شهید سلیمانی نگاه توحیدی و تمدنی به مقاومت داشت
کد خبر: 3872003
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۶
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

شهید سلیمانی نگاه توحیدی و تمدنی به مقاومت داشت

گروه حوزه‌های علمیه ــ حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی با بیان اینکه مقاومت با نگاه کلان توحیدی و تمدنی می‌تواند ما را به مقصودمان در تداوم انقلاب اسلامی برساند، تصریح کرد: شهید سلیمانی با شهادت خود به قهرمان امت تبدیل شد و رویکرد این شهید به مقاومت، فراراهبردی بود که راهبردهای گوناگون در عرصه‌های مختلف از آن تولید می‌شود.

شهید سلیمانی نگاه توحیدی و تمدنی به مقاومت داشتبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، شامگاه چهارشنبه، 25 دی‌ماه، در هم‌اندیشی «سپهبد شهید قاسم سلیمانی و شهید ابوالمهدی المهندس؛ مقاومت و تداوم انقلاب اسلامی» در تالار امام مهدی(عج) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: سردار شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به جریان مقاومت اصیل تعلق داشتند.

لکزایی با بیان اینکه باید مشخص شود که کدام نگاه به مقاومت می‌تواند تداوم‌بخش انقلاب اسلامی باشد، ادامه داد: مقاومت با نگاه کلان توحیدی و تمدنی می‌تواند ما را به مقصودمان در تداوم انقلاب اسلامی برساند. شهید قاسم سلیمانی هم به دنبال چنین نگاهی بود. شهید سلیمانی با شهادت خود به قهرمان امت تبدیل شد و رویکرد این شهید به مقاومت، فراراهبردی بود که راهبردهای گوناگون در عرصه‌های مختلف از آن تولید می‌شود.

لکزایی تمدن نوین اسلامی را نیازمند نظامات مختلف دانست و تصریح کرد: برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی باید مقاومت در عرصه‌های مختلف از جمله علمی، معرفتی و دانشی داشته باشیم و در زمینه‌های گوناگون همچون علوم انسانی، علوم نظامی، هنر و معماری مستقل باشیم. الهیات مقاومت در کنار دانش مقاومت باید عرضه شود. همچنین مقاومت اخلاقی، تربیتی و معنوی اهمیت زیادی دارد. مقاومت و استقامت با هر اخلاقی سازگار نیست.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با ذکر اینکه ارائه فرهنگ مقاومت ضروری است، افزود: باید تمام راهبردها براساس عنصر مقاومت و تمدن‌سازی سازماندهی شوند.

لکزایی اقتصاد مقاومتی را ضروری دانست و ابراز کرد: به مدیریت مقاومتی احتیاج داریم و مقاومت در سبک زندگی هم مهم است. تا زمانی که الگوی خودمان را برای سبک زندگی ارائه نکنیم، مشکل خواهیم داشت. امروز ادبیات رایج در عرصه الگوی حکمرانی عمدتاً ادبیات غیربومی است. مقاومت در زمینه دولت‌سازی منجر به دولت مقاوم می‌شود. شهید سردار سلیمانی یک نظامی صرف نبود، بلکه او از لحاظ اخلاقی نیز الگو به شمار می‌رفت. این شهید جاذبه فراوانی داشت و به دنبال انسجام در سطح امت بود و شهید سلیمانی ارتباطات گسترده‌ای با گروه‌های مختلف داشت.

وی در پایان بر نگاه فراراهبردی و کلان به مقاومت تأکید و اظهار کرد: باید متعلقات مربوط به مقاومت را در عرصه‌های گوناگون دنبال کنیم.

تضعیف هژمونی آمریکا

همچنین علی اکبری‌معلم، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تضعیف هژمونی آمریکا در منطقه را جزء موفقیت‌های سردار سلیمانی دانست و تصریح کرد: فعالیت‌های این شهید و هم رزمانش به تضعیف نظام سلطه منجر شد.

وی ادامه داد: فعالیت‌های سردار شهید قاسم سلیمانی موجب تقویت جریان مقاومت در منطقه شد که یک فرصت برای انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. همچنین وحدت بین جریان‌های انقلابی در داخل ایران و سطح منطقه نیز از دیگر اقدامات شهید سلیمانی بود.

تأسی به ولایت

رجب‌علی اسفندیار، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در بخش دیگری از نشست با اشاره به بهره‌گیری سردار سلیمانی از قدرت نرم اظهار کرد: این شهید علاوه بر اینکه به عنوان یک رزمنده در جبهه‌ها حضور داشت، با تأسی به ولایت و رهبر معظم انقلاب از قدرت نرم بهره‌مند بود و با پایبندی به مبانی اسلام از جمله اصل توحید محوری بر وحدت تأکید داشت.

بنا بر این گزارش، تبدیل شهید سلیمانی به قهرمان امت اسلامی و رویکرد فراراهبردی او، قائم به شخص نبودن جبهه مقاومت به یک فرد، رابطه میان مقاومت و اهداف انقلاب اسلامی، تضعیف قدرت آمریکا در منطقه، شهادت‌طلبی شهید سلیمانی و بهره‌گیری محور مقاومت از قدرت نرم از جمله مباحث شرکت‌کنندگان در نشست بود.

انتهای پیام
captcha