کد خبر: 4296166
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۴
خطیب جمعه تهران:

جنگ 12 روزه به سکوی پرش ملت بزرگ ایران تبدیل شد

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران هدف جنگ ۱۲ روزه را فروپاشی اجتماعی، براندازی و تجزیه کشور دانست و گفت: این جنگ به سکوی پرش ملت بزرگ ایران تبدیل شد. درخشش ایران در نبرد با آمریکا و رژیم صهیونیستی، رکوردی نو از قدرت دفاعی و تهاجمی و انسجام اجتماعی را به ثبت رساند و در طی این جنگ ایران قوی و مقاوم ظاهر شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب جمعه تهرانبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز جمعه امروز، سوم مردادماه تهران با دعوت نمازگزاران و خویشتن به رعایت تقوای الهی، گفت: در این روزها امت اسلامی، شاگردان مدرسه پیامبر عظیم القدر اسلام (ص) و اهل بیت (ع) آن بزرگوار در مدرسه حیات آفرین و الهام بخش عاشورا حضور دارند. 

وی ادامه داد: مدرسه‌ای که با الهام از حقایق ناب قرآن کریم و آموزه‌های مکتب انسان ساز پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) برای تحول در جامعه بشری و ساخت یک نظام سیاسی در تراز قرآن و حرکت به سمت تحولات عظیم اجتماعی و سیاسی شکل گرفت. 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: بنابر انچه در مقتل الحسین خوارزمی و مناقب ابن شهر آشوب آمده است، وجود مبارک ابا عبدالله الحسین (ع) در آغاز حرکت انقلابی و تحول‌آفرین خویش، فرمودند کاغذ، دوات و قلمی را حاضر کنند و برای برادرشان محمد حنفیه نامه‌ای را مرقوم داشتند.

تحول در جامعه اسلامی؛ فلسفه قیام امام حسین(ع)

امام جمعه موقت تهران گفت: امام حسین(ع) برای اینکه تاریخ چهره نورانی حرکت انقلابی عاشورا را دگرگون جلوه ندهد، بعد از شهادت به توحید و رسالت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) فلسفه حرکت خود را اینگونه تبیین کردند «من سپاسگزار نعم الهی هستم. خروج من به معنای بی‌اعتنایی به نعم الهی نیست. حرکتم برای زیاده‌خواهی و آمال‌های دنیوی شکل نگرفته است».

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه فلسفه قیام و حرکت اباعبدالله الحسین (ع)، تحول در جامعه اسلامی است، اظهار کرد: امتی که فرد بی صلاحیت و بی شخصیتی، چون یزید، زمام امور ان امت را بدست گرفته است و مسیر گسترش منکرات را در جامعه اسلامی و بشری هموار می‌کند، باید به یک انقلاب عظیم اجتماعی دست بزند. باید به سوی نجاه و صلاح، رستگاری و رسیدن به سعادت و عزت و اقتدار در دنیا و آخرت گام بردارد.

امام جمعه موقت تهران افزود: حرکت برای اصلاح جامعه، روح، جان و حقیقت مدرسه انبیای الهی است «إِنْ أُرِیدُ إِلَّا الْإِصْلَاحَ مَا اسْتَطَعْتُ» این سخنان پیامبران است. ما انسان‌های آراسته که در شخصیت ما در بعد عقلانی و علمی، معرفتی و وحیانی در قله از صلاحیت است برخاسته‌ایم برای آنکه جامعه بشری را اصلاح کنیم «لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ»؛ لذا انبیای الهی، اولیای حق و پیامبر اعظم (ص) و وجود مبارک حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با احساس مسئولیت اجتماعی به عنوان یک مصلح تاریخ ساز و تحول‌آفرین حرکت خود را آغاز کردند. این روح و جان مدرسه عاشوراست.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: اگر شما امروز نگاه می‌کنید دنیای اسلام با یک تحول و انقلاب عظیم روحی رو‌به‌رو است به دلیل آن است که امام بزرگوار بنیانگذار عظیم القدر انقلاب اسلامی به عنوان یک مصلح اجتماعی با الهام از مدرسه عاشورا در این راه گام برداشتند و ملت عاشورایی ایران با الهام از مکتب اباعبدالله الحسین (ع) در این راه حرکت کردند واین انقلاب بزرگ را خلق کردند.

