کد خبر: 1463115
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۵

وقتی سناریوی آزادی یواشکی جای خود را به اسیدپاشی بر بی‌حجاب‌ها می‌دهد

کانون خبرنگاران نبأ/ حنانه سفرگر: وقتی سناریوی کم‌رونق آزادی یواشکی که تعداد اندک مخاطبین فریب‌خورده خود را از سفرهای تفریحی شکار می‌کرد، به بن‌بست رسید، سناریویی جدید نوشته شد: اسیدپاشی بر بی حجاب‌ها!


به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، در کنار غوغاسالاری سه نکته کلیدی وجود دارد که دست انگلیس را در پرداختن به افسانه بی‌حجابی و اسیدپاشی برملا می‌کند.



بی بی سی نخستین ارتباط دهنده اسیدپاشی با بی‌حجابی



نکته اول: نقش انکارنشدنی «بی بی سی انگلیس» در پرداختن به این افسانه است. بی بی سی اولین رسانه‌ای بود که کلمات کلیدی حجاب و اسیدپاشی را بدون داشتن کمترین سندی در کنار هم آورد و سخنان روحانیت و دلسوزان نسبت به امر حجاب را در کنار تیتر یک خبر حادثه‌ای چینش کرد.



اگر مشتری صفحه حوادث باشید مطمئنا می‌دانید که جرم اسیدپاشی در سال‌های گذشته نیز نمودهایی داشته که گهگاه به مراتب سنگین‌تر و خشن‌تر از حوادث اصفهان بوده‌اند اما جالب است که چنین رسانه‌هایی هرگز و هرگز به آن اخبار و حوادث نپرداخته‌اند.



سناریوی مشابه‌ای که جایزه اسکار گرفت



امروز دست‌اندرکاران این شایعه دقیقا همان مسیری را طی می‌کنند که پیش از این در سال 2012 رفته‌اند. قصه‌ای که پیش از این در کشور پاکستان از آن رونمایی شد و با کاراکترهای اسیدپاشی، حجاب و القاعده مطرح شد و پس از غوغای رسانه‌ای در جراید پاکستان، مستندی از آن ساخته شد که در آن، یک پزشک «انگلیسی» را منجی قربانیان اسیدپاشی در پاکستان معرفی می‌کند که از قضا همین مستند تحت عنوان «saving face» برنده جایزه اسکار 2012 هم می‌شود!



عمل کردن به این ضرب‌المثل «انگلیسی» که منسوب به چرچیل است: «حقیقت تا چکمه‌هایش را بپوشد، دروغ نیمی از جهان را دور زده است!» آری دست‌اندرکاران این فتنه سوار بر مرکب لنگ دروغشان، در حالی بی‌راهه خود را طی می‌کنند که حقیقت امربه معروف، حتی چکمه‌هایش را در نیاورده بود تا بخواهد آن را دوباره بپوشد!



امام حسین(ع) طلایه‌دار امر به معروف



امر به معروف افتخار برانگیزترین واجب اسلامی است که در آن همه را به نیکی دعوت می‌کنیم و مایه بالندگی است که بر تمام مسلمین واجب باشد، بهترین بودن را امر کنند. این واجب الهی که طلایه‌دار آن، سرور و سالار شهیدان، حسین بن علی(ع) است، در تمامی کتب و متون دینی و رسائل علمای اسلام و مراجع عظام سفارش و بر آن تأکید شده است.



در کنار آن نیز نهی از منکر قرار دارد که به مرتکبان اعمال زشت سفارش می‌کند تا دست از آن بردارند. نهی از منکر بال دیگر امر به معروف است که اسلام آن را برای تعالی روح بشر پیش‌بینی کرده است و اتفاقا یکی از مهم‌ترین بازخوردهای نهی از منکر، حذف ناامنی و جرم‌خیزی از جامعه است.



نظر برخی مراجع تقلید



آنچه اکنون مهم است درمان قربانیان این فجایع و پیگیری هرچه زودتر بانیان آن است؛ در کنار آن برای روشنگری درباره سناریوی از پیش‌ شکست‌خورده انگلیسی، پاسخ مراجع عظام درباره جرم نابخشودنی اسیدپاشی را مرور می‌کنیم؛



آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی:



این جنایت از بد‌ترین جنایاتی است که در میان شیطان‌صفتان رایج شده و چنانچه موردی باشد در مواردی قصاص و نسبت به مواردی دیه سنگین دارد و اگر کسی آن را به‌طور گسترده و متعدد مرتکب شود، عنوان مفسد فی‌الارض به خود می‌گیرد که حکمش اعدام است.



آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی:



1) در مواردی قصاص و در مواردی دیه است، 2) حاکم شرع جامع‌الشرایط تعیین می‌کند و 3) اگر اسیدپاشی اولی موجب قتل نشده اعدام مورد ندارد. والله اعلم. ۲۵ جمادی‌الاول ۱۴۳۳



آیت‌الله موسوی اردبیلی:



چنانچه با علم و عمد باشد هر مقدار که مجنی علیه مورد جنایت قرار گرفته، اگر قصاص ممکن باشد حق اوست که قصاص کند والا مورد دیه و ارش است، کما اینکه در شبه عمد و خطا نیز مورد دیه و ارش است.

حنانه سفرگر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۸/۰۳ - ۱۳:۳۹
0
0
الحمدلله ^_^
captcha