کد خبر: 4370751
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۲:۰۶
معاون وزیر آموزش و پرورش:

چراغ مسابقات ورزشی در استان‌های کشور روشن شده است

محمد جعفری گفت: چراغ مسابقات ورزشی در استان‌های کشور روشن شده و این دوره از مسابقات با الگوی جدیدی برگزار می‌شود تا ضمن ایجاد انگیزه، زمینه مشارکت بیشتر دانش‌آموزان و همچنین مدیریت استعدادهای ورزشی از مرحله شناسایی تا پرورش، حفظ، نگهداری و هدایت آنان فراهم شود.

محمد جعفری، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، محمد جعفری، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش چهارشنبه ۲۸ مرداد در افتتاحیه مسابقات ورزشی دانش‌آموزی منطقه ۵ کشور به میزبانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش برای برگزاری مسابقات و جشنواره‌های ورزشی دانش‌آموزان،  اظهار کرد: یکی از برنامه‌های مهم آموزش و پرورش، به‌ویژه در شرایط جنگی، توجه به نشاط اجتماعی دانش‌آموزان، خانواده‌ها، فرهنگیان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که فعالیت‌های ورزشی در این زمینه نقش مهمی دارند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: چراغ مسابقات ورزشی در استان‌های کشور روشن شده و این دوره از مسابقات با الگوی جدیدی برگزار می‌شود تا ضمن ایجاد انگیزه، زمینه مشارکت بیشتر دانش‌آموزان و همچنین مدیریت استعدادهای ورزشی از مرحله شناسایی تا پرورش، حفظ، نگهداری و هدایت آنان فراهم شود.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش مهمترین بستر توسعه ورزش تربیتی، همگانی و قهرمانی است، افزود: اگر قرار است تیم‌های ملی کشورمان در عرصه‌های بین‌المللی پرچم جمهوری اسلامی ایران را به اهتزاز درآورند و نام و توانمندی ایران را به جهانیان نشان دهند، باید این مسیر را از دل آموزش و پرورش دنبال کنیم.

جعفری ادامه داد: مسابقات ورزشی دانش‌آموزان علاوه بر ایجاد نشاط و امیدآفرینی، بستری برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، اخلاق و مهارت‌های زندگی است و مربیان و سرپرستان باید در کنار مسائل فنی، موضوعاتی همچون احترام به خانواده و بزرگ‌ترها، گذشت، ایثار، تعهد، مسئولیت‌پذیری، اعتمادبه‌نفس و انگیزه را به دانش‌آموزان آموزش دهند.

وی با اشاره به حضور دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های ورزشی دانش‌آموزان، بیان کرد: این مسابقات از مرحله المپیادهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای آغاز شده و در مراحل بین‌ مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و کشوری ادامه پیدا می‌کند و می‌تواند به یکی از بزرگترین میدان‌های تربیت، نشاط، سلامت و امیدآفرینی برای دانش‌آموزان  تبدیل شود.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر نقش ورزش در تقویت روحیه همدلی در بین دانش‌آموزان، توضیح داد: حضور اقوام مختلف از جمله قشقایی، بختیاری و دهکردی در کنار یکدیگر و اجرای برنامه‌های مشترک، پیام همدلی و همراهی را منتقل می‌کند و نشان می‌دهد همه در کنار یکدیگر برای ایران ایستاده‌اند.

وی با اشاره به برنامه‌های آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جدید، گفت: در حوزه برنامه و محتوا، برگزاری مسابقات ورزشی یکی از برنامه‌های مهم برای ایجاد تاب‌آوری اجتماعی دانش‌آموزان و خانواده‌ها است و در کنار درس تربیت‌بدنی و فعالیت‌های ورزشی، ورزش صبحگاهی و المپیادهای ورزشی درون‌مدرسه‌ای نیز از اولویت‌های مدارس خواهد بود.

جعفری سه محور «نیروی انسانی باکیفیت»، «فضا و تجهیزات ورزشی» و «برنامه و محتوا» را از موضوعات مهم در توسعه فعالیت‌های ورزشی آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: در حوزه تجهیزات، کاروان تجهیزات ورزشی و بهداشتی با شعار «مهر با نشاط» با اعتبارات اختصاص‌یافته به استان‌ها، در نیمه دوم شهریورماه به مناطق ارسال خواهد شد.

وی همچنین از اجرای طرح «میدان همدلی» برای توسعه فضاهای ورزشی در مدارس سراسر کشور خبر داد و گفت: هدف‌گذاری شده تا سرانه فضای ورزشی مدارس از ۴۸ صدم مترمربع به ۵۸ صدم مترمربع افزایش پیدا کند و در مجموع احداث ۳ هزار فضای ورزشی طبق تفاهم‌نامه‌ها در سال آینده مورد توجه قرار گیرد.

جعفری گفت: دوره ملی «شمیم» با عنوان شبکه ملی یادگیری منابع انسانی با همکاری استان‌ها برنامه‌ریزی شده است که یکی از دوره‌های آن با محوریت «بازی و ورزش» برگزار شده و در طول سال تحصیلی برای آموزگاران پایه نیز اجرا خواهد شد.

در مجموع ۵۳۴ تیم در این دوره از مسابقات ورزشی دانش‌آموزان کشور حضور دارند

در ادامه حمیدرضا صائبی، رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی کشور، اظهار کرد: چهل و یکمین دوره مسابقات قهرمانی دانش‌آموزان پسر و سی و پنجمین دوره مسابقات دانش‌آموزان دختر در شش منطقه کشور از ۲۷ مردادماه آغاز شده و تا ۱۲ شهریورماه ادامه خواهد داشت، همچنین این مسابقات در مقطع متوسطه اول برگزار می‌شود که دانش‌آموزان پسر در هشت رشته ورزشی و دانش‌آموزان دختر در هفت رشته ورزشی با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

صائبی با بیان اینکه این دوره از مسابقات با عنوان یادواره شهدای مدرسه میناب و شهدای سراسر ایران برگزار می‌شود، گفت: شعار این دوره «همه با هم برای ایران» است و مسابقات با تأکید بر امنیت و سلامت دانش‌آموزان از منزل تا منزل برگزار خواهد شد.

رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی کشور ادامه داد: در مجموع ۵۳۴ تیم در این دوره از مسابقات ورزشی دانش‌آموزان کشور حضور دارند که ۲۸۲ تیم مربوط به بخش دختران و ۲۵۲ تیم مربوط به بخش پسران است.

وی تصریح کرد: در مجموع هفت هزار و ۳۴۶ نفر شامل دانش‌آموزان ورزشکار، مربیان، سرپرستان، داوران، عوامل فنی و اجرایی در این دوره از مسابقات ورزشی دانش‌آموزان کشور حضور دارند.

صائبی همچنین از برگزاری دو مسابقه ویژه برای دانش‌آموزان روستایی و عشایری خبر داد و گفت: این مسابقات در راستای اجرای عدالت تربیتی و توجه به دانش‌آموزان مناطق روستایی و عشایری در شهر مقدس مشهد برگزار می‌شود که شامل مسابقات فوتسال برای دانش‌آموزان پسر و دوچرخه‌سواری برای دانش‌آموزان دختر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری این رقابت‌ها فرصتی برای شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی دانش‌آموزان و فراهم کردن زمینه حضور آنان در مسیر ورزش قهرمانی کشور است.

 

انتهای پیام
captcha