شناخت منکر و معروف؛ راه اساسی در تحولات سیاسی ـ اجتماعی

وی ادامه داد: اگر می‌بیند امروز دنیای اسلام؛ عراق، لبنان، یمن، سوریه، فلسطین و غزه همیشه قهرمان با قامتی بلند در برابر همه قدرت‌های مسلط جهان ایستاده‌اند و برای ملت اسلام پیروزی‌های بزرگ خلق کردند این درسی است که از مدرسه عاشورا اموخته‌اند.

امام جمعه موقت تهران گفت: مصلح بزرگ معاصر، رهبری معظم انقلاب اسلامی که امروز این حرکت عظیم جهان اسلام را راهبری می‌کنند، همه اندوخته‌های علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خود را از مکتب عاشورا گرفته‌اند و این همان ترجمه سخن حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است «انما خرجت لطلب الاصلاح في امة جدي (ص) اريد ان امر بالمعروف و انهي عن المنكر و اسير بسيرة جدي و ابي علي ابن ابي طالب (ع)».

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: راه اساسی و محوری تحولات اجتماعی و سیاسی در شناخت منکر و معروف، آراستگی به معروف، گسترش معروف در جامعه اسلامی و انسانی و ایستادگی در برابر منکر تعریف شده است و ایستادگی در برابر نظام‌های سیاسی وابسته به نظام سلطه که تداوم حرکت یزید بن معاویه هستند درسی است که ملت‌های اسلامی از مدرسه عاشورا فرا گرفته‌اند.

وی تصریح کرد: باید با حول و قوه الهی، مقاوم و استوار در این راه گام برداشت و ملت بزرگ ایران در طول هشت سال دفاع مقدس و در حماسه بزرگی که در جنگ 12 روزه تحمیلی خلق کردند در این مسیر گام برداشتند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: مردم بزرگوار و غیور و شریف غزه، مردانی که امروز با قامت بلند در برابر ایالات متحده و رژیم صهیونیستی ایستاده‌اند شاگردان مدرسه عاشورا هستند.

وی ادامه داد: تراژدی بزرگ غزه، فاجعه غیرقابل توصیف امروز این قطعه از جان، روح و حیات جامعه اسلامی در شرایطی رخ می‌دهد که شاهد سکوت و بی‌تفاوتی مرگبار کشورها، سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی هستیم. مردان، زنان و کودکان گرسنه و تشنه غزه در جست‌وجوی غذا با حضور در صف‌های بدون پایان در حملات وحشیانه صهیونیست‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

امام جمعه موقت تهران در پایان خطبه اول با تأکید بر اینکه بحران گرسنگی که در غزه با مشارکت ایالات متحده به وجود آمده است، فجیع‌ترین فاجعه انسانی تاریخ معاصر را رقم زده است، گفت: امروز شاهد این جنایت بزرگ بر بشریت و مظلوم‌ترین و مقاوم‌ترین انسان‌های تاریخ هستیم.

مسئله آب؛ بحران چندبعدی 

بنابراین گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران، ضمن توصیه خود و دیگران به رعایت تقوای الهی و با گرامیداشت یاد و خاطره عالم مجاهد و انقلابیِ در تراز، حضرت آیت‌الله طالقانی، اظهار کرد: ایشان نخستین امام جمعه ایرانِ انقلابی و اسلامی بود؛ نماد پیوند دیانت با سیاست، اخلاق با معنویت و مجاهدت با مقاومت. آیت‌الله طالقانی حدود یک دهه به‌دلیل مبارزات و فعالیت‌های انقلابی در برابر استبداد شاهنشاهی و استعمار و استکبار جهانی، زندان‌های مخوف را تجربه کرد و با قامتی استوار ایستاد و در راه دفاع از ملت بزرگ ایران خستگی‌ناپذیر بود.

