کد خبر: 3698343
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۷
خاکی:

7 تا 9 درصد بچه‌های تهرانی در مهدکودک استاندارد حضور دارند

گروه جامعه ــ معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران ضمن هشدار نسبت به اینکه در استان تهران بین هفت تا 9 درصد بچه‌ها در مهدهای استاندارد حضور دارند، هشدار داد: بخش قابل توجهی از بچه‌های ما از آموزش‌های رسمی و مدون به دور هستند.

فقط 7 تا 9 درصد بچه‌های تهرانی در مهدکودک استاندارد حضور دارند

 

احمد خاکی، معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران در گفت‌وگو با ایکنا؛ با ابراز نگرانی شدید از کمبود مهدهای کودک استاندارد در استان تهران، گفت: حضور بچه‌های ما در مهدهای کودک نسبت به سایر کشورهای جهان بسیار پایین است. یعنی در استان تهران بین هفت تا 9 درصد بچه‌ها در مهدهای استاندارد حضور دارند و این یک درد و دغدغه است.

وی تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم؛ اگر می‌خواهیم فرزندان ما از یک رشد اخلاقی، اجتماعی، جسمی و روحی مناسب برخوردار باشند باید در مهدهای کودک حضور داشته باشند.

فعالیت مهدهای کودک غیر استاندارد با محتوای آموزشی نامناسب

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران با ابراز تأسف از فعالیت مهدهای غیر استاندارد که محتوای آموزشی درستی ندارند، گفت: در حالی که بهزیستی سالیان سال است که در حوزه محتوای آموزشی مهدهای کودک مطالعه، کارهای علمی و تحقیقاتی و عملیاتی انجام می‌دهد و مهدهای کودک تحت نظارت خود را به این تجربیات مجهز کرده است، اما یک نهاد نوپا می‌آید و برای تأسیس مهدکودک‌هایی مجوز می‌دهد که از نظر ما بی‌ارزش هستند و محتوا و مطالب آموزشی ندارند و رشد بچه‌ها را با مشکل روبه رو می‌کنند.  

وی ادامه داد: باید حساسیتی ایجاد شود که اول خانواده‌های ما بچه‌ها را برای مهدها آماده و در مهدهای استاندارد و مجوزدار ثبت نام کنند و از همه مهم‌تر شهرهای تازه تأسیس هم مهدکودک داشته باشند. اکنون اکثر شهرهای جوان ما که در حاشیه شهرهای بزرگ و یا در مسکن‌های مهر و ...ساخته شده‌اند، فاقد فضای آموزشی مهد هستند و هیچ پیش‌بینی برای تأسیس مهدکودک نشده و این زنگ خطری است برای جامعه ما که بخش قابل توجهی از بچه‌های ما از آموزش‌های رسمی و مدون به دور هستند.

خاکی از فعالیت 800 مهدکودک در استان تهران خبر داد و گفت: ما 45 هزار کودک را پوشش می‌دهیم که در قبال جمعیت یک میلیون و 200 هزار نفری رقم بسیار کمی است که باید به سمت پوشش کل جمعیت کودکان تهران در مهدهای کودک حرکت کنیم.

حتی اگر مادر خانه‌دار است هم باید بچه به مهدکودک برود

وی با تأکید بر اینکه حتی اگر مادر خانواده، خانه دار است و امکان نگهداری از فرزند خود را دارد بازهم حتماً باید برای دریافت برنامه‌های آموزشی بچه خود را به مهد کودک ببرد، گفت: رشد شخصیت فردی و اجتماعی کودک در جمع شکل می‌گیرد، شکوفایی فرزندان ما در جمع است و نیاز واقعی انسان اجتماع است و آموزش‌ها باید در جمع باشد که حس مسئولیت پذیری بچه‌ها شکل بگیرد.

بچه‌ها در تهران از دو سال به بعد باید در مهدکودک باشند

خاکی در پاسخ به این سؤال که از چه سنی بچه‌ها بهتر است به مهدکودک بروند؟ گفت: در دنیا حتی فرزندان شیرخوار هم در مهدهای کودک نگهداری می‌شوند و آموزش‌هایی را دریافت می‌کنند. مهدهای کودک از صفر تا دو سال، دو تا چهار سال و چهار تا شش سال تقسیم‌بندی می‌شود که باید در دوره‌های مختلف آموزش‌های لازم را دریافت کنند و با توجه به وضعیت جامعه ما از دو سال به بعد باید بچه در مهدها حضور داشته باشند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در شهری مثل تهران بچه‌ها امکان چندانی برای حضور در کوچه و در جمع سایر بچه‌ها را ندارند، تعداد فرزندان خانواده‌ها کم است و عملاً خیلی وقت‌ها بچه‌ها تنها هستند بهتر است از دو سالگی بچه‌ها به مهدکودک بروند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان تهران از تأسیس مراکز رفاه کودک در تهران نیز خبر داد و گفت: کار دیگری که در تهران آغاز شده این است که برای فرزندانی که به دلیل حضور پدر و مادر سرکار، بعد از ظهرها یا صبح‌ها در خانه تنها هستند مراکز نگهداری تأسیس شده است. بچه‌ها در این مراکز آموزش‌های تخصصی مربوط به تکایف، آموزش‌های انفرادی و تخصصی و ... را دریافت می‌کنند. در حال حاضر دو مرکز رفاه کودک در تهران ایجاد شده که به دنبال ایجاد سایر مراکز هم هستیم و امیدواریم تا پایان سال آینده 100 مرکز رفاه کودک در تهران داشته باشیم.

انتهای پیام

captcha