حجتالاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به ظرفیت بالای حج اظهار کرد: گفت برای استفاده از این ظرفیت باید بر مشترکات تکیه شود و از آنچه موجب ایجاد تفرقه میشود فاصله بگیریم.
وی افزود: مشترکات زیادی بین مذاهب اسلامی وجود دارد که میتوان با استفاده از این ظرفیتها کارهای زیادی انجام داد؛ قبله، پیامبر، قرآن و نماز ما یکی است که در حج به نمایش گذاشته میشود، همه در یک روز به عرفات میروند و از آنجا به سمت مشعر حرکت میکنند و پس از آن به سمت منا میروند؛ در منا نیز در کنار یکدیگر بیتوته میکنند و پس از رمی جمرات همه با هم به طرف کعبه میآیند و در یک محل طواف میکنند.
ابراهیمی با بیان اینکه این اعمال به خاطر مشترکات بین مذاهب صورت میگیرد، گفت: وقتی مذهب و مفترقات مطرح نیست و همه بر مبنای دستورات اسلام این اعمال را انجام میدهند، میتوان با استفاده از ظرفیت عظیمی که با اجتماع بزرگ مسلمانان در مکه شکل میگیرد، بیشتر بر مشترکات تکیه کرد.
عضو جامعه روحانیت مبارز افزود: مسلمانان میتوانند از این ظرفیت بالاترین استفاده را برای وحدت، انسجام، یکپارچگی و حل مشکلات و معضلاتی که گریبان جهان اسلام را گرفته، داشته باشند و در موسم حج برای کمک به محرومان، مستضعفان و هدایت و ارشاد جامعه اسلامی برنامهریزی کنند و همچنین در تبیین و شناساندن برجستگیهای دین اسلام تلاش کنند.
وی با اشاره به سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب در مورد ظرفیتهای عظیم حج گفت: در این مراسم همه ملیتها در لباسی واحد در کنار یکدیگر قرار میگیرند و در یک محل طواف میکنند؛ هوا و هوسها در این تجمع از بین میرود و همه نگاهها به یک سمت است؛ این صحنه زیبایی است که خداوند در اختیار مسلمانان قرار داده تا از آن استفاده کنند.
ابراهیمی در مورد ضرورت موضعگیری مسلمانان در موسم حج علیه تکفیریها اظهار کرد: اگر یک انسان دو کلمه را بگوید بر حسب قواعد اسلامی، مسلمان است و کسی که مسلمان شد دیگر کافر نیست؛ بنابراین قاعده تکفیر بدعت و خلاف شرعی است که هم علمای اهل تسنن و هم علمای اهل تشیع آن را قبول دارند.
عضو جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: بر همین اصل لازم است علمای مذاهب اسلامی از ظرفیت حج استفاده کنند و فتوایی صادر کنند مبنی بر اینکه تکفیر مسلمانان خلاف شرع و بدعت است؛ در این صورت شاهد تحولات عظیمی در جهان اسلام خواهیم بود.
ابراهیمی افزود: مسلمانان به ویژه علما و رهبران مذاهب مختلف میتوانند با صدور بیانیهای مشترک مواضع صریح خود را نسبت به گروههای تکفیری از قبیل النصره و داعش اعلام کنند و دست آنها را کوتاه کنند.