وی با اشاره به بحران آب افزود: این بحران، یکی از مشکلات پیچیده و چندبُعدی کشور است و به‌دلیل تداوم خشکسالی برای پنجمین سال پیاپی، شاهد کاهش بیش از ۴۲ درصدی بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت تا این مقطع از سال آبی جاری هستیم؛ شرایطی بی‌سابقه در بیش از نیم قرن گذشته در کشور.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در این زمینه، توفیق داشتم در یکی از خطبه‌ها به‌صورت مشروح مطالبی را ارائه دهم، اما امروز فقط توصیه می‌کنم شهروندان عزیز تهران و استان تهران و سراسر کشور، هرچه می‌توانند در مصرف آب صرفه‌جویی کنند تا بتوانیم این چند هفته را با تدابیر شایسته شما مردم و مدیریت مسئولان با شرایطی مناسب پشت سر بگذاریم.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: اینکه مصرف آب شهروندان در استان تهران بیش از دو برابر استاندارد است، واقعاً شایسته ملت بزرگ ایران نیست. این مصرف بی‌قاعده در همه حوزه‌ها از جمله مشکلات اساسی اجتماعی و مدیریتی ماست که امیدوارم با تدابیر درست و همراهی شما خواهران و برادران گرامی از این مرحله نیز عبور کنیم.

فروپاشی اجتماعی، براندازی و تجزیه ایران؛ هدف جنگ ۱۲ روزه

وی هدف جنگ ۱۲ روزه را فروپاشی اجتماعی، براندازی و تجزیه کشور دانست و گفت: این جنگ به سکوی پرش ملت بزرگ ایران تبدیل شد. درخشش ایران در نبرد با آمریکا و رژیم صهیونیستی، رکوردی نو از قدرت دفاعی و تهاجمی و انسجام اجتماعی را به ثبت رساند ایران قوی و مقاوم در طی این جنگ ظاهر شد.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: جنگ ۱۲ روزه به افسانه بازدارندگی رژیم صهیونیستی پایان داد و نشریه «میدل ایست» در تحلیلی نوشت: «ایران، تصویر شکست‌ناپذیر اسرائیل را شکست.» غرب در این ۱۲ روز به این نتیجه رسید که محاسباتش اشتباه بوده و باید جنگ با ایران را متوقف کند. این تصمیم و پیشنهاد در حالی مطرح شد که ناتو به‌طور کامل در کنار رژیم صهیونیستی و پشتیبان این عملیات تجاوزکارانه بود.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه جنگ ۱۲ روزه بار دیگر این حقیقت را روشن ساخت که تنها زبانی که نظام بین‌الملل می‌فهمد، زبان قدرت است، گفت: امروز، جهان از ملت، رهبر و نیرو‌های مسلحی که در برابر دو قدرت اتمی زیاده‌خواه با اقتدار ایستادند و آنان را ناامید کردند، تجلیل می‌کند.

وی ادامه داد: رستاخیز ملی شما به رستاخیز جهان اسلام تبدیل شد. دنیای غرب، دنیای عرب و آزادی‌خواهان جهان، به احترام ملت ایران ایستادند. ایران، جان ما، جان ملت اسلام، جان آزادگان جهان و جان رزمندگان دلیر غزه، لبنان، یمن و عراق شد.

پیروزی ملت ایران؛ الهام‌بخش همه آزادگان جهان

امام جمعه موقت تهران گفت: پیروزی ملت بزرگ ایران الهام‌بخش و امیدآفرین برای همه آزادگان جهان بود. سنجش نظرات کاربران عرب‌زبان در رسانه‌های اجتماعی مانند توئیتر و فیس‌بوک نشان می‌دهد که ۷۴ درصد افکار عمومی جهان عرب از ایران در نبرد با رژیم صهیونیستی حمایت کرده‌اند. یافته‌ها نشان می‌دهد که فضای رسانه‌های اجتماعی عرب‌زبان، صحنه همبستگی با ایران است و بسیاری از کاربران، تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران را، تجاوز به امت اسلام می‌دانند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: راهبرد نظام اسلامی در قرار دادن ایران در کنار ملت‌های مسلمان منطقه، از جمله عراق، لبنان، سوریه، یمن، فلسطین و غزه، باعث شد که دنیای اسلام در کنار ملت ایران قرار گیرد و مقام معظم رهبری در جایگاه ستون اقتدار ملت ایران و ملت اسلام شناخته شود.

