صبوری استاد را در برابر قرآن‌آموزان ضعیف می‌ستایم + عکس
کد خبر: 3684258
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۸
شاگرد جلسه قرآن محمدصادق بهشتی:

صبوری استاد را در برابر قرآن‌آموزان ضعیف می‌ستایم + عکس

گروه جلسات و محافل: جلسه محمدصادق بهشتی از معدود جلسات قرآنی تهران است که برای همه شرکت‌کنندگان در سنین و سطوح مختلف، فرصت تلاوت قرآن فراهم است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، دارالقرآن ائمه بقیع(ع) از سال 1390 میزبان مشتاقان یادگیری تلاوت قرآن است. جلسات این مجموعه پنج‌سالی است که با حضور محمدصادق بهشتی در حال برگزاری است.
برای تهیه گزارش از این جسله قرآنی، اولین صحنه‌‌ای که هنگام ورود به دارالقرآن توجه را جلب می‌کند، تابلویی از تصویر تعدادی از شهدای روستای موسی‌آباد شهرستان آشتیان است که همیشه جلسه با یاد و خاطره آن‌ها آغاز می‌شود.

صبر استاد را در برابر قرآن‌آموزان ضعیف می‌ستایم + عکس

بهشتی، مدرس جلسه، در ابتدا، آیات ابتدایی سوره مبارکه شوری را به روش تحقیق تلاوت کرد و مورد تشویق اعضاء جلسه قرار گرفت و سپس به بیان و شرح نکاتی پیرامون آیات تلاوت شده براساس تفسیر نمونه پرداخت و در ادامه از حاضران این سوال را پرسید که با توجه به آیه هفت سوره شوری و بیان عبارت «لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى‌ وَ مَنْ حَوْلَها» این شبهه ممکن است مطرح شود که رسالت پیامبر اکرم(ص) فقط مختص منطقه جغرافیای خاصی(مکه مکرمه) بوده و نقاط دیگر را در بر نمی‌گیرد؟ و در ادامه بهشتی خود به این پرسش پاسخ داد و متذکر شد: قریه به معنای شهر و مکان آباد است و قری جمع قریه است و با اشاره به اینکه در موضوع دحوالارض، اولین نقطه‌ای که زمین از آن شروع به آبادانی و حیات کرده مکه بوده و این آبادانی‌ها به سایر نقاط جهان می‌‌رود پس رسالت پیامبر(ص) نیز به همین صورت از مکه آغاز شده و تمامی نقاط جهان را در بر می‌گیرد.
پس از بیان این نکات توسط بهشتی، حاضران به نوبت به تلاوت آیات درس به شیوه تدویر پرداختند و بهشتی نکات لازم درباره بحث تجوید و روان‌خوانی را متذکر شد. در این میان آقای عسکری که از اعضاء قدیمی و ثابت جلسه است، تلاوت خود را با الهام از سبک استاد منشاوی ارائه داد در این بین بهشتی به بیان نکات لحنی این تلاوت پرداخت و درباره شیوه انتقال مقام‌ها توضیح داد.

محمد صادق بهشتی مدرس قرآن

در ادامه جلسه، متین عشوری، از جوانان حاضر در جلسه به تلاوت آیاتی به سبک استاد راغب مصطفی غلوش پرداخت که تحسین حاضران را در پی داشت و یاد آن استاد فقید را در جلسه تداعی کرد. در انتها توسط یکی دیگر از اعضای جلسه، تلاوت پایانی صورت گرفت و جلسه با پذیرایی از حاضران به اتمام رسید.

پس از پایان جلسه، گفت‌وگوی کوتاهی با سه نفر از اعضای فعال جلسه داشتیم از جمله؛ متین عشوری که در یک جمله گفت: از کودکی عاشق تلاوت‌های راغب مصطفی غلوش بودم و سال‌هاست که فقط از سبک استاد غلوش بهره می‌برم.

همچنین عسکری، از میان‌سالان جلسه از اولین حضور خود در این جلسه قرآن گفت و افزود: برای نخستین بار، استاد بهشتی را در جلسه استاد مجید داودی ملاقات کردم و مجذوب تلاوت و اخلاقشان شدم. عسکری مهمترین ویژگی جلسه بهشتی را این می‌داند که همه شرکت‌کنندگان در آن فارغ از سن و میزان اطلاعاتشان از قرائت قرآن به تلاوت می‌پردازند و نوبت به همه می‌رسد و مدرس جلسه نیز نکات مربوط به هرکس را به او متذکر می‌شود. عسکری از صبر و حوصله‌ای که بهشتی در شنیدن تلاوت‌ها و بیان نکات آن‌ها دارد، می‌گوید و نیز بارها شده دیگر اعضا یا خود من نتوانسته‌ایم نکات تجویدی یا لحنی را به درستی رعایت کنیم، اما استاد با صبر و حوصله به آموزش و تمرین ادامه می‌دهد.

صبر استاد را در برابر قرآن‌آموزان ضعیف می‌ستایم + عکس

در ادامه به سراغ حمید شریفی از خادمان دارالقرآن ائمه بقیع رفتیم. شریفی از دو سال ابتدایی تشکیل دارالقرآن می‌گوید که خودش جلسه را اداره می‌کرد و این مکان توسط هیئت امنای حسینیه و اعضاء انجمن فرهنگی ـ مذهبی شهدای موسی‌آباد آشتیان در اختیارشان قرار گرفته است. به گفته شریفی تنها منبع هزینه‌های جلسه، خیرین هستند و هرکس در حد توانایی خود به جلسه کمک می‌کند.

یادآور می‌شود، جلسه محمدصادق بهشتی روزهای یکشنبه از ساعت 19 تا 17 به نشانی تهران، خیابان پیروزی، خیابان سی متری نیروی هوایی، بالاتر از پمپ بنزین، بن‌بست بهاران، دارالقرآن ائمه بقیع(ع) برگزار می‌شود.

captcha