نگاه فراتاریخی نمایشگاه تجسمی و سوگواره «یاس کبود»
کد خبر: 3874961
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۸
دبیر قرارگاه فرهنگی تبلیغی سفیران نور تبیین کرد:

نگاه فراتاریخی نمایشگاه تجسمی و سوگواره «یاس کبود»

گروه هنر ــ حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی ثبوت گفت: نهمین نمایشگاه تجسمی و سوگواره «یاس کبود» با محور قرار دادن زندگی حضرت زهرا(س) در قالب کارهای نمایشی، مصمم است، مبلغ فرهنگ فاطمی باشد و به معضلات اجتماعی این زمان نیز بپردازد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی ثبوت، دبیر قرارگاه فرهنگی تبلیغی سفیران نور در گفت‌وگو با ایکنا پیرامون نهمین نمایشگاه تجسمی و سوگواره «یاس کبود» اظهار کرد: نهمن سوگواره یاس کبود، اتفاقی است که با زبان هنر زندگی حضرت زهرا(س) را از قبل از تولد تا زمان شهادت مد نظر قرار داده است. تمام نکات مد نظر در این نمایشگاه تنها بر پایه باورهای شیعی شکل نگرفته است، بلکه از روایات اهل تسنن هم در این سوگواره بهره برده‌ایم. نکته جالب اینجاست آموزه‌های مد‌ نظر این نمایشگاه با شاخص‌های امروزی پیوند خورده و به نوعی ما بازتاب فرهنگ فاطمی را در زندگی اجتماعی امروز هم می‌توانیم ببینیم. در ضمن بانیان این نمایشگاه طلاب هستند. این نمایشگاه از 30 بهمن ماه آغاز شده و تا 13 بهمن ادامه خواهد داشت، همچنین اختتامیه هم در صحن امام‌زاده صالح(ع) تهران برگزار خواهد شد.

وی اهداف برگزاری این نمایشگاه را چنین برشمرد: احیای فرهنگ فاطمی، بزرگترین دلیل برگزاری این نمایشگاه است، به ویژه نشان دادن مظلومیت بانوی دو عالم دیگر موضوعی است که روی آن تاکید ویژه داریم. درباره کارکردهای امروزی این اتفاق هم باید بگویم متاسفانه در جامعه فعلی آنچنان که باید سبک زندگی ایرانی - اسلامی مد نظر نیست، برای همین تلاش می‌کنیم به واسطه هنر به مردم یادآور شویم، تمسک به الگوهایی چون حضرت زهرا(س) علاوه بر این‌که آخرت ما را می‌سازد، دنیای ما را هم آباد می‌کند. منظور از آبادسازی دنیا این است که بسیاری از نیازهایی امروز، احتیاجات حقیقی نیستند، بلکه  خواسته‌هایی غیر‌ضروری‌اند که به واسطه رایج شدن سبک زندگی غربی به وجود آمده‌‌اند، در صورتی‌که اگر یک شکل دیگر زندگی را مد نظر قرار دهیم، اتفاقات بسیار خوبی را در زندگی شاهد خواهیم بود.

ثبوت ادامه داد: موضوع دیگری که در پی آن هستیم به روابط خانوادگی مربوط می‌شود. شاید درباره آمار طلاق شنیده باشید. متاسفانه این اتفاق از آنجا نشئت می‌گیرد که ما سیره زندگی اسلامی را فراموش کرده‌ایم، البته منکر مشکلات نیستیم، ولی سختی‌های زندگی اگر با همت اعضای خانواده به‌خصوص زن و شوهر حل شود، پایه‌های خانواده محکم‌تر خواهد شد، ولیکن امروزه مشکلات تنها فرصتی برای رها شدن از تعهد است. این امر آسیبی بسیار جدی و خطرناک است، بنابر این، تلاش می‌کنیم با روش‌های نو در هنر مخاطبان خود را متوجه این موضوعات بکنیم.

سبک زندگی فاطمی، نیاز ویژه جامعه امروز

دبیر قرارگاه فرهنگی تبلیغی سفیران نور در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: همه اقشار جامعه امروز به نوعی درگیر مشکلات اقتصادی هستند، به‌ویژه طبقه ضعیف جامعه به شدت از این موضوع آسیب دیده‌اند، پس باید به واسطه این سوگواره الگوهایی را تبلیغ کنیم تا بتواند در امر تولید تاثیرات مثبت خود را داشته باشد. در همین رابطه ذکر نکته‌ای را ضروری می‌دانم. تمام همسان‌سازی‌ها با روش‌های کاملاً علمی مد نظر قرار گرفته، چون یک گروه کاملاً خبره به این برنامه مشاوره داده‌اند.

معضل گورخوابی یکی از تلخ‌ترین اتفاقاتی است که می‌تواند در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، چون در سیره انبیاء به ویژه حضرت فاطمه(س) بحث توجه به فقرا را بسیار جدی می‌بینیم. در همین رابطه هم روایات متعددی وجود دارد، پس در شرایطی که پیشوایانمان چنین زندگی کرد‌ه‌اند، چرا باید در جامعه، فاجعه‌ای این‌چنینی داشته باشیم؟

ثبوت بیان کرد: معضل گورخوابی به نظرم یکی از تلخ‌ترین اتفاقاتی است که می‌تواند در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، چون در سیره انبیاء به ویژه حضرت فاطمه (س) توجه به فقرا را بسیار جدی می‌بینیم. در همین رابطه روایات متعددی هم وجود دارد، بنابر این در شرایطی که پیشوایان ما چنین زندگی کرد‌اند، چرا باید در جامعه فعلی، فاجعه‌ای چون گورخوابی وجود داشته باشد؟ در ضمن می‌خواهم به معضل تجمل‌گرایی هم اشاره کنم. این که آدم بخواهد ثروتمند باشد، اتفاق بدی نیست، اما این‌که به واسطه ثروت خود می‌خواهد چگونه زندگی کند، اهمیت دارد. در زمان حال ثروت در خدمت تجملات است، در‌ صورتی‌که ائمه با وجود داشتن ثروت، هیچگاه تجمل‌گرایی را محور زندگی خود قرار نداده‌ بودند.

حضرت زهرا(س)، اولین شهیده مدافع ولایت

وی با بیان این‌که حضرت زهرا(س) اولین مدافع ولایت بود، تاکید کرد: باید به جوانان این نکته مهم تبیین شود که حضرت زهرا(س) چون به درستی ولی و امام زمان خودشان را شناختند و معرفت کامل به امام زمان(عج) داشتند با همه وجود و تا سر حد جان خویش از حریم ولایت دفاع کردند.

ثبوت در پاسخ به این سوال که در این نمایشگاه چه شکل هنری مد نظر قرار گرفته است؟ گفت: همانگونه که گفتم نمایشگاه با آن چیزی که رایج است تفاوت دارد. تمام دکورها کاه‌گلی هستند و در هر بخش آن متناسب با دکوری که زده شده، گروهی در حال اجرای نمایش هستند. در حقیقت تماشاگر با ورود به این مکان تا زمانی که بازدیدش به پایان برسد یک سفر تاریخی را تجربه خواهد کرد.

نهمین نمایشگاه تجسمی و سوگواره یاس کبود به مناسبت شهادت حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) در صحن آستان مقدس امامزاده صالح بن موسی کاظم(علیه السلام) تهران، از ساعت ۱۶ الی ۲۰ پذیرای همه مردم به ویژه نوجوانان و جوانان است.

گفت‌و‌گو از داوود کنشلو

انتهای پیام
captcha