بقعه خواهر امام(س) در رشت؛ از تحریف ویکی‌پدیا تا واقعیت + عکس
کد خبر: 2874719
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۶

بقعه خواهر امام(س) در رشت؛ از تحریف ویکی‌پدیا تا واقعیت + عکس

کانون خبرنگاران نبأ/ حنانه سفاگر: بقعه فاطمه اُخری(س)، خواهر امام رضا(ع) در شهر رشت قرار دارد که برخلاف ذکر منابع اصیل که آن را بقعه «خواهر امام(س)» نامیده‌اند، نام لاله شوی نیز برآن گذاشته شده است که ویکی‌پدیا عبارت تحریف‌شده و توهین‌آمیز «لال شوی» را درباره این بقعه در منابع خود آورده است.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، سبط بن جوزی به هنگام شماردن خواهران تنی حضرت رضا(ع) و اولاد امام موسی کاظم(ع) از چهار دختر به نام فاطمه یاد کرده است: فاطمه کُبری(س)، فاطمه وُسطی (س)، فاطمه صُغری(س)،  فاطمه اُخری(س).

علامه مجلسی نیز به پیروی از ابن جوزی در بحارالانوار از فواطم اربعه یاد کرده است؛ حضرت معصومه(س)، همان فاطمه کبری است که بارگاه ایشان در شهر قم واقع است. گفته می‌شود که بارگاه حضرت فاطمه وُسطا(س) در شهر اصفهان وجود دارد، مزار حضرت فاطمه صُغری(س) مشهور به بی‌بی هیبت در کشور آذربایجان (بادکوبه)  بوده و بارگاه مبارک فاطمه اخری(ع) در شهرستان رشت و در منطقه خواهر امام در نزدیکی خیابان استاد مطهری واقع است.

تاریخ تولد فاطمه اخری(س) 971 هجری و تاریخ وفات ایشان 995 هجری قمری است. علامه مجلسی به پیروی از سبط ابن جوزی در کتاب «بحار الانوار» از فواطم اربعه یاد کرده است و در مورد ‏فاطمه اُخری می‌نویسد: «و فی رشت مزار یُـنسَب إلی فاطمة ‏الطاهرة أخت الرّضا(علیهما السّلام)؛ و در رشت مزاری است که ‏به فاطمه طاهر، خواهر امام رضا(ع) منسوب است‎».

در باور مردم گیلان، وی به همراه برادرانش سید جلال‌الدین اشرف و میر شمس‌الدین(ع) به گیلان مهاجرت ‏کرد و در زمان حکومت سیّد در رشت، از دنیا رفته است‎.‎

اگر بخواهیم از متون تاریخی معاصر در ارتباط با بقعه متبرک حضرت فاطمه اخری(س) تحقیق کنیم، قریب به اتفاق آن‌ها نام دیگر این بقعه را لاله‌شوی نامیده‌اند، اما برخی از این هم پا را فراتر نهاده و گفته‌اند پیش از آنکه بقعه حضرت «خواهر امام» نامیده شود، «لاله شوی» خوانده می‌شد!

آیا لاله شوی همان خواهر امام است

یکی از منابعی که عبارت لاله شوی از آن استناد شده صفحه 220 و 221 از کتاب «تاریخ گیلان و دیلمستان» تألیف سید ظهیرالدین مرعشی است که در سال ٨٨٠ قمر

انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
-
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۲ - ۱۲:۴۲
1
7
خیلی جالب بود. تشکر از اطلاع رسانیتون
محسن
|
-
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۳ - ۰۸:۱۷
6
2
سخن امام درباره آمریکا و اسرائیل با توجه به این مطلب خیلی برام جالب بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۹/۱۷ - ۱۸:۳۱
1
11
سلام چه طور این خانم خواهر امام رضا است ولی تاریخ تولد ایشان سال 971قمری است؟
پاسخ ها
سفاگر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳۹۵/۰۹/۲۲ - ۱۳:۴۰
سلام. ممنون از سوال بجا و درستتون. بله با مطالعه ی بیشتر این نکته رو تصحیح می کنم که تاریخ ولادت حضرت فاطمه اُخری به هجری 179 و سال وفات ایشان 203 است. منبع: فاطمه اُخری تالیف محمد مهدی فقیه محمدی جلالی(بحرالعلوم) گیلانی-صفحه ی 75 . منبع تاریخ 971 هم سایت های ظاهرا معتبر اینترنتی بود. از دقت شما سپاسگزارم.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۷/۰۳/۲۳ - ۰۱:۰۵
3
10
با سلام،چرا با وجود اینکه فاطمه اخری هم مانند حضرت معصومه س خواهر تنی امام رضا بودن اینچنین غریب و گمنام شدن؟یا خواهرهای دیگر آقا؟
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۳ - ۰۹:۵۵
1
6
سلام ممنونم از اطلاع رسانی درست شما
captcha