لزوم پاسداشت وحدت ملی

وی با تأکید بر اینکه این وحدت را باید پاس داشت و برای تحکیم ارکان آن تلاش کرد، گفت: بر اساس اطلاعات گردآوری‌شده از بیش از ۲۰ منبع رسمی عبری، عربی و غربی، جنگ ۱۲ روزه یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های راهبردی را بر تل‌آویو تحمیل کرده است. ده‌ها نقطه کلیدی نظامی، تحقیقاتی و اقتصادی، از جمله پایگاه‌های رامات دیوید، حیفا، دیمونا، اشدود و بئرالسبع هدف قرار گرفته‌اند. طبق تحلیل وال‌استریت ژورنال، در طول جنگ ۱۲ روزه، هزینه شلیک موشک‌ها، عملیات هوایی، فعال‌سازی سامانه‌های پدافندی و لجستیک، بین ۱۵ تا ۱۸ میلیارد دلار بر رژیم صهیونیستی تحمیل شده است.

امام جمعه موقت تهران افزود: اختلال و فرسایش این توانمندی‌ها، ضربه‌ای مستقیم به بازدارندگی استراتژیک تل‌آویو وارد کرده است. با سانسور بی‌سابقه رسانه‌های رسمی صهیونیستی که با مدیریت و نظارت نهاد‌های امنیتی این رژیم اعمال شده، خسارات تحمیل‌شده حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است.

وی تصریح کرد: اگر گزارش‌های واقعی و اطلاعات درست به‌دست برسد، این رقم، وحشتناک و غیرقابل‌انکار است. نشریه عبری «اسرائیل هیوم» می‌نویسد: «قدرت موشکی ایران، اسرائیل را بی‌دفاع کرده است». هرچند نهاد‌های نظامی و امنیتی کشور در آمادگی کامل برای پاسخ کوبنده به هرگونه تجاوز احتمالی قرار دارند اما به نظر می‌رسد رژیمی که در برابر قدرت تهاجمی ایران شکست سختی را تجربه کرده و هزینه‌های سنگینی را متحمل شده است، به‌خوبی این حقیقت را درک کرده که اگر مرتکب خطای محاسباتی دیگری شود، ستون فقرات اقتصاد و قدرت نظامی صهیونیست‌ها شکسته خواهد شد.

وی ادامه داد: رسانه صهیونیستی «گلیزاهال» گزارش داده است: «ایران در طول ۱۲ روز، ده‌ها حمله سایبری به شرکت‌های مرتبط با ارتش صهیونیستی انجام داده و زنجیره تأمین دفاعی اسرائیل را مختل کرده است.» در این شرایط ویژه و حساس که منطقه غرب آسیا به نفع جهان اسلام در مسیر تحولات عمیق و سرنوشت‌ساز قرار گرفته، نگاه راهبردی، جامع و چندبُعدی به شرایط داخلی کشور، رویداد‌های منطقه‌ای و جهانی، وظیفه‌ای ملی و ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای ساخت آینده‌ای پایدار و مقتدر است.

چهار عامل خلق قدرت ملی در جنگ تحمیلی اخیر 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: ما باید به این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشیم. مهم‌ترین موضوعی که نقش اساسی در تبیین مسیر حرکت و رسالت محوری ملت و دولت ایفا می‌کند، تحلیل و بررسی علل کلیدی پیروزی ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه است. باید این عوامل را شناسایی و برای حراست و تحکیم آنها تلاش کرد.

وی تصریح کرد: برادران و خواهران عزیز، نیرو‌های انقلابی، شما باید در صف مقدّم باشید. امروز این یک نیاز قطعی، ضروری و جدی است. به نظر می‌رسد چهار عامل در خلق این قدرت نقش مؤثری داشته‌اند: نخست، همبستگی ملی و انسجام اجتماعی. دوم، انسجام و هماهنگی کامل قوای سه‌گانه تحت هدایت و راهبری رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی. سوم، قدرت فرماندهی و مدیریت اقتدارآفرین فرماندهی معظم کل قوا و فرماندهان عالم، مقتدر، شجاع، کارآزموده و پرانگیزه نیرو‌های مسلح و چهارم، قدرت تسلیحاتی و نظامی پیشرفته و مدرن کشور.

