محمد سلگی، دبیر طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران، در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) درباره اقدامات انجام شده در رابطه با این طرح گفت: در استانهای مختلف ستاد طرح انتخاب شهر نمونه کتاب تشکیل شده است و تعدادی از شهرها طرحهای خود را ارسال کرده اند و تعداد دیگر نیز در حال آمادهسازی طرحهای خود هستند.
وی با بیان اینکه این طرح 15 دیماه به پایان میرسد، افزود: با توجه به اینکه بسیاری از شهرها برای تشکیل شوراها و ستادهای خود نیاز به زمان بیشتری داشتند، ضمن اینکه برخی طرحها هم نیازمند پختگی و دقت عمل بیشتری بودند.
سلگی گفت: طی این مدت شهرهای زیادی خواستار شرکت دراین طرح بودند که چون فعالیتشان را دیرتر آغاز کرده بودند، برای کامل کردن طرحهای خود از ما تقاضای زمان بیشتری داشتند و ما این فرصت 15 روزه را دراختیار شهرها قرار دادیم تا هم کسانی که کارشان را آغاز کردهاند بتوانند مروری بر طرحهایشان داشته باشند و کاستیها و ضعفهای احتمالی آن را رفع کنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه طرحهای مربوط به هر استان پس از جمعآوری آنها از طریق ادارات ارشاد به تهران ارسال خواهند شد، از این رو به طور دقیق مشخص نیست که طرح ها از کدام استانها یا شهرها بیشتر یا کمتر ارسال شده و یا نشده است، به همین دلیل اعلام کردیم که 15 دی ماه آخرین مهلت ارسال طرح هاست.
سلگی در ادامه گفت: فعالیتهای زیادی در این راستا در حال انجام است و همکاران ما در دبیرخانه ارسال این طرحها را پیگیری میکنند و از سوی دیگر پاسخگوی ابهاماتی هستند که در زمینه تکمیل فرمها وجود دارد تا طرحها با اطمینان بیشتری ارسال شوند.
وی تصریح کرد: هر موضوعی که مربوط به کتاب است و در شهرها وجود دارد و یا میتواند در آینده وجود داشته باشد، میتواند در این طرح مورد توجه قرار گیرد و افراد آن را در قالب طرح ارسال کنند.
سلگی یادآور شد: این طرح دو بخش دارد، یک بخش مربوط به مجموعه کارهایی است که تا به حال انجام شده و بخش دیگر مجموعههایی کارهایی است که میتواند عملی شود؛ چرا که این طرح ها قرار است به عنوان سرمشق و الگوی شهرهای دیگر باشند. از این رو جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران به نوعی سرآغاز اجرای این طرحهاست. به عنوان مثال شهری کاندیدا و سپس انتخاب شده است و قرار است طرحهایی در رابطه با کتاب در آن اجرا شود؛ به همین دلیل کار این طرح با انتخاب یک شهر به پایان نمیرسد.
وی با بیان اینکه اجرای این طرحها برعهده شهرداری و اداره ارشاد هر شهر است، بیان کرد: اجرای تمام این طرحها دولتی نیست و بخش خصوصی و غیردولتی مانند تشکلهای نشر نیز میتواند در این زمینه مشارکت داشته باشد.
سلگی در ادامه در پاسخ به اینکه آیا قرار است این طرح هر سال برگزار شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه زمانی برای اجرای طرحها مورد نیاز است، در ابتدا این طرح به صورت دوسالانه برگزار خواهد شد و در دورههای بعد احتمال دارد به صورت سالانه باشد. همچنین خلأهایی در طرح هست که این رفع آنها نیاز به زمان دارد تا آن را با قوت بیشتری اجرا کنیم و اهدافی که در راستای اجرای این طرح وجود دارد، دست یابیم.
دبیر طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران درباره انتخاب هیئت داوران این طرح گفت: ترکیب هیئت داوری به معاون فرهنگی وزیر ارشاد پیشنهاد شده اند و به زودی احکام آنها صادر میشود. در این زمینه هفت نفر را برای هیئت داوری پیشنهاد کردیم و امیدواریم همه آنها انتخاب شوند.
سلگی در پایان درباره برگزاری آئین اختتامیه این طرح گفت: مراسم پایانی دوم اسفندماه امسال در تهران برگزار خواهد شد.