کد خبر: 3470404
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹
ابراهیم کلانتری عنوان کرد:

دلیل دشواری درس انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها

گروه دانشگاه: رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران با بیان اینکه سخت‌ترین درس در میان همه دروس معارف اسلامی، درس انقلاب اسلامی است، گفت: این دشواری از آن جهت است که دانشجو توقع حل تمام مشکلات جامعه را در این درس دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم کلانتری، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران و رئیس انجمن علمی معارف اسلامی صبح امروز،‌ ششم بهمن‌ماه در نشست علمی انقلاب اسلامی و تحولات منطقه که با حضور اساتید درس انقلاب اسلامی در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، با خیر مقدم به اساتید انقلاب اسلامی در دانشگاه‌های کشور و با تبریک به‌مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در همه دروس معارف اسلامی که برای دانشجویان ارائه می‌شود شاید سخت‌ترین درس، درس انقلاب اسلامی باشد.
وی افزود: از این جهت که با مسائل روز جهان مرتبط می‌شود و دانشجو توقع حل تمام مشکلات جامعه را در این درس دارد و حقیقتاً موضوع درس انقلاب، حل مشکلات جامعه نیست اما این توقع در مخاطب ما وجود دارد.
کلانتری اظهار کرد: نسلی که امروز مخاطب ما هستند در گردونه انقلاب نبوده‌اند که از نزدیک مسائل را ببینند و نه اینکه بعد از انقلاب مسائل مهم را درک کرد‌ه‌اند، به همین خاطر کار سخت‌تر می‌شود؛ لذا می‌طلبد که این نشست‌ها برگزار شود و در مورد مهم‌ترین بحث‌ها صحبت شود.
واکنش متناسب با حقیقت با استفاده از بهترین روش‌های ارائه
رئیس دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران عنوان کرد: بهترین روش‌های ارائه هم واقعاً مهم هستند، مهم است که سخن حق با کدام روش به مخاطب عرضه شود تا واکنش متناسب با آن حقیقت را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به اهداف این نشست، بیان کرد: هدف آن است که از زبان مسئولان، در جریان مهم‌ترین جریان‌های منطقه قرار بگیریم، همچنین انتخابات از مهم‌ترین فعالیت‌های سیاسی سال جاری است که آن هم جزء دستور کارمان است. در مجموع نشستی که می‌تواند کمک کند تا اساتید با دست پر اینجا را ترک کنند.
بنا بر این گزارش، در ادامه شفیعی، معاون راهبردی وزارت اطلاعات با بیان اینکه مقام معظم رهبری اخیراً روی بحث نفوذ تأکید بسیاری داشته‌اند، گفت: مسئله نفوذ، ماهیت و روش‌های آن بسیار قابل توجه هستند.
مسئله تهدیدات پس از برجام
وی با طرح مسئله تهدیدات پس از برجام، بیان کرد: در آستانه سالگشت انقلاب اسلامی هستیم، ان‌شاءالله مبلغ انقلاب اسلامی باشیم، در حال حاضر یکی از مهم‌ترین سؤالات این است که آیا پدیده برجام تأثیری بر الگوی تهدیدات گذاشته است یا خیر؟ مهم‌ترین سؤال برای ما چنین سؤالی است که اتفاقی با عنوان برجام صورت گرفته و با هدایت و نظارت مقام عظمای ولایت هم صورت گرفته، ولی در عین حال مملو از تهدید و فرصت است.
شفیعی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در مورد موضوع نفوذ، تقریباً از پس از زعامتشان به تناسب شرایط کلید واژه نفوذ افزایش یا کاهش داشته است؛ در بعضی از مواقع این کلیدواژه بیشتر می‌شود.
وی با اشاره به تبارشناسی تهدیدات، گفت: در الگوی تهدیدات با دو شاخص تغییر و تداوم پس از انقلاب سر و کار داشته‌ایم، بخش عمده‌ای از تهدیدات، مستمراً ادامه داشت ولی بخشی از تهدیدات تغییراتی را ایجاد کرده است. ما از میان ده‌ها پرونده، روی یک پرونده با دشمن بر سر یک میز نشسته‌ایم و توانسته‌ایم به حقوق مورد نظرمان برسیم. به دلیل اهمیت موضوع برجام، می‌توان با برشی، تهدیدات را یک مقدار به قبل و بعد تقسیم کرد.
معاون راهبردی وزارت اطلاعات به استراتژی‌های آمریکا در قبال ایران اشاره کرد و گفت: تعامل و فشار استراتژی اول آمریکا نسبت به ایران است، استراژی براندازی در شرایط حال حاضر ایران ممکن نیست، حداقل تا سال 2020 استراتژی فشار و تعامل است.
وی ادامه داد: دومین استراتژی به دلیل اهمیت یافتن مضاعف شرق آسیا، به ویژه چین است که یک جابجایی قدرت را انجام می‌شود، متأسفانه برخی از کسانی که داخل هم هستند کاری می‌کنند که به نفع دشمن شود، مثلاً اقدام غلط در مورد سفارت عربستان شرایط را به نفع عربستان برگرداند.
شفیعی افزود: درگیر کردن جمهوری اسلامی ایران استراتژی دیگرشان است، آمریکایی‌ها دوست دارند ایران در مسائل کشورهای منطقه در راستای اهداف آن‌ها ورود کند.
وی گفت: نکته بعدی بحث نفوذ است. ‌الگوی تهدیدات ما، سخت و نیمه سخت، تهدیدات هویتی معطوف به امنیت هستی‌شناختی و تلاش برای تغییر مسیر توافق شده هسته‌ای است. نیم نگاهی به حوادث انتخابات دارند و تلقی‌شان این است که در این انتخابات، اتفاقاتی خواهند افتاد.
معاون راهبردی وزارت اطلاعات با بیان اینکه نفوذ موضوع امروز نیست و از گذشته هم بوده است، بیان کرد: نفوذ فکری و فرهنگی، نفوذ سیاسی، نفوذ امنیتی و نفوذ اقتصادی به ترتیب دارای بیشترین اهمیت هستند. نفوذ فکری و فرهنگی از جنس گفتمانی است و این نوع نفوذ مهم‌تر از بقیه هستند. نمونه این نوع نفوذ تلاش برای تبدیل آمریکای دشمن به آمریکای دوست است.
شفیعی گفت: نفوذ راهبردی فرآیندی نرم و آرام است که دلالت‌های گفتمانی بی‌خاصیت می‌شود.
captcha