
به گزارش خبرنگار ایکنا، گفتوگوی زنده ویژه اخبار قرآنی شبکه قرآن سیما، امروز جمعه، ششم تیرماه، با موضوع دهه کرامت و انفاق کریمانه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مبلغی، استاد حوزه و دانشگاه و نماینده کوهدشت و رومشگان در مجلس شورای اسلامی اجرا شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا مبلغی، در ابتدای این گفتوگو با اشاره به دلیل نامگذاری دهه کرامت، اظهار کرد: کرامت اسم بسیار پرمعنا و یکی از مهمترین و عمدهترین صفتهای اولیا دین و اهل بیت(ع) است که از خدا دریافت کردهاند. خداوند کریم همیشه و در همه حال با انسانها با کرامت رفتار میکند و رفتارهای ما هرگونه هم که باشد، شامل کرامت خدا خواهد شد.
وی افزود: صفت کرامت در اهل بیت(ع) تجلی پیدا کرده و یکی از مهمترین ویژگیهای اخلاقی و سیره این بزرگواران همین کرامت است. کرامتی که همچنان وجود داشته و دارد. این دهه نیز که با تولد حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز و با ولادت امام رضا(ع) خاتمه پیدا میکند، دلیل نامگذاریاش همین کرامت اهل بیت(ع) و اولیای بزرگوار دین است.
نماینده کوهدشت و رومشگان در مجلس شورای اسلامی در خصوص زبانزدی کمک ایرانیان به همنوع و شیوه تأسی آنها به اهل بیت(ع) برای کمک بیمنت، گفت: مردم ایران ویژگیهای تاریخی در این موضوع دارند، حتی پیش از اسلام نیز کریم بودند و بعداز اینکه اسلام آمد، مردم ایران به راحتی آن را پذیرفتند و کرامت ذاتی آنها تقویت پیدا کرد؛ لذا یکی از دلایل مسلمان شدن مردم ایران زمانی بود که کرامتهای اهل بیت(ع) را مشاهده و به همان سمت گرایش پیدا کردند. این موضوع در خون ما بوده و با اسلام تقویت شد.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی ادامه داد: ما ایرانیان بهعنوان انسانهایی خونگرم، مهماننواز، فداکار و ایثارگر شناخته شده بودیم و در طول انقلاب اسلامی نیز این رفتارها به اوج خودش رسید و با رهبری امام خمینی(ره) و در ادامه آن با هدایتهای رهبر معظم انقلاب این رفتار کریمانه و همراه با بخشش و ایثار در همه عرصهها از جنگ گرفته تا پس از آن در ذات مردم وجود داشته و تقویت شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کرامت ایرانیان برگرفته از راهنماییها و سیره اهل بیت(ع) است، گفت: به همین دلیل است که در مشکلات کشور وقتی به مردم مراجعه میکنیم و آنها پای کار میآیند، زیباترین صحنهها شکل میگیرد. مردمی که حتی حاضرند جانشان را در راه صحیح، روشن و راه اسلام و انقلاب و رهبری انقلاب فدا کنند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص اولویت مجلس در خصوص محرومیتزدایی گفت: مجلس یازدهم مجلسی است که مردم انتظارات بیشتری نسبت به آن دارند؛ لذا بحث رسیدگی به محرومان از مسائلی است که باید آن را با قدرت پیگیری و رسیدگی کنیم. امروز برخی مناطق هستند که در فقر بسیار و برخی دیگر در رفاه کامل هستند و باید کاری کنیم که مردم متوجه تحقق عدالت شوند. امیدواریم بتوانیم با فراکسیون مناطق محروم در مجلس قوانین، توجه، بودجهریزی و کارهایمان را به سمت مناطق محروم سوق دهیم؛ در این مناطق مردم اصیل و فداکاری وجود دارند و شاید فداکاترین افراد نسبت به انقلاب را هم در همین مناطق ببینید.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به نگاه منطقهای و فرامنطقهای کاهش فقر در جهان و حمایتهای مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: هر نمایندهای نسبت به حوزه انتخابیه خود وظایفی دارد، اما در کل و در عموم باید کلنگر باشیم و اگر این روحیه کلنگر نباشد موفق نخواهیم بود، چراکه همه ما با هم برابر هستیم و باید دورترین نقطه در کشور را نیز در نظر گیریم؛ لذا تلاش میکنیم که وظیفه خود را به نیکی برای مردم عزیزمان و همه محرومان کشور انجام دهیم.
