درس‌هایی از سوره مبارکه قصص
کد خبر: 3855555
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۲

درس‌هایی از سوره مبارکه قصص

کانون خبرنگاران نبأ ــ بنا بر آنچه در آیه پنجم سوره مبارکه قصص می‌خوانیم مقصود از منت در این آیه نعمت است نه آن مفهومی که در زبان فارسی سراغ داریم.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ؛ و خواستيم بر كسانى كه در آن سرزمين فرو دست‏ شده بودند منت نهيم و آنان را پيشوايان مردم گردانيم و ايشان را وارث زمين كنيم». (سوره مبارکه قصص/ آیه 5)
1 - مقصود از منت در این آیه نعمت است نه آن مفهومی که در زبان فارسی سراغ داریم.
2 -  این وعده و اراده الهی هرچند مستکبران نخواهند، محقق خواهد شد و در وعده الهی تخلف راه ندارد.
3 -  اینکه برخی می‌گویند فساد را زیاد کنیم تا ظهور اتفاق بیفتد حرف درستی نیست چون باید عبادی‌الصالحون باشند تا زمینه ظهور فراهم شود.
4 - سرداب غیبت در سامرا به این مفهوم که امام زمان(عج) آنجا زندگی می‌کنند یا از آنجا ظهور می‎فرمایند؛ واقعیت ندارد و تنها به این دلیل که بخشی از منزل و جایگاه نیایش و عبادت سه امام معصوم(ع) بوده تقدّس دارد. امام در سرداب (که منازل آن زمان نوعاً واجد سرداب بوده‌اند) فرو نرفته‌اند و ظهور هم ان‌شاء‌الله از مکه رخ خواهد داد.
5 - چاه جمکران تقدس خاصی ندارد و صرفاً از قدیم مردم عریضه خود را به این سنت که در آب می‌‌انداختند به آن می‌سپردند. در حال حاضر تابلویی نصب شده که توضیح می‌دهد این چاه از تقدسی برخوردار نیست و دسترسی به آن هم محدودتر شده است. البته بیشتر به نظر می‌رسد نمناک باشد تا اینکه هنوز آب داشته باشد. این کار (عریضه‌نویسی) واجب نیست و پرداختن به موضوع این چاه که به تدریج دسترسی به آن محدود شده اهمیتی ندارد. اینکه انسان در مسجد جمکران به مناجات بپردازد و اعمال عبادی به جا آورد و در دل با امام زمان(عج) سخن بگوید قطعاً مؤثر خواهد بود و نیازی به استفاده از چاه نیست.
محمد لطفی‌زاده، مبلغ و پژوهشگر حوزوی
انتهای پیام
captcha