدارهای جامعه قرآنی با مقام معظم رهبری» از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در این بخش بود.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش پایانی این جلسه موضوعات مختلفی پیرامون عبور از شیوههای سنتی اجرای برنامههای قرآنی و لزوم بازتعریف برخی فعالیتها در بخش دانشگاهی مطرح و مقرر شد این موضوع در جلسهای مبسوط مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.
انتهای پیام