حجتالاسلام والمسلمین حمید جزایری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: در نظام جدید آموزشی حوزه و در زمینه تدوین کتب جدید آموزشی، توجه خاصی به قرآن صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این توجه در راستای توسعه فرهنگ قرآنی در حوزه انجام شده است، تصریح کرد: نخستین کار، تدوین کتب تخصصی قرآنی است که برای آشنایی طلاب با مباحث قرآنی تدوین شده است که از آن جمله می توان به کتاب آشنایی با مفاهیم قرآن اشاره کرد که برای اولین بار در حوزه منتشر میشود.
مدیر مرکز تدوین متون درسی حوزه گفت: از دیگر کتبی که میتوان در این زمینه برشمرد، تدوین کتاب تجوید قرآن تالیف حجتالاسلام والمسلمین شهیدی و کتاب روشهای تدریس تجوید قرآن است.
وی اظهار کرد: رویکرد دوم در توجه به قرآن در متون درسی حوزه، رویکردی است که در آن مباحث قرآنی در کتب دیگر جانمایی میشود؛ در این زمینه مباحث قرآنی در کتب مختلف درسی حوزه درج شده است.
جزایری بیان کرد: در این زمینه میتوان به دروسی مثل صرف و نحو و ادبیات اشاره کرد که استنادات آموزشی آن با مصادیق قرآنی بیان شده است.
استناد به 500 آیه قرآن
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: به عنوان مثال در کتاب صرف 2 که طلاب در یک ترم آن را مطالعه میکنند، مصادیق آموزشی با استفاده از 500 آیه قرآنی بیان شده است.
جزایری اظهارکرد: خوشبختانه گرایش جدید در زمینه آموزش قرآن در حوزه با توسعه این فعالیتها در همه بخشها، نویدبخش جریان تازهای است که میتواند به گسترش مباحث قرآنی به شکل نهادینه شده در ذهن طلاب کمک کند.
وی گفت: واحدهای درسی قرآنی نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست و رشد چشمگیری داشته است و در این زمینه بیش از 30 واحد قرآنی به نظام آموزشی حوزه اضافه شده است.