وی تصریح کرد: همه گروهها را باید در نظر گرفت؛ وقتی قرآن میفرماید: «وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ»؛ بنی آدم شامل همه افراد در همه جای دنیا میشود. شامل همه مکاتب و همه افراد با هر دین و مکتبی میشود. یعنی اگر یک انسان در یک نقطه از دنیا نیاز به کمک انسانی داشته باشد حتی اگر مسلمان نباشد و دین و مکتبی هم نداشته باشد، اسلام به ما میگوید که موظف هستیم به آن کمک و رسیدگی کنیم.
نماینده کوهدشت و رومشگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی اسلام به ما میگوید به نیازمندان کمک و رسیدگی کنید، منظورش فقط شیعیان و یا مسلمانان نیست بلکه غیر مسلمانان و حتی کافران را هم تأکید میکند و همین دین که برترین و زیباترین دین است از ما میخواهد به همه انسانها رسیدگی کنیم. البته طبعاً آن کسانی که در همسایگی ما هستند اولویت بیشتری نسبت به کسانی که از ما دورند دارد، اما در کلیت مسئله این وظیفه ماست که در حد توان در فراتر از مرزهای جغرافیایی به مردم کمک کنیم. در موضوع انسانیت هیچ حد و مرزی نداریم و حتی مرزهای دینی و اعتقادی هم وجود ندارد، بلکه در اینجا انسانیت مطرح است و کرامت انسانی را باید لحاظ قرار دهیم.
وی در خصوص توجه مجلس به نقش خیران در کاهش فقر و برنامه فراکسیون محرومین، در این زمینه گفت: دولت هرچقدر هم که قوی باشد و امکانات مالی خوبی در اختیار داشته باشد باز هم به تنهایی قادر به انجام همه کارها نیست و لذا مردم باید وارد صحنه شوند. نقطه قوت کشور جایی است که مردم ورود کردهاند و این فرصت را هم نباید از مردم گرفت. ما میخواهیم انفاق کنیم و انفاق صرفاً ویژه دولت نیست بلکه مردم هم باید برای تقرب، رشد اخلاقی و عبادت خودشان انفاق کنند. در شرایطی که در آن حضور داریم تنها چیزی که میتواند کمک حال نیکو و مؤثر باشد، کمکهای مردم است.
حجتالاسلام والمسلمین مبلغی اظهار کرد: رهبری معظم انقلاب به زیبایی در ماه مبارک رمضان همه ما را به کمک مؤمنانه و کریمانه دعوت کردند. این کمک را باید از هم دریغ نکنیم، ضمن آنکه صرفاً فقیر و نیازمند نیست که نیازمند کمک است بلکه خود ما نیز نیازمند انفاق، تقرب به خدا و نیازمند انسانیت و اخلاق هستیم که باید آن را در وجود خودمان رشد و در مسیر انسانیت حرکت کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به موانع کمک به محرومان در کشور، گفت: همانطور که در روابط فردی حسادتها، تنگنظری و تنبلیها در جهت مطالبه حقوق وجود دارد در جامعه نیز همینگونه است. باید تلاش و مطالبه بیشتری در این حوزه داشته باشیم و بیشتر بخواهیم که به مناطق مرحوم رسیدگی شود. از طرفی دیدگاه عدالتگرایانه باید از سوی مسئولان وجود داشته باشد و صرف اینکه نمایندگان چنین و چنان هستند، کار پیش نمیرود؛ باید رضایت خداوند را هم مد نظر قرار دهیم و همه مناطق را با یک چشم ببینیم، چراکه همه ما رفتارهای کریمانه پیامبر اسلام(ص) نسبت به همه کسانی که به او بدی کردهاند را دیده و شنیدهایم و همین سیره باعث شد تا بسیاری از دشمنان اسلام، مسلمان شوند و پیامبر(ص) و سایر ائمه(ع) با رفتار کریمانهشان بسیاری از افراد را اینگونه جذب اسلام میکردند.
انتهای پیام