وی افزود: زرادخانه پیچیده موشکی ایران، با انواع موشک‌های بالستیک با سوخت مایع و جامد، دقت فنی بالا، قابلیت مانور در داخل و خارج جو و توان گریز از سامانه‌های پیچیده و متراکم رهگیری، به‌همراه کلاهک‌هایی با قدرت تخریبی بالا و وزن پایین، جلوه‌ای از فناوری فوق مدرن ایران را به نمایش گذاشت.

ابوترابی‌فرد تأکید کرد: این جنگ، یک جنگ تکنولوژیک بود. محور‌های دوم، سوم و چهارم، اصول محوری‌ای هستند که بار سنگین آنها بر دوش مقامات ارشد، میانی، و مسئولان قوای سه‌گانه و نهاد‌های کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: صداقت، سلامت و درایت ریاست محترم جمهوری و رؤسای قوای سه‌گانه، ایران را شاهد یکی از عالی‌ترین سطوح همبستگی و انسجام در ارکان حاکمیت، تحت راهبری رهبری معظم انقلاب اسلامی قرار داده است. باید این گوهر گرانبها را پاس داشت.

وی  توصیه کرد: مسئولان کشور در مصاحبه‌ها توجه داشته باشند که واژه‌هایی که به‌کار می‌برند، معنا دارند و باید دقت کنند که واژه‌ای به‌کار نرود که به انسجام و وحدت ملی آسیب بزند.

امام جمعه موقت تهران گفت: در حوزه قدرت دفاعی، قرآن تکلیف ما را روشن کرده است: «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّکُم» یعنی قدرت دفاعی بازدارنده جمهوری اسلامی باید در مرز دانش و تکنولوژی و در بالاترین سطح قدرت قرار داشته باشد اما مهم‌ترین حوزه از عوامل خلق این پیروزی که رهبر معظم انقلاب بر آن تمرکز داشتند، همبستگی ملی و انسجام اجتماعی بود. از نخستین ساعات تهاجم دشمن، عالی‌ترین سطح از وحدت ملی و پیوند مستحکم ملت، حاکمیت و سرزمین شکل گرفت. ملت ایران باشکوه‌ترین صحنه وحدت ملی و انسجام اجتماعی را خلق کرد. رحمانیت و مقاومت به مهم‌ترین عامل وحدت ملی تبدیل شد. همه آمدند؛ پشت به پشت هم، در کنار هم، روبه‌روی قدرت‌های سلطه‌گر ایستادند و نشان دادند که فرزندان این میهن، نماد رحمت، عطوفت و گذشت نسبت به یکدیگر، و نماد صلابت و مقاومت در برابر دشمن هستند.

وی افزود: همه آمدند؛ همه اقشار، طیف‌های سیاسی، حتی منتقدان خارج از کشور، ایرانیان با جهت‌گیری‌های سیاسی و مذهبی متفاوت، در کنار یکدیگر ایستادند و به‌بیان رهبر معظم انقلاب، این وحدت بزرگ و اتحاد عظیم ملی را پدید آوردند.

ابوترابی‌فرد تصریح کرد: همه باید این سرمایه بزرگ را حفظ کنند. این ایستادن در کنار یکدیگر برای دفاع از یک حقیقت است و آن حقیقت، دفاع از کشور، نظام و ایران عزیز است. گنجینه سرمایه اجتماعی که شامل اعتماد عمومی، همبستگی ملی و مشارکت مردم در اداره امور کشور است، مهم‌ترین دارایی کشور محسوب می‌شود و باید آن را پاس داشت.

وی در پایان خطبه دوم نماز جمعه با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی، با وجود چالش‌های اقتصادی و اجتماعی، حفظ این سرمایه ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، گفت: مسئولان با شفافیت، پاسخگویی و اقدامات ملموس، اعتماد عمومی را تقویت کنند و رسانه‌ها و نخبگان جامعه نیز با پرهیز از سیاه‌نمایی، به تقویت روحیه جمعی کمک کنند. سرمایه اجتماعی، پلی برای عبور از بحران‌هاست. این سرمایه عظیم را باید قدر دانست.

انتهای پیام
captcha