کد خبر: 3529253
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۶

نفرات برتر جشنواره قصه گویی قرآنی «سَبَق» در کاشان معرفی شدند

کانون خبرنگاران نبأ:‌ دومین جشنواره قصه‌گویی قرآنی «سبق» با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، مراسم اختتامیه دومین جشنواره قرآنی «سبق» با استقبال چشمگیر قرآن‌آموزان و خانواده‌های کاشانی با حضور مسئولان فرهنگی و مدیران شهرستان در فرهنگسرای مهر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان برگزار شد.
رشد چهار برابری شرکت‌کنندگان دومین جشنواره قصه‌گویی قرآنی سبق
مجتبی رضازاده، مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان در ابتدای این مراسم با اشاره به رشد چهار برابری دومین جشنواره قصه‌گویی قرآنی «سبق» نسبت به دوره نخست از نظر میزان استقبال مردمی، اظهار کرد: این امر نشان‌دهنده علاقه خانواده‌ها به‌ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان کاشانی به موضوع قصه‌های قرآنی است.
وی با اشاره به کارکرد تربیتی داستان‌های قرآنی، تأکید کرد: قصص قرآنی و بیان زندگی ائمه اطهار(ع) و انبیای الهی بدون شک می‌تواند در ذهن کودکان و نوجوانان تأثیرات معنوی بسزایی داشته باشد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، قصه‌گویی بزرگان خانواده در روزگاران گذشته را یادآور شد و افزود: در جامعه کنونی که همه چیز تحت تأثیر دنیای تکنولوژی و عرصه فضای مجازی است کمتر مجال سخن گفتن و به‌ویژه قصه‌گویی برای والدین و موی سپیدان خانواده را میسر می‌کند امری که در صورت وقوع می‌تواند تقویت ذهنی و بنیه فرهنگی فرزندان را به ارمغان آورد.
لزوم روایت زندگی مشاهیر و مفاخر کاشان
مشاور شهردار کاشان، روایت زندگی مشاهیر و مفاخر کاشان را زمینه ضروری دیگر قصه‌گویی دانست و عنوان کرد: دارالمؤمنین به‌عنوان مهد تشیع و سرزمین مفاخر و مشاهیر گنجینه‌های معنوی ارزشمندی از نام‌های بزرگ نظیر علامه فیض کاشانی‌ها و علامه ملا مهدی و احمد نراقی‌ها در خود جای داده است که معرفی سیره و شیوه زندگی آنها می‌تواند بسیار آموزنده و در عین حال جذاب باشد.
رضازاده از تأسیس مؤسسه فرهنگی شهر در سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان خبر داد و گفت: یکی از بخش‌هایی که در این مجتمع فرهنگی تعبیه شده «مکتب خانه» است که در واقع کارگاه قصه‌گویی است و در سه حوزه قصه‌گویی قرآنی، داستان‌های ائمه اطهار و پیامبران و مفاخر و مشاهیردارالمؤمنین فعالیت می‌کند و خانواده‌ها می‌توانند برای ثبت نام فرزندان خود در این کارگاه‌ها به سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان مراجعه کنند.
وجود 208 قطعه داستانی در قرآن کریم
علی خانجانی، پژوهشگر برجسته و یکی از اساتید عرصه قصه‌گویی در این آئین بیان کرد: قصه‌گویی هنر کلامی است که قدمت تاریخی دارد و می‌توان کاربرد آن را از زمان پیدایش زندگی غارنشینی انسان مشاهده کرد.
وی با اشاره به کاربرد قصه‌گویی در کلام وحی، عنوان کرد: خداوند در قرآن کریم بارها نه تنها از قصه‌گویی بهره برده بلکه خود را در به‌عنوان یک قصه گو معرفی ساخته است.
مؤلف کتاب هنر قصه‌گویی تصریح کرد: بر اساس تحقیق کارشناسان، در قرآن کریم 208 قطعه داستانی وجود دارد که خداوند بر اساس این رویکرد سعی در بیان مفاهیم و پیام های خویش به بندگانش می‌کند.
خانجانی، انتقال مفاهیم تربیتی، تقویت روابط خانوادگی و صله ارحام، ترویج فرهنگ مطالعه، گسترش دایره واژگان و آرامش خاطر را از جمله کارکردهای قصه‌گویی برشمرد و مزیت‌های دیگر این مهارت را در الگوهای رفتاری متذکر شد.
برگزاری کارگاه قصه‌گویی با حضور مربیان و معلمان
در ادامه فاطمه سادات سیداصفهانیان به عنوان عضو هیئت داوران بیانیه پایانی این هیئت را قرائت کرد و همچنین سه نفر از منتخبان جشنواره به اجرای برنامه قصه‌گویی پرداختند و داستان‌های قرآنی را با شیوه نمایشی جذاب ارائه کردند.
در پایان علاوه بر تقدیر از استاد خانجانی، هیئت داوران و فعالان جشنواره، نفرات برتر در سه رده سنی «کودکان و خردسالان»، «نوجوانان» و «جوانان و بزرگسالان» معرفی و از برگزیدگان تجلیل شد.
در رده سنی خردسالان و کودکان، سپیده شاکری رتبه نخست را کسب کرد، فاطمه کریمی به جایگاه دوم رسید و نازنین زهرا کویری و مبینا رحیم‌نیا به‌طور مشترک سوم شدند؛ در رده سنی نوجوانان محمد صالح صمیمی، حنانه مؤمنی، ریحانه اصولی به ترتیب حائز رتبه‌های اول تا سوم شدند و رده سنی بزرگسالان عطیه توکلی‌پور مقام نخست، محبوبه پوربرات رتبه دوم و اسما آقابیگی جایگاه سوم را به دست آوردند؛ همچنین سوین بیگ و طاهره پایدار شایسته تقدیر شناخته شده و جوایزی ارزنده به آنها اهدا شد.
یادآور می‌شود، دومین جشنواره قصه‌گویی «سبق» به همت فرهنگسرای معراج کاشان و با همکاری آموزش و پرورش، اداره تبلیغات اسلامی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کاشان برگزار شد.
جواد کریمی
captcha